נושא לדיון

נושא לדיון

הייתי רוצה להעלות נושא לדיון כאן בפורום,והייתי מבקש התיחסות בעיקר של בעלי צימרים וגם כאלה שהם לא, אני בעל צימר ובזמן האחרון ניתקלתי בתופעה בעייתית משהוא מבחינתי,אורחים שמזמינים אורחים,אני מקבל לבקתה שברשותי זוג או זוג עם ילדים,ולפתע אני מוצא ברחבת הבקתה עוד מס אנשים וילדים שבאים לעשות על האש,לפני זמן מה מצאתי באזור הבקתות שלי 6 מכוניות חונות ,וברחבת הדשא של הבקתות כ-15 מבקרים,זה מאד הכעיס אותי,אבל לא אמרתי כלום כי לא רציתי לריב עם האורחים,והאמת היא שגם לא ידעתי איך לנהוג,במקרים אחרים קרה לי שהגיעו רק זוג או שנים שבאו לבקר שגם זה לא נראה לי בסדר,אני לא מדבר על מיקרים שהכניסו זוג נוסף מאוחר בלילה שישנו וכשהגשנו ארוחת בוקר וראינו אותם נאמר לנו שהם באו מוקדם בבוקר לבקר את חבריהם,

alonaski

New member
נשמע באמת כמו נצלות ישראלית

טיפוסית!
אבל מה אני אגיד לך... זה מזכיר לי, שאמא של בעלי, שהם משפחה מאוד "משקיענית" בימי הולדת אחד של השני במשפחה... צץ לה רעיון יום אחד לגבי חגיגת יומולדת לבת שלה (אחות של בעלי). לכבוד יום הולדתה של אותה אחות, בעלה הזמין עבורם צימר בצפון. אז הרעיון של חמתי היה - שנגיע כל המשפחה (דודים, דודות, סבתות, וכד'...) בהפתעה על הבוקר - ונאכל איתה יחד ארוחת בוקר בצימר!
למזלי - הרעיון הזה לא יצא לפועל. אבל זה היה כיוון המחשבה שלה. לא מתוך "לתפוס הזדמנות" ולנצל את הצימר, אלא מתוך מחשבה של "רעיון מקורי" להפתיע את גיסתי ליומולדת...
אז... יש גם כאלו בטח מבין המתעלקים שמגיעים אליך בהפתעה
אני בהחלט מבינה לבעיתיות שאתה מוצא בענין. אני מבטיחה לך, שלא הייתי מאושרת בכלל אם הייתי השכנה בצימר של אותו זוג שעל הבוקר הגיעה כל החמולה שלהם עם מיליון ילדים רועשים, ומבוגרים רועשים וניפנופים על האש...
הייתי מרגישה שנדפקה לי כל החופשה השקטה והאידיאלית שתכננתי לי באיזה צימר בגליל...

drtrip

New member
שלום לך, באמת בעיה....

אני חושבת שאנו צריכים להיות מאוד ברורים. וברגע שאנו מאוד ברורים, התקלות מסביב ובהמשך קטנות! לדוגמא כל מי שמזמין צימר לתת לו אינפורמציה על הצימר וכמו שאתה מספר לו איך הצימר נראה ומה יש מסביב להוסיף אינפורמציה לגבי אורחים. אפשר גם להוסיף תקנון של האתר, להסביר ולנמק, כמובן שתמיד בחיוך ובצורה יפה, אך כך זה לא נותן פתחים לאי הבנות!!! לדוגמא אם יש לך מדשאה גדולה וקצת מרוחקת משאר הצימרים אפשר לערוך שם ארוחת בוקר לאורחים של הזוג המתארח. אם אתה ממש לא רוצה להתעסק אם זה צריך להיות ברור מאוד כי זה גם מפריע לזוגות/משפחות האחרות שבאות ללון בשקט ובשלוה בצימר. מקווה שעזרתי, חג שמח!

שמר2

New member
זו ישראל

לצערינו כבר מזמן שהרבה ישראלים לא מכירים את גבולות ההגדרה של "מוצר" או "שירות" - לטעמם הגבולות האלה מוגדרים היכן שנוח להם, במקרה זה סביר להניח שהם רואים באפשרות לארח חמולה שלמה לפיקניק חלק מן החבילה כאשר הם האורחים, בעוד אילו הם היו האורחים בביקתה השניה, הם היו דורשים בכעס ותוך איומים פיצוי על עוגמת נפש וחופשה שנהרסה בגלל הרעש. אני אישית די מיואש מההתנהגות הנפוצה הזו ולכן במשך השנים ביצרתי לי תפקיד שאינו מחייב עבודה מול קהל ישראלי ואני נמנע מלהתחכך בהם בחופשותי... אין לי מושג מה נעשה בעוד מספר שנים כשסף החוצפה ירקיע שחקים עוד מעבר לכך - כבר היום אני מכיר בעלי מקצוע שיש להם שני טלפונים ניידים של העבודה - את השני, זה שדלוק גם מחוץ לשעות העבודה, נותנים רק ללקוחות או אנשים שעברו סינון קפדני ותקופות צינון ולא יתקשרו 5 דקות לפני כניסת חג לצווח ש"יש שריטה על הצד האחורי של המארז של המחשב שחזר מתיקון".

והשאלה היא - האם זו תופעה

חד פעמית או נורמה... (עד כמה שאפשר לאמר "חד פעמי" כשאורחים מתחלפים) אני עדיין מאמין באורח הישראלי - רובם נוהגים היטב. אני חושב שיש דרך מכובדת לפתור את הבעיה - לפני ותוך כדי. לפני - אפשר במהלך תיאור הצימר והדשא הנאה שבחזיתו "להזכיר" שאין לערוך חפלות עליו, ואפשר לאמר זאת ישירות ללא כחל וסרק. (זה לגיטימי). תוך כדי - ובתנאי שזה מפריע לאורחים נוספים (כי אם לא מפריע אז למה להציק) לגשת ולאמר בנימוס שאין זה מקובל, ולהמליץ על אתר ציבורי סמוך... ואולי יבוא לציון הגואל

למעלה