נושא לדיון

alonher

New member
להלן תגובה...

ובכן ניסים... נראה לי שאתה מערב בין פסיכולוגיזם של הקיום האנושי לבין עצם הדיון הפילוסופי העוסק בקיום ובהוויה האנושית. יש להבחין בין מה שמכונה "משמעות החיים" לבין הרצון או הסיבה לקום בבוקר. כל מה שטענתי היא שאפשר (ואולי כדאי) להכיר בעובדה שאין משמעות לקיום. אין איזו תוכנית על או תכלית עליונה שכולנו נוטלים בה חלק - אנחנו פשוט כאן - מצויים במציאות שלא תמיד יש לנו שליטה עליה... וכפי שאומר סרטר - "אנו נידונים לחירות". בתוך הקיום הזה אליו הושלכנו אנחנו בעלי חירות. כי אם נניח כי קיים אל (לאו דווקא במובנו הדתי אלא הפילוסופי) הרי שאין לנו בחירה חופשית... ואם הכל כתוב וישנה תכלית (גם אם איננו יודעים אותה) הרי שבכך אנו מכירים בדטרמיניזים של הקיום האנושי והלכה למעשה - הרי שאיננו חופשיים בבחירותינו ומכאן גם אין לנו אחריות על מעשינו. ניסים... זהו האבסורד של הקיום... חוסר המשמעות שבו ויתרה על כך - ההכרה בכך. אינך חייב להסכים איתי... אני גם מודה שהשענות על אל (מה שעושים פילוסופים רבים וטובים) היא הדרך הנוחה לפתור את אי הוודאות הנוצרות מתחושה ההינטשות של חיים ללא משמעות... אך ראה למה הובילו תודעות כוזבות כמו אמונות שונות באלוהים, דת וכו´...

nissimhania

New member
ובכן, אלון

נראה לי שאתה מערב דעות קדומות, למרות שביקשתי במפורש לא לעשות את זה. מי דיבר על אלוהים? (דעה קדומה- בשביל משמעות צריך אלוהים) ובכלל, מה הקשר לשאלה שלי??? מאיפה אתה יודע שאין משמעות לקיום? (הנחה קדומה- אין משמעות) ובכלל, מה הקשר לשאלה שלי??? מי אמר שאם קיים אל אז אין לנו בחירה חופשית? (שוב הנחה קדומה) ובכלל, מה הקשר לשאלה שלי??? ולמה, אתה מעז, לחשוב שאני "נשען על האל" ??? (שוב- דעה קדומה) ובכלל, מה הקשר לשאלה שלי??? מה זאת אומרת "תראה למה הובילו תודעות כוזבות כמו אמונות שונות באולהים, דת וכו´" ??? איך זה עונה לשאלה שלי??? מי בכלל טען שצריך להיות דתי או מאמין? מה זה השטויות האלה? אתה לא יכול לענות לעניין?? בקיצור, התחמקת מתשובה, וכנראה שבאמת קשה לך לומר לי למה אתה קם בבוקר. אולי בגלל שאתה לא יודע, בדיוק כמו שאני לא.

alonher

New member
ובכן...

אינני מתיימר לדעת את התשובה לשאלה למה אתה קם בבוקר. עם זאת, אני חושב שכל הטיעונים שהצגתי קשורים במידה זו או אחרת לנושא. לפטור כל מה שאתה לא מסכים איתו בטיעון של "דיעה קדומה" מהווה סגירות מחשבתית. איזה תשובה בדיוק אתה מחפש? משהו שיכניס משמעות לבוקר? תקרא שוב את מה שכתבתי... זוהי רק דיעה אחת בקשר של דיעות ואולי תמצא את התשובה הנראית לך.

alonher

New member
ובכן...

אינני מתיימר לדעת את התשובה לשאלה למה אתה קם בבוקר. עם זאת, אני חושב שכל הטיעונים שהצגתי קשורים במידה זו או אחרת לנושא. לפטור כל מה שאתה לא מסכים איתו בטיעון של "דיעה קדומה" מהווה סגירות מחשבתית. איזה תשובה בדיוק אתה מחפש? משהו שיכניס משמעות לבוקר? תקרא שוב את מה שכתבתי... זוהי רק דיעה אחת בקשר של דיעות ואולי תמצא את התשובה הנראית לך.

conatus

New member
מבנה הטבע

ישנם חוקי טבע אשר לנו אין כל שליטה עליהם ועלינו לקבלם כנתון.ממש כמו בתרגיל מתמטי אשר בו יש נתון שעלינו לקבלו ככזה. השאלה שלך - מדוע? היא בעצם רצון להבין. אני יכול לתת לך רק כיוון אחד. לכל ישות יש שאיפה לקיים את עצמה-אתה שואל למה - אני משיב : אילולא לא היה כך לא היית יכול לשאול. מסקנה שכדי שתוכל לשאול עליך להתקיים קודם. הנחה - נניח והיית יודע שאתה חלק מעצם אינסופי שטבעו הוא להתקיים וכחלק ממנו אתה מכיל מטבעו. מסקנה - היא שלא היית שואל למה מפני שהיה לך מאוד טבעי להתקיים ולהשאיר אחריך צאצאים אשר יקיימו את עיקרון - מטבעו להתקיים - . היה שלום!

לאלון-למה לחיות????

אני מאמינה שאנחנו כאן מפני שהטבע,אלוהים או איך שתקרא לנו החליטו לתת לנו מתנה נהדרת ששמה חיים על כל הטוב והקושי הכרוכים בה כדי שנוכל לבחור איך ננצל אותה. שלך חנה גונן

shabaz

New member
האם זה באמת מתנה?

אולי נשלחנו לפה כדי לסבול? הרי, זה מה שבד"כ קורה לנו. סבל סבל סבל. אולי נשלחנו לפה כי יש לנו ייעוד, לא בהכרח כי רצו לתת לנו מתנה? חשבת על זה??

למעלה