נושא למחקר

נושא למחקר

אני אמורה לבחור נושא לעבודת דוקטורט, בתחום האינטרנט, בהקשר של יחסים בינאישיים, דמיון ומציאות, זהויות... משהו כזה. עדיין לא ברור לי מה. מי שמוכנ/ה לסייע- ולהציע נושא מעניין, אני מאוד אשמח. גם אם לא התעסקת בעבר במחקר- זה לא חשוב. צריך רק רעיון. תודה !!!

orrin

New member
רעיון שצריך עוד לפתח

למה אנשים בוחרים את כינוי האינטרנט שלהם? האם זה קשור לתקופה, לרגש, לרעיון, למסר שרוצים להעביר? אם למישהו מספר כינויים למה? מה ההבדל בינהם? האם הכינוי הזה מייצג משאת נפש כלשהי, רצון למשהו? וכו' וכו' ואז- האם זה מתחבר/לא מתחבר/ מייצג מבחינת מסמן ומסומן משהו בחיים האמיתיים. סתם כי כל אחד ששאלתי לגבי הכינוי שלו נתן לי תשובה כאורך יציאת מצריים ובדרך כלל התשובה הייתה יותר מ"חיפשתי משהו חמוד". לדעתי זה מעניין בהצלחה ורק טוב

מה לגבי :

הדמות הוירטואלית כיצירת "איד" . האם האנונימיות מאחורי ניק או זהות וירטואלית מוציאה מאיתנו משהו חבוי שלא היינו חושפים בשיחה רגילה ? האם הישת הוירטואלית מסמלת את כל מה שהיינו רוצים להיות ואיננו יכולים ? או - הכפר הגלובלי - באמת מקרב אנשים או שהוא מקרב פיקציה של אנשים ?

orrin

New member
אולי הוא לא מקרב פיקציה אלא פיקצ'ו

של אנשים.... אולי

אני היתי הולכת על נושא פנטזיות ואז

משלבת את הנושא הוירטואלי של צ'אט ופורומים כי בחלק מזה זה קשור גם לפנטזיה שאנשים יכולים להכנס למחשב וליצור לעצמם דמות וירטואלית ולהיות כל מה שבא להם. בכלל להשתמש במדיה של היום ככלי למימוש פנטזיה. לדעתי לכי על כיוון של אמצעי מדיה ופנטזיה. גם רדיו וגם עיתונות מוכרים פנטזיות הן על ידי הצעת נערות ליווי בעיתונים, מכוני יופי, אתרי הכרויות ועוד.

למעלה