נושא מאוד כאוב ומעניין עומד על...

נושא מאוד כאוב ומעניין עומד על...

...הפרק...טעון רגשית ודתית... במלחמות עד היום, בתום הקרבות, עם הפסקת האש, הצדדים היו מחליפים גופות בלי קשר כמה נהרגו בכל צד...כמינהג מימים ימימה בכל התרבויות... עכשיו יש מצב חדש-ישן...החזרת גופות תמורת מחבלים חיים... מצד אחד המסורת של הבאת הגופות "בכל מחיר"... - עומדת המשפחה/ות ו"רוצה/ות מקום לבכות עליו"...ובעבור זה יצעדו עם סימני V באצבעות מאות מחבלים חיים ויחזרו למעגל הפעילות מולנו... - מצד שני משפחת ארד מייצגת גישה פרקטית, אם רון ארד מת, אין צורך בגופתו ולשחרר בעבורה מחבלים חיים שיפגעו שוב בנו...מת הוא מת הוא מת...וקבר לא יעשה אותנו מסופקים יותר...רק המידע הודאי על גורלו חשוב לנו, אם חי, שיוחזר!!!...אם מת שינוח על משכבו בשלום... מדוע אנשי הים, אפילו אזרחים, אשר טבעו או נהרגו בים, גופתם מושלכת לים כמקום קבורה ואין אף אחד שמבקש אחרת?...לא דורשים את הגופות... יש אפילו כבוד לימאי להיות קבור במצולות...ראו ערך דקר הישראלית, או שירה האיטלקית, ליברטי האמריקאית...כולן טובעו במי הים התיכון באזורנו... סוגיה קשה...

TJSBZ

New member
../images/Emo6.gifבל ניסחפה לאוקסימורונים

אני אומרת שאפילו יריבים מרים יכולים להסכים מדי פעם.

רטוש

New member
כן כן לפעמים גם אנשי הגיס ....

החמישי ... מתבלבלים ומעודדים את הצד הנכון... "גם שעון מקולקל ודפוק חייב להראות את השעה הנכונה פעמיים ביום....." ובהמשך למה שאמרת נוסע - כל הכבוד למשפחת ארד, שמצליחה בגבהות לב להתגבר על המלכודת הנוראה שהיתה עלולה לעמוד לפיתחנו מצד האויב, לאחר שרון ארד הפך מזמן למיתוס הבן/ האח האובד של כולנו (ובמידה רבה של צדק)- והמחיר לשובת שרדיו היה עלול להיות בלתי נסבל.

ניר נגר

New member
צודק צודק צודק...אני פשוט לא מבין

איך מדינת ישראל הגיעה למשוואה כזו? האם ההגיון פס מהעולם? צה"ל מחוייב להביא כל גופה וכל חייל צה"ל באשר הוא, אבל חבר'ה ...צריך לחשוב על המחיר... מאות מחבלים (ובוודאות הם יחזרו להרוג בנו יום יומיים לאחר השחרור) תמורת 3 גופות מחבלים...האם איבדנו את עצמינו לדעת??? אם אני אמות (חס וחלילה) לא ארצה להיות "משוחרר" תמורת כמה מאות מחבלים שאולי יפגעו בבני משפחתי שנשארו בחיים...לא אכפת לי איפוא "לנום" את שנתי הסופית

למעלה