נושא מעניין לדיון,

hiloosholetet

New member
נושא מעניין לדיון, ../images/Emo140.gif

בטח כבר יצא לכם לנתח יצירות בשיעורי ספרות, שירים ושאר קטעי פרוזה. בבית הספר למשל, נוהגים "לטחון" אותה יצירה נון סטופ. לפעמים אני חושבת שהסופר עצמו לא חשב על הניתוח שמייחסים לקטע שכתב :)) ואני לא מדברת רק בבית הספר, בכל מקום בו מנתחים יצירות ספרותיות- האם אתם חושבים שזה מיותר? שסוחטים את היצירה ולא משאירים ממנה את הקסם, או שיש טעם להמשיך לנתח וכך להכיר את היצירה טוב יותר? :) דיון פורה

frustrated

New member
הילה

אם אחרי ניתוח שיר, השיר אבד את הקסם, אז או שהשיר לא טוב, או שהניתוח לא טוב, או ששניהם לא טובים. לא משנה כמה ינתחו את ביאליק, הוא לא יאבד את הקסם, אלא אם כן עושים עבודה גרועה.

קסנדרה*

New member
הילה חביבה, את מעלה נושאים שלא

מתאימים לפורום שלנו. ואבקש ממך לא להעלות כל יום-יומיים נושא לדיון. קסנדרה

hiloosholetet

New member
קסנדרה חביבתי,

אני יכולה לשאול למה? ואשתדל לעלות לעתים רחוקות יותר נושאים לדיון... הפורום הזה ממילא לא מתעדכן יותר מדי חחח

קסנדרה*

New member
הילולה אז ככה.....

הפורום הזה קיים כבר מעל ארבע שנים, כלומר בחישוב קצר הוא נפתח כשאת היית בערך בת תשע וחצי - נדמה לך שחיכינו עד תתבגרי ותכנסי לפורום ותציעי לנו נושאים לדיון ? בקשר לניתוחים וכו', כולנו כבר סיימנו את הבגרות מי לפני 5 שנים, מי לפני 15 שנים ומי לפני 35 שנים וכנראה שאין עניין לדון בזה. הנושאים לדיונים בד"כ עולים בעקבות נושאים שאנו לומדים בסדנא, ו/או נושאים שנתגלעה לגביהם מחלוקת בפורום הענייני ו/או נושאים שהנהלת הפורום מוצאת שיש מקום לדון בהם - נושאים שהן מעניינם גולש אחד או שניים ואינם מעניינו של כלל גולשי הפורום, כנראה שלא יתפתחו. אני מעריכה שהנושא יעניין יותר חבר'ה צעירים שעניין הבגרויות ולימודי הספרות בתיכון הם תחום עניינם היום. קסנדרה

hiloosholetet

New member
אה... פשוט

דנו פה על צורת הלימוד בבתי ספר של ספרות. אבל לא רק בני נוער מנתחים יצירות זה לכל גיל! וחחחח קרעת אותי עם זה שהייתי בת תשע וחצי... חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

למעלה