נושא : רימו אותי ומכרו לי רכב גמור,

בר7

New member
נושא : רימו אותי ומכרו לי רכב גמור,

מה לעשות? אמנם נפלתי "רק" ב=2,155 שקל נטו (מחיר הרכב, שמחיר המחירון שלו 4,500 + דמי העברת בעלות), בלי להביא בחשבון הוצאות עקיפות, ביטול זמן רב במוסכים וחזרה לנסיעות האיומות באוטובוסים, אבל גם זה כואב וזה אפילו מחיר גבוה לרכב ששימש אותי שלושה שבועות ברוטו בלבד (לא כולל הזמן שהיה תקוע בגלל בעיות טכניות). והכול בגלל רמאות שרימה אותי שכן של אחי, ששכנע אותו - ודרכו אותי - שהאוטו בסדר גמור (חוץ מחור קטן ברדיאטור שתיקונו עולה 100 שקל). ובגלל שהאמנתי ששכן לא ירמה (בסדר, בסדר, יצאתי תמימה וטיפשה) בבוטות כזו, אכלתי אותה (ובינתיים גם הסתכסכתי עם אחי, שלא נוח לו להתערב עכשיו). הבעיות של האוטו בקצרה: מפגע תברואתי מזהם במידה קיצונית (ענני עשן לבן מתאבכים מאחוריו), בגלל מים שזורמים למנוע ומתערבבים עם השמן, מנוע מתחמם מאוד שצריך ראש חדש וכנראה עוד חלקים, ואחרי שלושה שבועות האוטו גם לא מניע (אחרי שכבר נתקע כמה וכמה פעמים). החזרתי אותו עם גרר לבית המוכר וביקשתי לבטל את העסקה (התרעתי על מצב האוטו בשלב מוקדם יותר), אבל המנוול מסרב להחזיר לי את הכסף (טוב, איפה ימצא עוד פראייירית כמוני?) ומנסה לגולל עליי את האשמה ובשיא חוצפתו טוען שהאוטו נמסר לי במצב טוב... האוטו לא עבר בדיקה, בגלל מחיר הבדיקה הגבוה ביחס למחיר המחירון ומחיר הקנייה - אגב הוא מהשכרה, יד עשירית) ולכן גם אין לי מושג על עברו הכללי ואם היה מעורב בתאונות. שאלתי, האם יש דרך כלשהי שאוכל לפצות בה על נזקיי? ברור, שתיקון המנוע לבדו יעלה מחצית ממחיר המחירון... וזו לא כל ההשקעה הנדרשת. האם אני יכולה לתבוע את המוכר על מרמה בטענה שהבטיח רכב תקין? האם כדאי להשקיע בבדיקה במכון רכב, בתקווה שיתגלה עבר תאונתי שאוכל להגיש בגינו תלונה למשטרה על הונאה ותביעה לביטול העסקה? ואחרי הבדיקה, האם כדאי לתקן את האוטו בכל זאת כדי שיהיה במצב נסיעה ולצפות שההשקעה תוחזר בפסיקת בית המשפט? חשבתי לשלוח בכל מקרה כבר כעת דרישה בכתב למוכר לבטל את העסקה ולנסח בה חשד לעבר תאונתי לכאורה, אם כי ספק אם הדבר ישכנע אותו . אני רותחת כמו הרכב המסכן שלי. ומייחלת לעצה מועילה.

odedg

New member
עשיתם הסכם מכירה?

או שאת יכולה להוכיח שאכן הטעה אותך והתחייב שהרכב תקין, ואלה דברים שאכן היה יכול לדעת? אולי תשקלי להגיש נגדו תביעה בבית משפט לתביעות קטנות?

למעלה