נושא שלא זכור לי שנתקלתי פה בפורום...התנדבות

נושא שלא זכור לי שנתקלתי פה בפורום...התנדבות

תגידו אתם מתנדבים
כמה פעמים בשנה
אשמח לשמוע מה קורה בתחום הזה.

דווקא עסקנו בזה בעבר...

אני זוכר למשל שרשור הודעות ( עייף מדי כדי לחפש אותו כרגע
) שבו אני סיפרתי על חוויה חזקה וייחודית שעברנו אני ועדי הפרטנרית שלי להצגה: " פרח לב הזהב " לאחר הצגה בהתנדבות ( אחת מרבות שתרמנו לגופים שונים ) במחלקה האונקולוגית לילדים חולי סרטן בתל השומר, גם פיולה - חמוטל שהתנדב באופן קבוע במחלקה זו העלתה את רשמיה, אבישג תיארה הצגה מיוחדת שתרמה לבית החולים רמב"ם בחיפה ( אם אני לא טועה ) כשחלק מהילדים היו דוברי ערבית בכלל, נדמה לי שגם דבי סיפרה אז ההופעות שהיא עושה בהתנדבות ועינבלון מהצפון ( מישהו יודע לאן היא נעלמה
) שהיתה מופיעה בהתנדבות במעון לילדים קשי יום בקריות שבצפון...סליחה עם היו נוספים ששכחתי. במשך שנים אימצתי את בית הספר " הרצפלד " בחולון שבו לומדים ילדים ובני נוער בעלי שיתוק מוחין ונכויות קשות כל שנה בחג חנוכה ופורים הייתי דואג לארגן להם הצגות גדולות ומרובות שחקנים, בעזרת אחי המקסים שהיה עורך מגבית בקרב כל טכנאי ורופאי השיניים שהוא מכיר ועובד עימם ובכסף שנאסף היינו מארגנים להם חגיגות ואירועים לפני ההצגה וקונים להם מתנות בחנוכה ובפורים תחפושות ואביזרים איתם חיפשנו ואיפרנו אותם. בהמשך כמובן שהתנדבתי בבית ספר זה עם ההצגות הפרטיות שלי. בשנה האחרונה אני לא מופיע עם הצגות או מופעים שלי ולכן אין לי ממש מה להציע להם בתחום זה מלבד הנחיית אירועים שונים ולכן גם אתן לאחרים לענות על השאלות שהעלית... בגדול אני רק אומר שאין מספר חובה והכל בהתאם לתחושותייך, לרצונך והכי חשוב כמובן שיבוא מתוך ה
, באהבה וברצון
מיותר לציין שאין הרגשה טובה ומרגשת יותר מאשר הההרגשה תוך כדי ולאחר הופעה כזו...

אני כבר התחלתי להתנדב, למרות שאני רק בתחילת

דרכי. ההצגה של פורים הייתה מאוד מוצלחת ולכן מאוד שמחתי שהופעתי איתה בפני אוכלוסיית ילדים אלו, אני רק יכולה לציין שלילדים אלו הבעיה העיקרית היא ריגשית וכשהוצאתי את בובת המפלצת החמודה שלי (ורודה) חששתי מהתגובה אבל הם התלהבו נורא (פופי המפלצת מפחדת מילדים עד שהיא רואה שהם לא מזיקים , באתי בהפוכה) . יש לי שם עוד הופעה לפני פסח ואתמול שמעתי שיש מעון או משהו כזה של אוטיסטיסטים צעירים (כנראה) אני אברר יותר פרטים .....כמובן שאין מספר חובה ...סתם הסתקרנתי.....

פ י ו ל ה

New member
הי קינמונית

לפי היכרותי מחבריי הפורום, רובם נוהגים להתנדב בדרכים שונות וזה מאוד מגוון. אני למשל התנדבתי שנתיים באופן חד שבועי-קבוע בגן של חינוך מיוחד שגם העניקה לי הרבה גב מעשי ללימודי הפסיכולוגיה שלי. אנשים שיש להם מופעים משלהם קובעים מדי פעם הופעות בהתנדבות ויש מצב שגם פונים אליהם, אני חושבת שזה מאוד תלוי בסוג ה"מתנה" שאת מעוניינת להעניק וממש אין לזה חוקים. כשאתה יכול ויש לך משאבים כלכליים ונפשיים, אתה נותן. יש זמנים בחיים שזה פשוט לא מתאפשר. בכל מקרה, אני חושבת שמהתנדבות אפשר גם לקבל הרבה, לא פחות מעבודה כי דווקא בגלל שאתה לא כבול לשום דבר, יש לפעמים יותר אופציות והעבודה בפועל היא אותה עבודה מלמדת ומעשירה. כמו שאמרתי לפעמים זה יכול גם לקדם מאוד באופן אישי, אם בתהליכים שאת עוברת עם עצמך ועם בחשיפה לכל מיני קהלי יעד שלא תמיד יכולים לשלם אבל כן ימליצו עלייך אחר כך בחום.

ה-ב-ה-ר-ה כנראה לא הובנתי כראוי

התעניינתי לגבי התנדבות עצמה ולא על ערך ההתנדבות (יש לי הרבה) . גם לפני עבודתי כבובנאית התנדבתי בכל מיני מקומות וגם היום אני מתנדבת לא רק בתחום הבובנאות. לא סתם אני באה מרקע של חינוך מיוחד
, יש לי נטייה לעזור לאנשים
תודה רבה לדודי ולפיולה שחלקו את ניסיונם בנושא

פ י ו ל ה

New member
סליחה אם אמרתי משהו שלא לעניין

בסה"כ חלקתי את רגשותיי בעניין, לפעמים אפשר לדון בדברים. ניסיתי לענות לשאלתך בעניין סוגי ההתנדבות והתדירות ויצא לי עוד קצת הרחבה אישית. זה לא היה בנימה ביקורתית אלייך או שטענתי שאת לא מבינה ערכים מהם.. שוב סליחה אם הבנת אותי לא נכון ואני מקווה שדודי ואני הצלחנו לעזור במשהו. שיהיה בהצלחה פיולה

התנצלותך מתקבלת ../images/Emo24.gif,עניין הערכים היה

מיותר. ושוב תודה על השיתוף בנושא ההתנדבות. שיהיה לך יום מקסים
יאללה אני צריכה ללכת , סוף סוף יצאה ה
ואפשר להתחיל לרסס ספוגים

פ י ו ל ה

New member
כתבתי לך הודעה מכל הלב ועניין

הערכים בה הוא חלק מהתחושות החזקות שנותרו בי מההתנדבות שלי. זה היה נשמע ממך כאילו את מתלבטת וגם אם הבנתי אותך לא נכון מותר לי לשתף ברגשותיי לגבי זה. אנשים כבר באו בעבר והעלו שאלות דומות ולא יכולתי לדעת שהמקרה שלך אחר. אני מבינה שכנראה רצית לקבל מידע טכני בלבד אבל שרשורים בפורום נועדו לעיתים גם כדי לפתח דיונים בכל מיני נושאים וזה לא בא לחנך אותך או אף אחד אחר. העלית נושא חשוב שנוגע לי ועורר בי דברים אז גם אם לא מצאת טעם בדבריי, אולי מישהו אחר מצא וגם אז אני לא חושבת שראוי לרשום לי שדבריי מיותרים. מלכתחילה פירשת אותי לא נכון וזה גם חבל לי וגם מותיר בי תחושה מאוד לא נעימה. כולנו פה בסה"כ מנסים לעזור אחד לשני ולכל אחד יש את הדרך שלו לעשות את זה....

מצטערת שיצאת עם תחושה כזו, זאת לא הייתה

הכוונה בכלל. ולא התכוונתי שדברייך מיותרים כלל.... אפשר
שבת שלום

מצויין, ../images/Emo29.gifטוב, הורידו לנו שעת שינה../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif

ומחר יום א-ר-ו-ך.

למעלה