נושא שמטריד אותי כבר הרבה זמן... :)

Retama

New member
נושא שמטריד אותי כבר הרבה זמן... :)

כבר מאז שהייתי חניכה תמיד הטריד אותי עניין התחרותיות בין התנועות נוער. אצלנו בעיר, יש 3 תנועות נוער- מכבי צעיר, צופים, ונוע"ל. זה הפך למצב ממש מגעיל, של תחרותיות ממש זוועתית בין הבוגרים. למשל מגיעים לגיוסים, ובאותו יום נמצאים גם בוגרים מתנועה אחרת- יש ממש תחרות פיזית של מי יכנס ליותר כיתות, מדביקים פלאיירים על פלאיירים של התנועה השנייה, וכל מיני עניינים מלוכלכים שונים... אז זה עוד מובן איכשהו. יש מן 'קרב' על החניכים, מי ישיג יותר.... אבל למשל, מישהי מהסניף שלנו עברה דירה לעיר שאין בה סניף של מכבי, אז היא הלכה לצופים. כמעט כולם אומרים שהיא 'בגדה' בנו, שהיא אף פעם לא הייתה 'נאמנה' לערכי התנועה... ובאמת, אני יודעת שאם הייתי עוברת דירה, לא הייתי חושבת פעמיים- והייתי הולכת לתנועת נוער שונה. כי סה"כ, כל התנועות פועלות על מנת אותה מטרה- לשנות, לשפר, לעשות טוב יותר וגם הערכים של התנועות די דומים בסה"כ. אז בקיצור, מה שאני מנסה להבין... גם אצלכם בעיר יש תחרות ויריבות בין התנועות? גם אצלכם המעבר בין תנועה לתנועה נחשב נורא דרמטי וקריטי, או שזה מתקבל בקלות? ובכלל, יש שיתופי פעולה בין התנועות נוער בעיר שלכם? (מקווה שזה בסדר שפתחתי שרשור
)

וואי, אני ממש מסכימה איתך.

רק רציתי לציין שזה מעולה שפתחת שירשור, ויותר ממותר.
אגיב בהרחבה מחר.

ועכשיו אני עונה..

|זהירות! חפרתי|
גם אצלינו יש דיי יריבות בין תנועות הנוער, כמו שאסף אמר, זה כנראה נובע מהצד הפוליטי שליווה את תנועות הנוער בעבר, אצלנו בעיר יש 8 תנועות נוער, ומעל 22 שבטים/ סניפים/ קנים.. יש המון יריבות בין התנועות. אני אישית באה בגישה שכולנו למען אותה מטרה, שהיא באמת לחנך, וכשאני מדברת עם חברים שבתנועות נוער אחרות על התנועה שלי/ שלהם תמיד יש הרגשה שאומרים דברים במטרה להשוויץ, ולהוכיח ש"התנועה שלי יותר טובה..". אני לא כ"כ יודעת איך הולך במקומות אחרים, אבל אצלינו כל סניף של תנועת נוער מקבל כמה בתי ספר לגיוסים, שהם הבתי ספר שלו.. אנשים אחרים יוכלים לגייס שם, אבל זה פשוט לא ערכי. יש כמה התנגשויות בנינו לבין הצופים בחלק מבתי הספר, לא עד כדי כך שנפגשים בכיתות בימי הגיוסים, אבל למשל כשאוספים חניכים בתחילת שנה, לפעמים יש מריבות.. פעם גם קרעו לנו פלייארים (
). אני מבינה מאיפה באה היריבות הזו, הרי כל אחד רוצה שיהיו לו בסניף כמה שיותר חניכים, שהסניף שלו הכי יצליח ויהיה הכי טוב, עצם המריבות, במידה מסוימת מוכיחת את האכפתיות ויוצרות תחרותיות בין תנועות הנוער, כשהתחרותיות הזו הופכת מוגזמת, ומגיעה למכות(??) אני חושבת שזה כבר ממש מוגזם. הכי כולנו מעבירים לחניכים 'לא לאלימות' ואנחנו אלימים מול אותם "מתחרים" שלנו? שבעצם, באים לעשות בדיוק מה שאנחנו עושים? (בעיקר הצופים שהכי קרובים אלינו מבחינת הערכים). לגבי שיתוף פעולה בעיר.. אני גרה בראשון לציון, ויש פעם בשנה יום שנקרא "יום תנועות הנוער", שם באים כל החניכים והבוגרים החברים בתנועות הנוער ומכינים תחנות, מתקנים, מביאים גם מתנפחים, דוכנים.. בקיצור- מאוד צבעוני ומרהיב. היום פתוח לכל תושבי העיר. ובמידה וקיימת אכן יריבות בין התנועות, ביום הזה היא לא מורגשת.
אני חושבת, שכולנו ביחד, יכולים למנוע את היריבות המטופשת הזו בין התנועות.. התחרותיות זה מעולה, אבל היריבות, כפי שתיארת, זה נשמע ממש מוגזם. ו.. זוהי דעתי.

assafein

New member
אצלינו כבר הגיע מצב של מכות עם פצועים...

סתם.. זה כולה נעלה
אפילו מכבי כבר אין
עכשיו ברצינות.. כשחושבים על זה.. זה קצת אידיוטי... זה התחיל כדיעות פוליטיות מלפני 70 שנה ויותר... אבל כמו האנטישמיות אחרי תהליך החילון(יותר מידי הסטוריה
) הם היו חייבים להמשיך לריב... בעיקרון אפשר לעצור את זה... זה רק שאלה של רצון, זמן ועבודה קשה להוריד את השנאה האידיוטית הזאת...

5may5

New member
אז ככה...

אצלנו, סניף רמת עמידר נמצא ברמת גן. ישנם 6 שבטים של הצופים, כמה קנים של הנוער העובד והלומד, מס' סניפים של בני עקיבא, מדצים, ותנועת נוער מכבי צעיר אחת קטנה ((בעבר היו 4 סניפי מכבי צעיר ברחבי רמת גן))... אין סוף לתנועות הנוער בעירנו, כמעט בכל חור אפשרי ישנה תנועת נוער- זה נשמע כאילו אני באה בתלונות אבל לדעתי זה מצויין, בסה"כ אם נחשוב רגע, למעשה, המטרה המשותפת של כל התנועות נוער היום בישראל היא לחנך לערכים, וכולם רוצים שהנוער יהיה איכותי, אז לכן, ברור שכל תנועה רוצה לגייס כמה שיותר חניכים, ותחשבו על זה, תנועת מכבי צעיר גם ככה קטנה לעומת הצופים, אז לעומת 6 שבטים שנמצאים פה ברחבי רמת גן, הגיוסים כאן דווקא לא במלחמות, הם נכנסים ואנחנו נכנסים לאותם כיתות, אין דבר כזה אם הצופים נכנסו אנחנו לא נכנס, בד"כ הצופים מגיעים לבתי ספר 2-3 אנשים לגיוס, אנחנו הבנו את נקודת החולשה שלהם והחלטנו שאנחנו מביאים רוב של בוגרים שיימשוך את תשומת הלב כ-10 בוגרים, כמה שיותר יותר טוב, נתקלתי כמעט בכל יום גיוס בצופיפניקים ודווקא התחברנו ((בעיקר בגלל העניבה שלי... הם רצו סיכה...אבל הם יכולים להמשיך לרצות :] ))... את "המלחמה" אם אפשר לקרוא לזה כך אנחנו משאירים לידי החניכים שייבחרו לאן הם יותר מעוניינים ללכת, ומה יותר מושך אותם, אני לא אסתיר ויאמר שאין לנו כאן דבר נגד הצופים, פשוט את "המלחמה" אנחנו לא מביאים לקדמת הבמה אלא משאירים מאחורי הקלעים, מתכננים יותר טוב, מרגלים מה הם עושים בעזרת חברים צופיפניקים, נתקלתי כמה פעמים בהורדת שלטים של הצופים, נכון לא חינוכי ולא ערכי אבל באמת יש פה מן מלחמה מסויימת, אני חושבת שקודם כל, במטרה עליונה שהנוער בארץ ילך לכל תנועת נוער שהיא, אחרי זה כל תנועה תעשה הכל בשביל שהנוער יגיע אליה... לא תאמינו אבל גם יש מידי פעם שיתוף פעולה, בסמינר מקצועיות של כיתות ח' שהיה אצלנו בסניף לא מזמן, בא מבוגר של הצופים להעביר להם פעולה אחת מתוך הסמינר...היה ממש מצחיק, והחניכים שיתפו פעולה לגמרי בידיעה שהוא מהצופים, בהתחלה הם חששו אבל נפתחו בשנייה... קצת חפרתי, אפילו כבר נטעתי עץ, מצטערת... ולסיכום אני יאמר שיש לי הרבה חברות מתנועות נוער אחרות, זה רק מבהיר שאין צורך בלחימה, באלימות, כולנו בני נוער שווים ואיכותיים ומעוניינים לחנך לערכים של תנועתינו... כמובן ש...מכבי צעיר זו התנועה הכי איכותית =] חזק ואמץ!

נועוש6

New member
אני לא מסכימה איתך(חשוב שתקראי)

שלום שמי נועה ואני גם גרה ברמת גן אני בכיתה ז'. אכן אין "מלחמה" אבל לפני כמה זמן באתם מהתנועה שלכם לעשות גיוסים לכיתות ו'. בהפסקה נתקלנו בכם ושאלתם אותנו באיזה כיתה אנחנו והכול והסברתם לנו שבאתם לעשות גיוסים לו' וזה. אחר כך אחד מין המדריכים שלכם שאל אם אנחנו הולכים לאיזשהי תנועה ואכן אמרנו שאנחנו בצופים. אחר כך הוא התחיל להגיד שהצופים סתם מעפנים וזה וניסה לשכנע אותנו שלא כיך בצופים וזה. אם הוא היה פונה אלינו ומספר לנו מה יש אצלכם בתנועה אולי היה עוד סיכוי שנבוא לפעולה,אבל ברגע שהוא ליכלך זה פסל את התנועה שלכם אצלנו כי כשאנחנו רואים את איש שאמור להשריש בנו ערכים ורואים איך הוא מתנהג זה באמת לא לעניין. מקווה שתמצאי את הדרך הנכונה לטפל בזה. נועה.

5may5

New member
שלום לך..

קודם כל, סליחה מראש... דבר שני אני לא הייתי בסיטואציה אז אני לא יודעת בידיוק מה היה שם... אני מסכימה איתך בהחלט בכל מילה, שאין לפסול שום תנועה אחרת! אלא להציג רק את הטוב שבתנועה שלך, ושוב כמו שאמרתי מקודם, לדעתי מטרה עליונה היא שאתם הנוער, תלכו למסגרת של תנועות הנוער, אח"כ תעשו את הבחירה שלכם לאיזה תנועה ללכת... בקשר לגיוס, אני מניחה שבכיתות כבר אמרו לכם מה תמצאי אצלנו בתנועה, יותר נכון לגבי הסניף, ומה אנחנו מציעים, בקשר להפסקה, ממש מסקרן אותי לדעת מי זה היה ומה הלך שם, אז אני אחקור את הנושא ואפעל... נתקלתי בהרבה השמצות בין התנועות, זה מה שקורה במציאות, אי אפשר להסתיר את זה, אמנם זו סוג של תחרותיות וזה טוב, אבל יש דרך לאמר את הדברים ולא לפסול, בכל תנועה יש את 'המשמיצים' ו'האנטי' כלפי התנועות האחרות, את תתקלי בהם בכל חבורה קטנה אפילו, למעשה, זו המטרה שלנו לחנך את אותם 'המשמיצים', ולהבהיר את המשותף בין התנועות, וכמו שנאמר פה כבר, שכל תנועה יכולה רק להשכיל וללמוד מתנועה אחרת... שמחה שהבעת דעה, שבוע טוב מאי

sappirz

New member
../images/Emo15.gif בגדרה,

יש גם כמה תנועות: מכבי, הנוע"ל, צופים, בני עקיבא. וזהו, נראה לי.. מכולם, אנחנו הכי גדולים.. ותמיד יש ותמיד תהיה תחרות. התחרות בעיקר בין מכבי לנוע"ל, שלא מפסיקים לעשות שטיפת-מוח לחניכים.. זה ממש מעצבן!! קורה שיש מעברים בין מכבי לנוע"ל, אך זה לא כזה דרמטי, כל אחד שיבחר לאן הוא רוצה ללכת.. התופעה קיימת, אך ממש בקטנה. ולגבי השיתוף פעולה, למשל כשהיה "שבוע הנוער" בגדרה, אז היה יום מחנאות (או משהו כזה :/). היום הזה היה במגרש שלנו, מגרש מכבי, וכל המשחקים היו בשיתוף פעולה בין מכבי לצופים ולנוע"ל.

idanshaf2

New member
אני שמח :)

אני שמח לראות שהבוגרים בתנועה כיום לא מדרדרים למלחמות המיותרות האלה בין התנועות.. ברור שתמיד יש תחרות בין התנועות.. כל עוד זו תחרות בריאה ונלקחת בצורה חיובית אז זה טוב.. מעודד.. ועוזר להתפתחות אבל כאמור יש לנו המון מה ללמוד אחד מהשני ולפי דעתי המפגשים הכי מעניינים הם בין פעילים מתנועות אחרות שיכולים להחליף רעיונות וחוויות... אני מאוד מקווה שאתם בסניפים שלכם משתדלים לצמצם חיכוחים למיניהם שיכולים להיווצר ופוסלים פגיעה בפעילות של תנועות אחרות. המשיכו כך!!

yaelula94

New member
=[

זה כל כךך צודקק!!!! למה צריך להיות מלחמה בין תנועות הנוער?! פעם הופעתי גם כן ביום תנועות הנוער אבל של המועצה האזורית חבל מודיעין וזה היה כל כך יפה לראות שם את כל חברי תנועות הנוער ביחד. אני מכירה מישו שהוא בצופים בבאר יעקב(ד.א. אימא שלו הייתה בסניף נס ציונה בילדותה)והוא כל הזמן מתעסק בזה בציניות כמה שהצופים טובים ואני כאילו מעפנה שאני במכבי אבל בעצם על פני השטח זה לא ככה. הוא בכיתה ט' והוא גם עובר עוד מעט קורס מדריכים והייתה לו משימה להכין פעולה אני עזרתי לו עם חומרים שהיו אצלנו בסניף,ובעיני זה לא פסול כי גם הוא יעזור לי בעתיד ואני בטוחה בזה. לדעתי צריך להכליל בתוך פעולות שעושים במהלך שנה גם פעולה שמדברת על תנועות נוער אחרות כדי להכיר גם אותן,אבל זה צריך להיות הדדי. *ארר אני חופררתתת*

cohen shir

New member
בתור צופיפניקית.... ../images/Emo47.gif

אז ככה, לפני שאני אחפור לכם פה אני אציג את עצמי. אני שיר, שביעיסטית, ראשמ"דית ד' ובעלת עוד כמה תפקידים. בשבט אלון, צופי פרדס חנה כרכור, הנהגת שרון צפון. נעים מאוד.
אז ככה אצלנו בפרדס חנה כרכור שזה ישוב דיי גדול שאמור כבר להיות עיר אבל מסיבות אישיות של רוב התושבים מעוניינים להישאר ישוב, צנוע ומפורדס. [חחח עם המון פרדסים....] יש אצלנו בלי סוף תנועות נוער, צופים [אנחנו התנועה הגדולה ביותר - שבט של בערך 400 חניכים בתקופות טובות אפילו יותר...], בני עקיבא, שומר צעיר, נוער עובד ולומד, חוגיי סיירות, קורסים שונים של המד"צים, פעילות ענקית של המש"צים ועוד כל מיני.... היו שמועות פעם על ניסיון להקמת מכבי ע"י הסניף של זכרון יעקב אבל אין לי מושג עד כמה זה נכון. אז ככה, תנועת הצופים היא הכי ותיקה בישוב, בעצם מהקמתו... יותר מ70 שנה... בשנים האחרונות הגיעו תנועות הנוער האחרות והתחילו את השתלבותן, אין אצלנו בישוב חלוקה של בתי ספר לכל תנועה, בעיקרון הצופים נמצאים בכל בית ספר [יש אצלנו ממש הרבה בתי ספר יסודיים, אחד מרכזי של תיכון וחטיבת בניים ועוד 3 בערך שנמצאים באיזור שגם מהם מגיעים שכב"גיסטים], תנועות הנוער האחרות התמקמו כל אחת בעיקר על בית ספר אחד, לכן בכל בית ספר אנחנו נאלצים "להתמודד" מול "היריבות" אל מול תנועת נוער אחרת, אנחנו באמת הכי הוגנים שבעולם, לא הורסים גיוסים של תנועות אחרות, מפרגנים ולפעמים אפילו תומכים מבחינת ציוד לאירועים גדולים, אבל איך לומר את זה בעדינות.... לא מעריכים את זה. שלטי הפירסום הגדולים שלי נקרעים ונשרפים, פליירים שלנו נקרעים וכך הלאה.... לרוב אנחנו לא באמת יודעים מי פגע והרס. פעמים רבות פורצים לנו לשבט, גונבים ציוד ומשחטים, לא מזמן קנינו המון דגלים חדשים לשבט ופשוט פרצו לשבט ושרפו לנו אותם.... החלטנו בתוכנו שאנחנו לא נרד לרמה שכזאת ולא נהרוס ונפגע בחזרה, נמשיך בשלנו ונפעל למען עתיד טוב יותר בשביל כולם. זה בהחלט עיניין בעייתי שחייבים למצוא לו פיתרון נורמאלי שיספק את כולם. בתחום השיתוף פעולה כמו שכבר אמרתי יש המון אירועים משותפים קהילתיים בישוב, כל ט"ו בשבט יש את פסטיבל "ט"ו בכייף" שיש בו תחנות של תנועות הנוער, מכירת מזון ומאהל תנועות הנוער שחוצה את שטח הפסטיבל... ככה שכולם עוברים בו, אגב יש את מועצת הנוער שמורכבת מנציגים מכל תנועה ובית ספר ומאגנת ויוזמת פעילויות, פסטיבל בשקל ביום רביעי הקרוב ה20.6 כולם מוזמנים... פרטים נוספים במסר.
זה לא נגמר ומקווים שהשיתוף הורה ימשך והאלימות וההרס יפסק.

YogevLevi

New member
שלומות לכם ../images/Emo168.gif

יוגב, שביעיסט, שבט נקרות, מצפה רמון עד שנה שעברה הצופים היו התנועה היחידה במצפה רמון עד שהגיע גרעין של הנוע"ל.......... מה שגרם פה בכל אופן למלחמת הישרדות........... השנה סגרו לנו את השבט..... בכל מקרה, זה לא העניין כרגע. נראה לי שהמלחמה בין התנועות היום נגרמת בגלל שכולם רוצים להגדיל את השבט / סניף / קן שלהם....... מי לא רוצה שבשבט / סניף / קן שלו יהיו הרבה חניכים? ככל שאתה יותר גדול יש לך יותר השפעה, יש יותר נוכחות וכו'.... התחרות הזאת יכולה ליהיות מאוד טובה כל עוד היא בגבול הטעם הטוב, זה יכול לגרום למדריכים וחניכים להשקיע הרבה יותר.... חבל באמת שיש בכל תנועה!!! אנשים שהורסים ועוברים כל גבול.... וסתם דוגמא- שנה שעברה שני ידידות מאוד מאוד מאוד טובות שלי עברו לנוע"ל.....להגיד שאני לא כועס אני לא יכול לומר....... אין לי בעיה אם זה שהם בנוע"ל אבל לעזוב ככה בסוף שנה? ועוד לפני מחנה קיץ?! ובכלל....לעזוב משהו שהוא כמו בית שני ????!!!!! כל זה מעצבן אותי כי היינו שנה שעברה 15 אנשים בשכב"ג בלחץ......הן ממש דפקו לנו הרבה דברים.....(אחת מהן גם הדריכה ד' מה שגרם לזה שהראש"גדית הייתה צריכה להדריך במקומה) לא נראה לי שהעברתי את עצמי כמו שצריך =\........המלחמה שמדברים עליה דיי גרמה לזה שסגרו לנו את השבט אז........ בכל מקרה, צריך למצוא לזה פיתרון יום טוב לכם

למה סגרו לכם את השבט?

אי אפשר לעשות משהו?? זה בגלל הקן של הנוע"ל? כי הם 'גנבו' חניכים? :O

YogevLevi

New member
סיפור קצת ארוך....

כבר כמה שנים טובות שהמועצה לא נותנת תקציב לשבט.....מה שגורם לזה שההנהגה (אין לי מושג איך זה אצלכם....מחוז?) לא יכלה לתת לנו יותר תקציבים (היא תקצבה אותנו במשך כל השנים שהמועצה לא......) ....... מה לעשות וכסף לא גודל על העצים ולהנהגה אין תקציב. בנוסף לזה זרקו אותנו להאנגר שיהיה מבנה שלנו....(האנגר - מן חדר גדול......כמו מחסן גדול בלי חדרים) ציוד היה זרוק בכל מקום והוא בכלל לא היה בטיחותי..... לבית ספר היסודי היחידי בישוב לא נתנו לנו להכנס ולבית ספר תיכון (שמחובר עם החטיבה) לא נתנו לש"ש להכנס..... לגיוסים לא נתנו לנו לצאת, ביום שלישי רובנו למדנו עד 5-6 (כשיש חוזר מנכ"ל שאוסר באופן מוחלט על לימודים בשעות כאלו בימי שלישי מפני שהוא מיועד לתנועות נוער.....) כשבאנו ל"מי שלמעלה" (בישוב) פשוט השתיקו אותנו ואמרו לנו שיטפלו בזה......לא קרה עם זה כלום...... לאומת זאת לנוע"ל יש חופש בכל מה שהם עושים, נותנים להם לצאת לגיוסים להכנס לאן שבא להם, נותנים תקציב לכל הגרעין שלהם (והם הרבה.......יש להם איזה 3 דירות......) כולל את אלו שבכלל לא עושים את הפרק משימה שלהם בישוב ואלו שכן בישוב אפילו לוקחים חלק בפעילויות בית הספר (שלש"ש שלנו בכלל היה אסור להכנס בכלללבית ספר.....משהו מסריח פה או שזה רק אני?) השנה להנהגה נשבר והיא הציבה למועצה כמה תנאים....אני אביא את החשובים ביותר: 1.להחזיר חוב בגובה של 90,000 שקלים 2.לתת מבנה ראוי במרכז הישוב 3.לממן את הש"ש שלנו (2 אנשים) כמובן ששום דבר מזה לא קרה למרות שהבטיחו שוב ושוב ושוב........ כשהודיעו לנו שהשבט עומד בפני סגירה העלנו את העניין לרדיו דרום ופתאום מצאו לנו מבנה (שלא היה טוב) וחתמו לנו על צ'קים (דחויים.....שהראשון שהגיע היה רק למאי אם אני לא טועה כשכל העניין היה בכלל בינואר......ובכלל רצו לתת כל פעם 5000 שקל......שיחקו משחקים בקיצור) שיצא לי לדבר פעם אחת עם קומונור שלהם הוא אמר שהביאו אותם כדי לעשות שינוי בחינוך הבלתי פוראמלי בישוב......מה שלא הולך להם......יש להם בלחץ 30 חניכים כלנו השנה היו 50.....אחת השנים הבאמת גרועות שלנו......בשיא הגענו ל150 בערך וזה הרבה יחסית לישוב...... לא רואים אותם בכלל (אפילו את השכב"ג של השבט שלא נשאר אדיש ופועל למען הישוב רואים יותר) מיותר לציין כראש המועצה היא פלורה שושן....אחותו של פרץ... מה שאומר שממש זול להביא את הנוע"ל....כנראה שהמועצה מעדיפה להשקיע בדברים אחרים בזמן שהנוער הטוב במצפה הולך ונעלם..... קיצר....חפרתי..... מי שרוצה עוד פרטים מוזמן לשלוח מסר או משהו =]

YogevLevi

New member
דרך אגב....

השכבה שלי עושה שנת שרות..... שנה הבאה מתחילים תהליך.......*מאושר* אנחנו עוד נראה למועצה הזאת שלהיפטר מהצופים לא יהיה קל

המון בהצלחה.

מצער לשמוע על המאבק וההפליות.... :-\ בכל מקרה, בהצלחה. נשמח לעדכונים בהמשך.

idanshaf2

New member
המציאות לא קלה

לצערנו... כסף שולט בעולם וכמה שהיינו רוצים לפעול באופן חופשי תמיד יש מגבלות תקציב ופוליטיקות פנימיות אבל אני לא חושב שאתם צריכים לוותר.. אולי באמת כדאי לכם לנסות לעבוד בשיתוף פעולה עם הנוע"ל.. אם באמת הם התנועה המועדפת על ידי השלטון המקומי אז כמו שאומרים if you can't beet them.. join them אצלנו במועצה המצב היה דומה.. בני המושבים (חטיבה של הנוע"ל) שלטו בכל פעילות בתרבות במועצה וקיבלו את מירב התקציבים ושני הסניפים של מכבי צעיר במועצה היו דיי מקופחים אז בשנים האחרונות פיתחנו את שיתוף הפעולה בינינו ובין המועצה (דרך בני המושבים) ולאט לאט הופכים להיות שווי ערך כי ברגע שאתה מראה שאתה עושה משהו חשוב אז הפוליטקאים מתחילים לשים לב אלייך... אז מה שאני ממליץ זה במקום ללכת ראש בראש תנסו לעבוד איתם..כמו שכולם הסכימו פה המטרות הן זהות, נכון שדרך החינוך של הנוע"ל דיי שונה מדרך החינוך של הצופים אבל אני בטוח שאפשר להגיע לעמק השווה תחשבו על זה :)

למעלה