נושא שמן זית. פשוט בסופרים לא מצליח לקנות באיכות טובה. יש המלצות?

boriska1

Well-known member
שאלתי את המשף המוח שלי, CHAT GPT, לא פתר הבעיה. מציין שיש משבר עולמי בשמן זית. שתי עונות רצופות עם יבולים דלים. הפנה אותי לכל מני בוטיקים. לא מעשי, גם המחיר גבוה וגם לא בהכרח טוב

משתפרת1

Well-known member
שאלתי את המשף המוח שלי, CHAT GPT, לא פתר הבעיה. מציין שיש משבר עולמי בשמן זית. שתי עונות רצופות עם יבולים דלים. הפנה אותי לכל מני בוטיקים. לא מעשי, גם המחיר גבוה וגם לא בהכרח טוב
תזמין מהיצרנים. יש בקבוצת יבנה, יש ב"עץ השדה" ובעוד לא מעט בתי בד ועד כמה שראיתי כולם מאפשרים משלוחים. לדעתי אחרי חיפוש שמן זית בגוגל יצוצו לך פרסומות עם שלל אפשרויות. אני הזמנתי בעץ השדה פח של 5 ליטר מזן שאוהבים במשפחה שלי. מעל סכום מסויים המשלוח חינמי (אולי כדאי לצרף שכנים להזמנה).

נערך לאחרונה ב:

boriska1

Well-known member
תזמין מהיצרנים. יש בקבוצת יבנה, יש ב"עץ השדה" ובעוד לא מעט בתי בד ועד כמה שראיתי כולם מאפשרים משלוחים. לדעתי אחרי חיפוש שמן זית בגוגל יצוצו לך פרסומות עם שלל אפשרויות. אני הזמנתי בעץ השדה פח של 5 ליטר מזן שאוהבים במשפחה שלי. מעל סכום מסויים המשלוח חינמי (אולי כדאי לצרף שכנים להזמנה).
תודה. אנסה.

דיברגנט חדש

Well-known member
אני לא ממליץ לקנות 5 ליטר, אלא אם כן, אתם מסיימים אותם במהרה.
שמן זית מאבד מאיכותו ברגע שפותחים את הבקבוק או את הפח ולכן רצוי לקנות בבקבוקים של ליטר שנגמרים מקסימום תוך שבוע.

ריקי זו אני

Well-known member
שמן ברמה טובה בחברה שאין סיכוי לערבובים...
- שמן אחיה

ריקי זו אני

Well-known member
הייתי מוסיף עוד כמה מילים: מגדלים שמכירים אותם וסומכים עליהם.
בוא נתחיל למה לא שמן זית במרכולים...
אחר כך נבין למה ממגדלים... ולא מסוחרים...
וכן מגדל אמין. ולא ניכנס פה למגזרים...
אבל -
סוחרי יו"ש בשווקים ואצל הסוחרים... השמן מעורבב בין בשמן סויה במקרה הטוב ועד לשמני מנוע למכוניות... אחרי שימוש.
מגדלים פחות עסוקים בערבוב שמן. כולל ערבוב בין שמן ממסיק השנה לשמן ממסיק שנה שעברה...

דיברגנט חדש

Well-known member
בוא נתחיל למה לא שמן זית במרכולים...
אחר כך נבין למה ממגדלים... ולא מסוחרים...
וכן מגדל אמין. ולא ניכנס פה למגזרים...
אבל -
סוחרי יו"ש בשווקים ואצל הסוחרים... השמן מעורבב בין בשמן סויה במקרה הטוב ועד לשמני מנוע למכוניות... אחרי שימוש.
מגדלים פחות עסוקים בערבוב שמן. כולל ערבוב בין שמן ממסיק השנה לשמן ממסיק שנה שעברה...
בוודאות של 99%, שמנים עם תו האיכות של עץ הזית הישראלי לא יערבבו את שמן הזית עם שמן סויה או שמני מנוע, אך משמנים מאשתקד, ייתכן שכן.
לא חשבתי על זה (לא העלתי במוחי את האפשרות הזדונית הזאת של ערבוב מאשתקד) ואני מקווה שהם לא יעשו זאת, כי אם יתפסו אותם ייקחו מהם את תו האיכות ומעשיהם יפורסמן בקלון במדיה התקשורתית.

ריקי זו אני

Well-known member
בוודאות של 99%, שמנים עם תו האיכות של עץ הזית הישראלי לא יערבבו את שמן הזית עם שמן סויה או שמני מנוע, אך משמנים מאשתקד, ייתכן שכן.
לא חשבתי על זה (לא העלתי במוחי את האפשרות הזדונית הזאת של ערבוב מאשתקד) ואני מקווה שהם לא יעשו זאת, כי אם יתפסו אותם ייקחו מהם את תו האיכות ומעשיהם יפורסמן בקלון במדיה התקשורתית.
אמת לאמיתה
אלה ששמן משנה קודמת יכול להוריד מחיר עד 50% בלי לפגוע באיכות השמן, ודאי שמן שמוחזק באריזת פח ולא אריזת פלסטיק.
ובזה העניין... שצריך מומחה שיבחין בין שמן לשמן. לשמן מהמרכות אין בכלל גיל!!!

דיברגנט חדש

Well-known member
אמת לאמיתה
אלה ששמן משנה קודמת יכול להוריד מחיר עד 50% בלי לפגוע באיכות השמן, ודאי שמן שמוחזק באריזת פח ולא אריזת פלסטיק.
ובזה העניין... שצריך מומחה שיבחין בין שמן לשמן. לשמן מהמרכות אין בכלל גיל!!!
לא מסכים עמך לעניין הגיל, גם שמן ארוז, איכותו תרד לאחר 3 חודשים וככל שהזמן עובר, כך האיכות תרד עוד ועוד.

אלן 5

Active member
נכון זה הטוב ביותר, אבל לא תמיד ניתן, אבל בניצת הדובדבן אפשר למצוא שמן אורגינלי כתחליף למגדלים

למעלה