נושא שמן זית. פשוט בסופרים לא מצליח לקנות באיכות טובה. יש המלצות?

דיברגנט חדש

Well-known member
נכון זה הטוב ביותר, אבל לא תמיד ניתן, אבל בניצת הדובדבן אפשר למצוא שמן אורגינלי כתחליף למגדלים
את מתכוונת שמן אורגני, לא אורגינלי? אני כלל לא בטוח שהוא שמן טוב יותר מאלו עם התו וגם הוא שמן יקר יותר, נדמה לי שעולה שם 68 ש"ח לבקבוק של 750 מ"ל שזה מחיר לא פרופרציונלי במיוחד שאין לו את תו האיכות של עץ הזית הישראלי.
אגב, לא נראה שבשמן יש חשיבות לאורגני, לא נראה לי שמרססים עצי זית, זה לא משהו שחרקים אוכלים.

משתפרת1

Well-known member
את מתכוונת שמן אורגני, לא אורגינלי? אני כלל לא בטוח שהוא שמן טוב יותר מאלו עם התו וגם הוא שמן יקר יותר, נדמה לי שעולה שם 68 ש"ח לבקבוק של 750 מ"ל שזה מחיר לא פרופרציונלי במיוחד שאין לו את תו האיכות של עץ הזית הישראלי.
אגב, לא נראה שבשמן יש חשיבות לאורגני, לא נראה לי שמרססים עצי זית, זה לא משהו שחרקים אוכלים.
יש זבוב הזית שמטיל ביצים בפירות, פחות נפוץ- עש הזית. נדמה לי (לא בטוחה) שגם זבוב הים התיכון פוגע בפירות הזית. יש גם פטריות שמשחירות את הפרי (גחלון). אנחנו קטפנו זיתים לכבישה ולא גידלנו אותם בעצמנו, כך שזה כנראה מידע חלקי.

boriska1

Well-known member
יש זבוב הזית שמטיל ביצים בפירות, פחות נפוץ- עש הזית. נדמה לי (לא בטוחה) שגם זבוב הים התיכון פוגע בפירות הזית. יש גם פטריות שמשחירות את הפרי (גחלון). אנחנו קטפנו זיתים לכבישה ולא גידלנו אותם בעצמנו, כך שזה כנראה מידע חלקי.
הנה מה CHAT GPT אומר

ריקי זו אני

Well-known member
האמת לא אני קניתי הבן שלי קנה לי ואמר שזה הטוב ביותר שקים היום, אני אשאל אותו פרטים
השמן המעולה מבין המעולים זה השמן שמופק מעצי זית עתיקים והפקת השמן נעשית עד 12 שעות מהמסיק... בעלי המטעים מזמינים מקום בבתי הבד כדי שיעמדו במשימה...

למעלה