נושא שנראה לי שהוא די טאבו פה -

hillatova

New member
נושא שנראה לי שהוא די טאבו פה -

מין ומיניות אמנם ראיתי שיש מאמר בנושא, אך בתאכלס איש לא העלה פה את הנושא. המאהב שלי סובל כבר לאורך שנים רבות מבעיות בזיקפה. בארבע השנים שאני איתו, ישנה החמרה בעניין. בשנים הראשונות הוא השתמש בויאגרה, בשנה פלוס האחרונה הויאגרה לא עוזרת כבר, ניסינו גם תרופות אחרות שגם לא עזרו... היה ופעם בתקופה הוא כן מגיע לזיקפה בערך... הוא לא מצליח להגיע לאורגזמה. הדבר מאוד מפריע לו. אני מעודדת אותו, מנסה כמיטב יכולתי לתת לו תחושה של נאהב ורצוי ונחשק, גם ללא הזיקפה, אבל מרגישה שהוא פשוט מרים ידיים ולא רוצה יותר להלחם על המיניות שלו. אני יודעת שזה מאוד כואב לו, הוא היה אצל רופא שהציע לו הזרקה, אך זה מרתיע אותו. אני לא יודעת מה עוד אני יכולה לעשות כדי לעודד אותו, כדי לתת לו את הדחיפה לטפל בעצמו. אני אוהבת אותו בכל נימי ליבי ונפשי והענין ממש לא מוסיף או מוריד מבחינתי. אבל מהמקום שלו אני מרגישה את הפגיעות, את האכזבה, את הכניעה. אני כל רוצה שיהיה לו טוב, מוכנה בשביל זה ללכת עד קצה העולם. מה אני עוד יכולה לעשות???

x פ ר ת

New member
הי הילה ../images/Emo140.gif

אני לא בטוחה שהנושא הוא טאבו מבחינת הפורום... אבל זה כנראה דבר שקשה לכולנו לדבר עליו. אני חולת טרשת נפוצה הנשואה לחולה טרשת נפוצה. יש לנו ילדה בת שנה וחצי. בין הדברים הקשורים למחלה ועימם אנחנו מתמודדים... גם המין היה, לפחות בהתחלה, "פרוייקט".לא יודעת מה מצבו של אהובך. בעלי נכה ומשותק בשתי הרגליים אבל מצבי שלי מצויין, ובכל זאת, כפי שאת מתארת לעצמך, אנחנו מוגבלים מבחינת התנוחות... אבל הרבה פחות מוגבלים ממה שאנשים עלולים לחשוב
. התגברנו על חלק מהמוגבלויות שלנו בעזרת הרבה מעוף והרבה הומור. התמזל מזלנו ואין לנו בעיות זיקפה
אבל כל נושא הסקס הצריך מצידנו עבודה ושיתוף םעולה, הרבה פתיחות, חברות וסבלנות. לקח לנו זמן להגיע להתאמה המינית ממנה אנחנו נהנים היום. בין השאר גילינו שככל שעושים את זה פחות... ככה גם רוצים את זה פחות. לתשומת ליבכם. אם אין חדירות... תתחבקו, תתנשקו ותתלטפו. כל הזמן. עד שדברים ישתפרו (והם ישתפרו) שימרו על מגע פיזי, זה נורא חשוב. את נשמעת לי כמו בת זוג נפלאה ופרטנרית מושלמת לדרך הזו ששניכם חייבים לעבור כדי להגיע למיניות שטובה לשניכם. וישנה מיניות כזו. דברו עם סקסולוג/ית שמתמחה בטיפול בנכים. אם הוא לא רוצה ללכת... לכי לבד ונסי ליישם את העצות שתקבלי. מחזיקה לך אצבעות

hillatova

New member
תודה אפרת ../images/Emo39.gif

המצב שלנו הוא לא פשוט, אך הכל פתוח ביננו... השנים עושות את שלהן, ולאחר למעלה מ- 20 שנים של המחלה... הסקס שלנו בגדול טוב... אותי הוא מספק, את הרי יודעת שאותנו הנשים יש דרכים רבות לספק...
יש המון אהבה והמון הבנה והמון מגע. המון תמיכה וקבלה. אני אוהבת אותו כמו שהוא, עם כל המגבלות! הבעיה היא יותר שלו, לו קשה לקבל את המגבלה הזאת שלו... עם כל השאר הוא מסתדר. לגבי הליכה משותפת לסקסולוג, זה לא ישים. אנחנו אמנם בני זוג... אך יש לנו מערכות יחסים מקבילות... אבל, אנסה לדבר איתו על רעיון של ללכת יחד לסקסולוג שלא מכיר איש מאיתנו. בכל מקרה תודה לך על העידוד.

x פ ר ת

New member
אני יודעת עד כמה

אנחנו זקוקות לראות את הגבר שלנו מרגיש "גבר" כי לפעמים זה בדיוק מה שאנחנו צריכות כדי להרגיש נשים... ולכן אני מבינה את התסכול מכיוון שה"כשלונות" בסקס שהיו לנו בתחילת היחסים השפיעו עליו הרבה יותר מאשר עלי. כמו שאמרת, יש יותר מדרך אחת לספק אותנו, הבנות, ובכלל... נראה לי שהצורך שלנו להגן, לספק, להזין ולחזק, לא פחות חשוב מאשר להשתולל על השולחן במטבח. למשל
. אם הוא יצליח להבין. אבל באמת להבין ולהאמין, שאת מסופקת ומאושרת... אולי חלק ממרכיב הלחץ יצא מהמשוואה אבל זו באמת משימה לפסיכולוג/ית. אין לך מושג עד כמה אני מבינה, מזדהה, ומאחלת לכם שהכל יהיה אחלה - אמן
.

מיניות

תודה שהעלת את הנושא היות שעקב רגישותו, חולים רבים מעדיפים שלא התיעץ ולשפר את יכולותיהם ו"זכותם" למיניות. ברור שהפתרון לקשיים שלכם לא יכול להנתן דרך הפורום. הפתרון הוא אינדיווידואלי לכל זוג, תוך התיעצות עם הרופא המטפל, סקסולוג ולפעמים גם אורולוג. אשראי וטוב לבן זוגך שזוגתו תומכת ושותפה לבעיה, היות שקל יותר לפתור בעיות מסוג זה כשבן הזוג משתף פעולה ושותף להתיעצויות המקצועיות. כל שיש לי לאמר הוא שאין מקום ליאוש והבעיות פתירות. כמובן שהפאן הפסיכולוגי משחק גם הוא תפקיד והדרך להצלחה עוברת תוך התחשבות בפאן זה. לבסוף תודה לאפרת על תגובתה הנפלאה והמעודדת.

hillatova

New member
תודה גם לך דר' קרני

אני באמת חושבת שהבעיה אצלינו היא פסיכולוגית... והיא אצלו. כמו שכתבתי לאפרת, בשבילי הוא האיש הכי מיני שקיים והמין איתו מספק אותי... אך לא אותו. אני מקבלת אותו עם המגבלות, הוא זה שלא מוכן לקבל עצמו איתן. השבוע הוא היה אצל האורולוג והתייעץ איתו בנושא. הוא נתן לו משהו חדש לנסות. מקווה שזה יועיל. שוב תודה לך.

למעלה