נושא שעלה פה כמה פעמים בעבר...

1 ויחיד

New member
נושא שעלה פה כמה פעמים בעבר...

צילום במסע - האם לקחתם איתכם מצלמה? כמה תמונות צילמתם? האם הכנסתם את כולם לאלבום נפרד? האם המצלמה הפריעה לכם באיזשהוא אופן במסע או אולי דווקא הוסיפה לחוויה? חלק רשמו פה שצילמו יותר תמונות נוף ואתרים, וחלק צילמו יותר את החברים למשלחת, ואתם? מה לדעתכם האיזון הנכון?

L i T a L 1

New member
טוב

אצלי המצלמה הייתה בעיה כי לקחתי מצלמה שהיא בעיקרון טובה אבל היא דיי נידפקה איפשהו ביומים הראשונים ובאותו זמן ראיתי את חברה שלי שיש לה מצלמה דיגיטלית היא צילמה כל מה שאני צילמתי ולי היו רק 3 פילים וכבר גמרתי אחד מהם אז אמרתי שאני במצלמה שלי יצטלם עם חברות ואת שאר התמוניות אני יקח ממנה בסוף המסע ככה שכשכולם מצלמים יהיה לי זמן לקלוט דברים. הגעתי לארץ קיבלתי את הדיסק ולא כל כך הייתי. מרוצה חברה שלי צילמה דברים שאני לא הייתי מצלמת ודברים שאני כן היא לא צילמה אבל בעיקרון תמונות טובות וחביבות שמתי אותן על המחשב יומים אחרי זה התחיל בית ספר כל העולם ואחותו באים עם אלבומים מסודרים ואני בלי כלום זה עיצבן אותי נורא אז לקחתי את התמונות שלה מינתי אותן ושלחתי לפיתוח ועכשיו יש לי אלבום מהמם עם התמונות שלה שלי ושל עוד חברה שיצאו לה תמונות טובות אז לקחתי ממנה כמה תמונות נבחרות. מקווה שקראתם.

aa442

New member
חח כשמזכירים לי את זה

ידידה שלי הפילה את המצלמה שלה למים כשצילמה משהו מעל איזה גשר.. וכן כדאי לקחת מצלמה אני חושב....כל המקומות שתהיי בהם, תרצי תמונה שלך משם ולפתוח את האלבום עוד כמה שנים ולהגיד הייתי פה..בגאוה רבה כמובן.

Orange Queen

New member
וודאי...... !!

המצלמה לעיתים מפריעה אבל קונים בארץ תיק קטן כזה מיוחד למצלמה, עם רצועה שנושאים אותה. ואז אופשר לשים אותה על הגוף ובכלל לא צריך להחזיק. אני אישית לקחתי מצלמה דיגיטלית, ואפילו קניתי אותה במיוחד בשביל המסע. והתמונות שצילמתי היו ב-2 הנושאים שכתבת. גם נוף ואתרים וגם חברים.. שניהם חלקים חשובים במסע והיה לי חשוב לתעד את זה.

מיכלוש7

New member
אמממ... |מצלמה|

כן לקחתי איתי מצלמה... סיימתי 8 פילים (אחד לכל יום, חוץ מאושוויץ שצלמתי 2), וגם זה לא הספיק לי!! פיתחתי מחברה איזה חצי פיל אחרון... ואני מתכננת לעשות איזה אלבום מעוצב, כלומר-אני עושה אלבום, קניתי אחד עם דפים שחורים וכריכה לבנה... והתחלתי להדביק עליו תמונות... אבל אני כבר חצי שנה מדביקה וכל פעם נעצרת במקום אחר (כרגע אני בתאי גזים במיידנק... קצת קשה לי עם העמ' הזה...) אחרי שאני אסיים להדביק אני רוצה גם לכתוב כל מיני קטעים מסביב... בעקרון כל התמונות הראשונות שלי הם עם חברות... במטוס, וישר כשהגענו והתלהבנו מהשלג המהמם!! טוב האמת תמונות עם שלג יש לי הרבה... אבל לאט לאט התחלתי לצלם פחות חברות ויותר מקומות... כשמצלמים מקום בלי אנשים זה הרבה יותר יפה!!! מצד שני-יש לי כמה תמונות עם חברות בכל יום... חשוב להנציח גם את ההווי החברתי... ונוף?! איזה נוף יש בפולין?! יש לי רק תמונה אחת של משו... אם אפשר לקרוא לזה נוף-זה סתם בקתה קטנה בשלג...
אם המצלמה הפריעה?! הממממ... באיזשהו מקום כן, כאילו-ישר שהגענו לכל מקום הייתי חייבת לצלם, עוד לפני שהסתכלתי בעצמי... היה לי קצת אטרף צילומים כי היה חשוב לי לזכור כל מקום ומקום וכל רגע ורגע... לפעמים הלכתי באמצע הסברים רק בשביל לצלם ת'מקום מרחוק או משו... אבל בגדול עכשיו אני שמחה, הייתי צריכה לצלם הכל, לא כתבתי יומן מסע בפולין אז הכל אני זוכרת דרך העיניים של המצלמה... מה שבטוח-בפעם הבאה שאני אטוס בעז"ה אני כבר לא אצלם כ"כ הרבה... יהיה יותר חשוב לי להתבונן לעומק דרך העיניים שלי...

אצלי זה לא היה ככה כ"כ כאילו צילמתי

רק בסוף... את ראית את האלבום שלי... נכון הוא מהמם? נניח התמונה של השער של בירקנאו המהממת..... קשה לזהות אבל היא מצולמת מבפנים! כאילו אני תמיד מצלם אחרי...... או כל התמונות שלי בחלמנו נקיות ויפות זה כי צילמתי בסוף.... גם לפני ת'אמת כאילו ישר כשהיינו מגעים הייתי תופס את מה שצריך.. גם המדריכים נתנו זמנים מיוחדים לצילום...... כאילו הסבירו וכו' היה טקס ואז היה 5 דקות לצלם מה שבא לנו ואז שוב תנועה.... אז כאילו היה קל למצוא "שוט" טוב... וגם אתה לא צריך להיות עסוק בזה כל הזמן ואתה פנוי למסע.. זה היה הפתרון הכי טוב.... גם בכלל כל הזמן היינו בתנועה... אין לך את ה-10 דקות של להיות עם עצמך וזה מוסיף המון קושי אבל גם המון איכות למסע... קיצור צלמו בסוף... ותפסו רק "קלין שוט'ס" כאילו תפסו את הזויות הכי טובות ואת התמנות הכי נקיות.... צלמו בסוף ואז תלכו מהר 20 מטר ותשיגו את הקבוצה....

thunderstorm

New member
אני...

אני לקחתי איתי מצלמה, וצילמתי שני פילמים. כן, רק שניים. והרוב - תמונות של אנשים מהמשלחת, ומעט תמונות מהאתרים (כמובן שיש, אבל יחסית פחות). למה? כי היה לי הרבה יותר חשוב לראות הכל דרך העיניים ולא דרך המצלמה. עד היום, כשאני רואה תמונה מאיזה מקום, אני ישר נזכרת בכל הדברים שהרגשתי וחשבתי שם, דברים שמצלמה לא יכולה להנציח.

Me:

אני לקחתי מצלמה עם חמישה פילמים זה התחלק חצי תמונות של האתרים חצי תמונות עם החברים! אם היה איזה שלב שבו המצלמה עיצבנה אותי כן בוודאי שהיא קצת הפסיקה לעבוד!

Pukipsey007

New member
סיפור עצוב ../images/Emo4.gif

לקחתי מצלמה דיגיטלית מידידה של המשפחה, אבל ביומיים האחרונים כל התמונות איכשהו נמחקו..ממש התבאסתי. אז יש לי עשרים תמונות, מהיומיים האחרונים. חבל, היו לי כמה תמונות יפות.. שנעלמו.

nofar 250

New member
בטח שלקחת מצלמה..

זה חשוב מאוד.. אני סיימתי שם 8 פילמים..וגם לא צילמתי את כל מה שרציתי ככה ש.. המצלמה לא מפריעה..בד"כ נותנים זמן לצלם ואל תצלמ/י בזמן הסבר המדריכים שונאים את זה

סיפור מיסטי על סרט צילום...

למזלי יש לי שני אחים גדולים שכבר טסו לפולין (יש לי גם אחות אבל היא לא טסה) אמא שלי לא רצת לתת לי את המצלמה המשפחתית אז שעתיים לפני שטסתי דוד שלי הביא לי מצלמה היו לי כבר שני פילימים ואיתם יצאתי- לא רציתי לצלם הכל שוב אחים שלי כבר צלמו הכל אז אני צילמתי רק במקומות שאחים שלי לא היו,פרט לזאקופנה ששחכתי לקחת את המצלמה שלי. (מקום מדהים בוא אני עוברת לגור
)הפילים הראשון נגמר מוקדם מהצפוי המצלמה עם הפילים השני (עם התמונות של אוושויץ) החליטה לשווק חיים לפני זאקופאנה. היו בעיות- הייתי בטוחה ששמעתי וז'ז'ז'ז'ז' שהסרט נגמר. אבל לא!!!אני פותחת את המצלמה והסרט עוד לא נגמר!!! הייתי בטוחה שזהו הלך עלי אין תמונות מאושוויץ ויש לי קשר משפחחתי למקום (משפחתה של סבתי נרצחה שם וסבתי שרדה את צעדת המוות) אבל לאחר שפיפתחתי את התמונות ראיתי שרק התמונות מאושוויץ יצאו (והיו עוד תמונות בסרט הצילום)...

גם לי קרה משהו דומה...אבל אני טיפש

יותר.. כשהגעתי לאושוויץ, לביתן (מה שנשאר ממנו) שסבתא שלי הייתה בו, ניסיתי לצלם...אבל מכיוון שנגמרה לי הסוללה של המצלמה לא שמעתי שום ז'ז שעברה התמונה....ושוב ושוב ושוב....עד שברוב השכלתי חשבתי שנגמר הסרט אז פתחתי את המצלמה ו.....שלום על הפילים ושלום על חצי מהתמונות באושוויץ.. ולצערי אין לי אחים שהיו שם לפני...................וזה באסה.. אני חושב שאנחנו צריכים לארגן משלחת מטעם הפורום של תפוז על מנת להשלים תמונות... מה לא?

miamor17

New member
מצלמה דיגיטלית- 110 תמונות

40 מהם חברים ואני, השאר נופים באתרים לדעתי זה המינון הנכון, או חצי-חצי. יש כאלה שמצלמים רק חברים ושעוברים כמה שנים מצטערים על זה שלא צילמו מספיק אתרים לבד ונופים לבד. כמה תמונות של עצמך, איזה 30-40 תמונות של החבר'ה (תמונות יפות מצחיקות ושיהיו הרבה אנשים בכל תמונה) חובה להביא מצלמה! והמצלמה לא הפריע לי, רק כמובן שתהיה בתוך תיק קטן עם רצועה

אני צילמתי 350 תמונות של אתרים לבד

ו10 תמונות של חבר'ה.... ויצא לי מהמם..... כאילו כמעט כל התמונות שלי "קלין שוט'ס" לחלוטין אין בהם אף אחד.. זה ממש יפה....

miamor17

New member
חחח זו גם אפשרות...

נורא תלוי באיזה גיל אתה וכמה אתה והחבר'ה שלך אוהבים את עצמך ורוצים להצטלם כל שניה אני גם לא דאגתי להיות עם המצלמה כל הזמן ביד, היו אתרים ומקומות שבכלל לא צילמתי

wildgirl1

New member
מצלמה

אוקי בקשר למצלמה זה היה לי ממש קשה הייתי לי מצלמה וסיימתי שני פילים במסע, אם להגיד לך את האמת מצלמה זה שטויות, היא כמעט ולא מפריע לך במסע, היא מאוד נוחה , מה שלי הפריע הוא המצלמת וידיאו שלי, זה היה מאוד קשה, אני לא ממצליצה לנסוע לשם אם מצלמת וידיאו כי את כול הזמן צריכה לשמור אליה וזה די מעצבן. אבל לא יודעת מצלמה רגילה מומלץ לקחת. קחי משהו כמו 5 או 6 פילים. אני אישית במצלמה הרגילה צילמתי יותר נוף ואת עצמי ובמצלמת הוידיאו צילמתי את החברים ואת הכול... אבל לא יודעת איך שאת מרגישה.

בלינצס17

New member
קחי מצלמה דיגיטלית עדיף

אם תרצי למחוק תמונות.... אני מצטערת שלא לקחתי אפילו מצלמת וידיאו..זה יקר מאוד אבל רוב הזמן את עם זה אז אם יש לך אפשרות -כדאי!

למעלה