נושא שראיתי בפורום אחר - מה דעתכם?

MrCheff

New member
נושא שראיתי בפורום אחר - מה דעתכם?

השרשור המקורי: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=94&MessageId=127988168 נער קיבל עונש משום שפתח קבוצה בפייסבוק, נגד מורתו. ממה שהבנתי, הנער פתח קבוצה סגורה (קבוצה שמנהל הקבוצה מאשר כניסה של משתתפים), בה הוא וחבריו, מביעים את מחאתם, כנגד התנהגות המורה והיחס שלה כלפיהם. הנער קיבל עונש של הרחקה לשלושה ימים מבי"ס, כולל מהטיול השנתי. השאלה שלי היא כזו: אנחנו נמצאים בתקופה בה האינטרנט פורח ולכל נער יש גישה למדיום הזה. כשאנחנו היינו נערים, לא היה אינטרנט, אבל גם אנחנו מצאנו דרכים להלחם במורים שעצבנו אותנו. בד"כ, היינו מחתימים עצומה כנגד מורים, כאשר כל אחד מספר את סיפורו ובמה נגרם לו עוול. האם אין הדבר זהה? מה אתם חושבים? נ.ב ע"מ למנוע מעבר הודעה לראשי, ההודעה סומנה בנא לא לפרסם את ההודעה.

MrCheff

New member
אני חושב שהעונש לא פורפוציונאלי

אני מאמין שלנוער חייבת להיות דרך התבטאות. דרך ההתבטאות של הנוער היום עוברת דרך ה-ICQ והפייסבוק. בעיניי, הדרך בה בחר לבטא את מחאתו, דווקא יפה. הוא פתח קבוצה, בה נתן הרשאות רק לנערים מהכיתה, לשפוך את אשר על ליבם וכעסם על המורה. בעיניי, אין הדבר שונה מקבוצה של תלמידים שיושבים בהפסקה ומדברים על אותו נושא בדיוק. למה אנחנו מחנכים את ילדנו, אם לא לדבר? בעיניי, ההתנהגות של הנהלת בי"ס, פשוט חוטאת למטרה. ברגע שמבצעים סתימת פיות של תלמידים, הם פשוט יתנהגו יותר גרוע. כל זה בתנאי שלא הייתה הוצאת דיבה, אלא רק כל אחד סיפר את אשר הוא מרגיש, לגבי הצורה בה המורה התנהגה אליו. אני עדיין זוכר, איך בכיתה י' המורה ללשון החליטה להוריד לכל הכיתה 15 נקודות מהציון הסופי, בגלל שהציונים במבחן, היו גבוהים ממה שהיא ציפתה להם. הרגשנו רע מאוד ודיברנו בינינו ואפילו העברנו מכתב מחאה להנהלת ביה"ס. רק לאחר שזה לא עזר, קבוצה של גבארים מבי"ס לקחו והזיזו את הפיאט אונו של המורה מהחניה שלה לשטח חולי הצמוד לחניה. לא נגרם נזק, אך מעשה הקונדס, הזיז אצל המנהל משהו, וקיבלנו את 15 הנקודות חזרה. כמובן שגם כל השיכבה הייתה צריכה להגיע לסדנת "איך מתנהגים" עם המנהל...
בקיצור, אני חושב שהייתה קצת הגזמה, בדרך שהנהלת בי"ס התנהגה

מחשבות

New member
העונש אכן אינו פרופורציונלי. אם היתה זו קבוצה

סגורה והפרסום אינו ברבים, בית הספר כלל אינו צריך להתערב. אם אני הורה של התלמיד, הייתי עושה מזה רעש גדול. למרבה הצער, מערכת החינוך אינה מסוגלת להתמודד עם תופעות מתופעות שונות.

Master Stav

New member
מניח שאם אחד מילדי היה עושה זאת

היתי מרים קול זעקה ....צעקה ...ועושה כו שערוריה שהיו שמחים אם זה היה ניסגר שוב בפיסבוק .... לא מצליח להבין את הכאילו צנזורה הזו ...מה הרעיון ?

akavishon

New member
אני חושב הפוך מכם. זה לא משנה אם ההתארגנות

היתה בפייסבוק או שהם נפגשו בבית של מישהו וליכלכו על המורה. יש גבול גם לחופש הביטוי. אני לא יודע אם מישהו מיכם ראה מה הם כתבו על המורה, אבל אני שמעתי את אותה המורה בראיון ברדיו (והיא כן ראתה מה כתבו עליה) וזה הספיק לי לחרוץ את דעתי (אמנם גם אני לא ראיתי מה הם כתבו, אבל אני יודע מה בני נוער מסוגלים לעשות). יש הבדל בין לחתום על עצומה כאשר נגרם לך עוול אמיתי לבין לפתוח קבוצה בפייסבוק שכל מטרתה היא להשפיל בן אדם. עכשיו לי יש שתי שאלות: 1. מה דעתך על קבוצה בפייסבוק של קבוצת תלמידים נגד התלמיד החנון / הנכה / המכוער? 2. מה דעתךעל קבוצה בפייסוק של ה- KKK? הרי כל טענה נגד שתי הקבוצות הללו, תקיפה באותה במידה כנגד הקבוצה נגד המורה. אני חושב, שכהורה, כן הייתי מגבה את בית הספר ומסביר ונותן שיעור קצר לתלמידים בתקשורת להמונים וחופש הביטוי וגבולותיו. (שזה מה שעשתה המורה). אתם יודעים כמה מהר יכולים לגלוש סתם קללות והשמצות למעשי אלימות שעלולים להיגמר באסון, למרות שהם "רק" מעשי קונדס (ראו מקרה המורה שנקטעו אצבעותיה)

schlomitsmile

Member
מנהל
השאלה היא באמת מה היה באותה קבוצה מסכימה איתך- זה לא משנה באיזו מסגרת/פורמט הם התכנסו, מה שמשנה זה האם הם סתם קיטרו "אוף, איזו מעצבנת" או שמא היה שם משהו בכיוון קשירת קשר לפגוע בבנאדם. במקרה השני, זה חמור, וצריך לדעתי לא להסתפק בצעדים משמעתיים, אלא לפעול גם חינוכית, ולא רק כלפי אותם תלמידים.

Master Stav

New member
אז כנראה שניהיה חלוקים בדעותינו ../images/Emo13.gif

אני לא רואה שום רע בהתארגנות של קבוצת ילדים שמביעים את מורת רוחם ממורה שהתנהגה לא נכון בצורה של פורום סגור שאינו פתוח לציבור הרחב כל שכן לא מתארגנים ולא מארגנים שום מעשה נקמה ... מדובר בהוצאת קיטור ...ולעונש הזה יש שם ...צנזורה ...משטרת מחשבות ועוד כמה מכוערים לאללה . ההשוואה לKKK או התארגגנויות גזעניות אחרות ...לטעמי לפחות לא במקום .

akavishon

New member
לא אני ולא אתה יודעים מה הילדים כתבו על המורה

אז בלי כל העובדות אף אחד מאיתנו לא יכול לשפוט עם העונש מוגזם או לא. אבל, אצל בני נוער, לא חסר שאחד, יקח את המילים צעד אחד הלאה, בין עם בתור מעשה קונדס או כדי לצאת "גבר" ולעבור למעשים פחות מילוליים. ושוב, איך היית מגיב, עם היו מקימים קבוצה כזאת נגד אחד הילדים שלך? רק מוציאים קיטור ולא מארגנים שום מעשה נקמה...

למעלה