נושא ששווה דיון

נושא ששווה דיון

במדינות שונות בעולם יש חוק שקובע כי מי שהיה בכיר בצבא, לא יוכל לכהן כשר ביטחון. ייתכן שכדאי לנו בישראל לאמץ זאת. אולי מי שלא עשה מילואים מימיו לא מבין עד הסוף את ההשלכות הכרוכות ביציאה למילואים, וזו אחת הסיבות שמופז ידו קלה על ההדק כאשר החליט לשלוח לאלפי חיילים צו חירום

agnostic

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo88.gif

אני מסכים, אבל אני משוחד, לא אהבתי אותו גם בתור רמטכ"ל... :)

אולי אם אנשי הקבע יעשו גם מילואים

אולי אם אנשי הקבע שיושבים במשרדים ולא בשטח יעשו גם מדי פעם מילואים קרביים הם יבינו באמת את המצב שבו "עוקרים" אותם מהשיגרה, וגם יבינו יותר את מצוקותם של חיילי המילואים. אגב, יש גם יתרון לשר ביטחון בעל רקע צבאי, שאנשי הצבא לא יאכילו אותו לוקשים, בשעת שהוא צריך להכריע בנושאים צבאיים קריטיים בעת מלחמה.

ניר נגר

New member
אני מסכים...לשר הביטחון חייב להיות

רקע לעניני ביטחון...אבל רצוי שיהיה לו גם רקע בעשיית מילואים. הוא אולי יודע מה ההשלכות על חיילי המילואים אבל הוא בחיים לא חש אותם...ואולי פה קבורה הבעיה

agnostic

New member
לדעתי

הרקע יכול להיות עד דרגת סרן. אח"כ , מדובר כבר במישהו "שנשאב" יותר מדי לתוך המערכת הצבאית , ויש לו "חיבה" יתרה אליה שפוגעת בשיקולים עיניניים אחרים. אני למשל רואה את הצווים החריגים האחרונים, כקלף של שר הביטחון במלחמה על התקציב ותו לא.

ניר נגר

New member
אל תשכח שתפקידו של שר הביטחון

לדאוג לתקצחב לצה"ל, ככל שהתקציב יהיה גדול יותר כך יהיה לנו יותר (אני אופטימי חחחחח) אף אל פי כן אסור להילחם על גבם של חיילי המילואים שגם כך נשחקים.

agnostic

New member
אני לא יודע מה איתך.

אבל אני הייתי מעדיף שיופנה יותר כסף לתחומים אזרחיים אחרים , למשל חינוך, במקום טויוטות חדשות...

משבר אמון

ומה שהכי נורא שמופז לא מצליח להבין כי המשמעות של משבר אמון בין מערכת הביטחון לבין חיילי המילואים יכול להביא לתוצאות הרסניות בכל הנוגע לגרעין המשרת במילואים. במצב הכלכלי הקשה בו שרוייה מדינת ישראל, הקריאה למילואים בצוים חריגים פוגעת פגיעה קשה ברווחתו של האזרח המשרת במילואים ועל כן אישור צוים חריגים בתקופה זו ראוי שיעשה רק במצב קיצוני ביותר. מופז לא מרגיש אפילו צורך להשיב לטענות כי פעל בצורה לא סבירה בגיוס הנוכחי בצוים חריגים.

למעלה