בעקרון - לא
בעקרון חתולים לא אוכלים ירקות באופן ישיר - רק כתוצר מעוכל בטרף (בטבע) או כחלק ממזון החתולים המוכן (בבית). הם מה שמכונה "טורפים אובליגטוריים", כלומר כאלה שבאמת רק טורפים ואין להם יכולת לעכל חומר צמחי באופן עצמאי. לשם השוואה, יש מי שטוענים שכלבים הם לא כאלו כי הם יותר מסוגלים לאכול דברים כמו ירקות (אם כי זו אמירה בעייתית - גם כלבים לא מסוגלים להתקיים על תזונה שכוללת רק ירקות באופן רגיל, במזונות צמחוניים/טבעוניים לבע"ח עושים משהו אחר ולא פשוט מגישים ירקות).
 
אישית, החתולים שלי מקבלים מנה קטנה של אוכל רטוב כל יום, אבל לא מפני שהמזון היבש לא מכיל מה שהם צריכים אלא בעיקר כי הוא ממש יבש - לא מכיל מים, והתקווה היא שתעזור זמינות מתמדת של מים טריים + קצת אוכל רטוב שגם ייתן קצת נוזלים וגם יעודד עוד קצת לשתות. מעבר לזה, הם פשוט אוהבים את זה, ומי שלא מופיע לאכול את מנת האוכל הרטוב שלו מזמין מבט יותר מקרוב כדי לוודא שהוא לא חולה.
 
אוכל יבש איכותי אמור להכיל את כל מה שהחתול צריך מבחינת הנדרש לבריאותו לאורך זמן. בכל מקרה, בכל מזון שבוחרים, יבש או רטוב, אם הוא ניתן באופן בלעדי וללא תוספים רצוי לשים לב שכתוב על האריזה "מזון מלא" או "תזונה מלאה" - כלומר מזון שעומד בדרישות הבסיסיות ביותר בחוק בתור מזון שמכיל כל מה שהחתול צריך.
 
זה לא אומר שהמזון איכותי - יש מזונות זולים שהם כן תזונה מלאה מבחינת דרישות הבסיס המינימליות אבל נגיד מכילים הרבה שומנים או דברים בלתי נחוצים כמו תוצרי תירס שאינם תורמים לחתול מבחינה תזונתית והם בבחינת "חומר מילוי" זול שהיצרן מכניס (אגב, גם באוכל לבני אדם) כדי לתת תחושת שובע ללא הזנה של ממש. אפשר להקביל זאת לפיצה: בפיצה יש פחות או יותר את כל אבות המזון אבל כמזון בלעדי מזין לטווח ארוך אולי לא היית רוצה להאכיל כך את ילדיך כי האיזון בין הדברים אינו בריא.
 
המזון הספציפי שהבאת בצילום נחשב לאיכותי ומקבל דירוג גבוה ב"דירוג דימה": עמיתי לניהול הפורום, dimitrygo, ביצע השוואה מקיפה של מזונות יבשים לחתולים הנמכרים בישראל מבחינת מה הם מכילים ויצר דירוג שמאפשר לקבל מושג מה מכיל יותר חלבונים, למשל, לעומת דברים אחרים. אפשר לראות את המסמך המלא באתר שיצר לצורך העניין:
http://www.catfood.co.il/ בתוכן העניינים אפשר במבט מהיר לראות איזה דירוג המזונות קיבלו כי ליד כל אחד מהם יש ציון (0-100) בהתאם לאיכות המרכיבים על פי נוסחה שדימה יצר. אפשר גם לקרוא במסמך עצמו מידע על כל מזון בנפרד.