נו אז אולי תענו מי ברא את אלוהים?

נו אז אולי תענו מי ברא את אלוהים?

כולכם מדברים על יצרת היקום, הנפש,האדם. אתם מדברים על ישות קיימת או נעלמת, חלקחם קוברים אותה חלקחם מעלים אותה לרמה האישית של ``אני קיים ,פועל, סימן שאני האלוהים``, אחרים אומרים שיש מגוון רחב של אלים וכו`. אבל תענו לי בבקשה על השאלה: ``לפני שהיה אלוהים מה היה קיים, מי יצר את האלוהים שיצור את היקום, האם הוא אחראי למפץ הגדול? ואם כן אז באמת מה העניין שלו דאווקה בכ``א שלנו ולא בעולמות אחרים...``. לי יש בעיה של הביצה והתרנגולת. האם העניין של התעסקות הקיומו של אלוהים הוא לא עניין מיותר? לדעתי כן. למה לנו להעסיק את עצמינו בדבר שהוא שנוי במחלוקת ממילה. לא מספיק שיש בעולם אוכלוסיה רחבה של פרזיטים שעושים כסף מהנושא הזה, כותבים ספרים, עובדים על אנשים וחיים על חשבוני וחשבונכם. למה צריך להמשיך לתת לגטימציה להתעסקות הזאת? אני אומר בוא ונעזוב את האלוהים בצד , בוא ונדון על דברים שיש לאדם!!! לתרום לתוך מערכת היקום. סגול

קלייר

New member
מי ברא?.מי ידע את התעלומה

מי ברא מי ידע את התעלומה,כל אחד מתהדר בנוצות העשיה ,למי נאמין? והאם האלהים קיים,כל אדם מאמין בדרכו, ואיך קיים אלהים לגביו וצדקת נעזוב אלת האלהים להמשיך במלאכתו,ונתעסק בדברים של יום יום ולא בדברים שמעל,והיקום זקוק לכה הרבה

Tangled_Heart

New member
סגול יקר,

אני נורא אוהבת את השם המוזר שלך : ) טוב...הרשה לי להסביר לך משהו, אנחנו מעלים שאלות....שאלות קיומיות לצורך העניין, שנכון, אין עליהן תשובות סופיות.. אבל, וזה אבל גדול, בדקת מה שם הפורום לפני שנכנסת? פילוסופיה ל-כ-ל כלומר, השאלות שמוצגות כאן לאו דווקא יעסקו במדע, או לאו דווקא יתאימו למה שאתה מוצא לנכון להעלות בפורום כסוגיות...אבל עדיין, זו פילוסופיה. אחד הנושאים המתבקשים לדיון כאן, זהו האלוהים, בין אם יש תשובה מוחלטת או לא (כמובן שלא...). יום טוב לך סגול, רוני.

רוני, אני יודע היטב את שם הפורום...

מעבר לכך הדיון על אלוהות כפי שהוא הועלה כאן כבר נדון ביני ובין תלתן בעבר בפורום שלושים פלוס. ומאחר ותלתן כבר מכיר את דעותי ואני את דעותיו אני לא רואה שום סיבה להעלות את דעתי מחדש על הכתב. אם את מעוניינת לדעת את דעתי את ראשאית להכנס לפורום 30 פלוס ולחפור בהסטוריה שלי ושל תלתן ותראי את הדיון שכן נמשך זמן מה. ושוב תודה על התגובה . סגול

שחף77

New member
ביצה או תרנגולת?

מי ברא את אלוהים? לפי דעתי התשובה די ברורה- האדם לולא היה אלוהים, היה צריך להמציא אותו עבור כל החלשים, עבור כל אלה שצריכים להאמין בכח נשגב, רק לא בעצמם וביכולתם, איך יעמדו במצבים קשים ובלתי נסבלים כמו אובדן של אדם יקר?איך? -אלוהים נתן אלוהים לקח...לא? הפרדוקס אם כך הוא, מי המציא את האדם... אבל זו כבר שאלה אחרת...

למעלה