נו... אז איזה צבע אתם רואים?

אני היחידה שחושבת

שזה שקר כלשהו שהוקרץ מ...סיבה לא ברורה? ("כדי שאנשים ידברו עליו" זאת תמיד סיבה טובה
)
ז"א, יש הסבר מדעי כלשהו לתופעה?
נ.ב
לבן וזהב דהה.

Y. Welis

New member
כנראה פילטור כלשהו (סילוק הכחול מ-3 צבעי היסוד)

בכל מקרה לא היה כחול בתמונה שבוואלה.
&nbsp
לא סביר גם ש-25 אחוז מהאוכלוסיה לא רואים כך, אחרת לא היה סיכוי להעסיק גרפיקאים בלי מבחן ראיה.

Y. Welis

New member
ההסברים המדעיים לא שיכנעו. מד-אור יראה בדיוק איזה צבע נפלט.

trilliane

Well-known member
מנהל
עבר פלטור / עיוות צבעים כלשהו (גם אם לא מכוון)

התמונה השנויה במחלוקת בהחלט שונה מהתמונה המקורית (כמו זו שבקישור) ואין בעיה להראות זאת בתכנה גרפית (יש שלל סרטונים ביוטיוב שמדגימים זאת). בתמונה המקורית ברור לכול שמדובר בכחול (כהה מאוד) ובשחור, בדיוק מכיוון שהצבעים בה לא מעוותים. בתמונה שפורסמה הכחול נעשה כ"כ בהיר שהוא כבר תכלת עדין, והשחור הפך למין גוון חום אדמדם שבהחלט מתאים לאופן שבו זהב מצטלם לפעמים (הכול יחסי כמובן).

מיכאל ג

New member
פוטושופ די ברור בעניין

הצבע הבהיר של השמלה *בתמונה* הוא גוון של תכלת-אפרפר.
הצבע הכהה של השמלה *בתמונה* הוא גוון חום אפרפר עם נטיה קלה לאדום.
אבל העין מפרשת צבעים בצורה יחסית לתאורה, ומסתבר שיש שני סוגים של אנשים וכל אחד מפרש את התאורה אחרת. צד אחד מפרש אותה נכון ומתקן את התמונה לכיוון הכחול-שחור וצד אחד מפרש אותה לא נכון ומתקן לכיוון הפוך.

Y. Welis

New member
לא סביר בעיני. זו הפעם הראשונה שיש חילוקי דעות כאלה על צבעים

לא זכור לי חילוקי דעות על צבע הלייטסייבר של סמיואל ג'קסון (סגול). מתחיל להזכיר את פיאקרד (יש 3 אורות!!).

מטריד אגב לא פחות שהנושא הזה + בריחת 2 לאמות מהמטפל שלהן ומרדף כושל אחריהן במגרש חניה, היו הטופ של חדשות הערב של CBS בשישי האחרון...

trilliane

Well-known member
מנהל
אני לא חושבת שצד אחד מפרש אותה "לא נכון"

שתי הפרשנויות לגיטימיות בהינתן התמונה המעוותת; אנחנו יודעים מי הנכונה במציאות רק בהינתן התמונה המקורית.

מיכאל ג

New member
כל התמונה כולה עברה הסטה של הצבע

כנראה התאורה באזור היתה צהובה, או שמשהו גרם לאלגוריתם של המצלמה לעוות את הצבע (תמונות שיוצאות ממצלמה או סלולרי עוברות כל מיני עיבודים בתוך החומרה עוד לפני שהן נכתבות לקובץ).
מה שהיה שחור במציאות הפך לבהיר יותר ונוספו לו גווני צהוב. התוצאה חום שאנשים מסוימים תופסים בתור "זהב שנמצא בצל" ואחרים תופסים בתור "שחור שמואר באור צהוב"

תמר עדי

New member
איך אתה מסביר את זה שחמישה אנשים ראו מאותו מכשיר באותו זמן

את השמלה ושניים ראו כחול שחור והשאר זהוב לבן????????
חשבנו בהתחלה משהו עם המכשיר הסלולרי או האור, אבל נראה לי שזה מוזר שבאותו זמן מאותו מכשיר רואים צבע שונה, ספוקי!!!!!!!

מיכאל ג

New member
הסברתי את זה בתגובה האחרת שלי למעלה.

אולי צריך להרחיב: מערכת הראיה האנושית היא לא מצלמה. התמונה המתקבלת על הרשתית עוברת כל מיני סוגים של עיבוד. ידוע למשל שכל צבע ובהירות שאתה רואה הם יחסיים - זו הסיבה שגם כשהשמש אדומה אתה לא רואה את כל העולם צבוע באדום אלא כל הצבעים נראים לך כמו תמיד (גם מצלמות משתמשות בכל מיני אלגוריתמים שמנסים במידה מסוימת לחרקות את מה שהמוח עושה כדי שהתמונה שתתקבל תראה כמה שיותר דומה למה שהאדם שצופה בסצינה יראה).
אחד התהליכים שהתמונה עוברת במוח אם כך הוא תיקון של הצבעים כך שתראה את הגוון ה"מקורי" למרות שהצבע שהעין קולטת הוא אחר. ככל הנראה יש משהו בתמונה הספציפית הזו שגורם לאנשים מסוימים להבין לא נכון את מצב התאורה וכתוצאה מכך לתקן לא נכון את התמונה.
השאלה המעניינת היא למה דווקא האנשים האלו ולא אחרים. אולי יש סוגים שונים של אלגוריתמים של תיקון צבע שהמוח של אנשים שונים נוקטים בהם - ויכול להיות שזה עניין גנטי. יהיה שוה לבדוק אם הראיה של התמונה כזהוב-לבן היא תכונה נרכשת, וזה יכול לפתוח אפיקים מעניינים של מחקר. כמובן זה הכל ספקולציות פרועות מצדי כרגע.

trilliane

Well-known member
מנהל
הסבר (כמו זה של מיכאל) מאת SciShow

אני, אגב, ראיתי לבן וזהב בתמונה קטנה, אבל בהמשך כשראיתי אותה גדולה יותר הלבן נראה לי תכלכל למדיי (בפירוש לא כחול ממש, זה היה תכלת בהיר מאוד) ולכן הנחתי שזה לבן באור כחלחל ולא כחול או תכלת באמת. כשמשחקים עם גוון התמונה לשני הכיוונים אני רואה את שתי האפשרויות, בהתאם למשחק; אחרי שראיתי כמה סרטונים כאלה אני יכולה גם להבין ואפילו לראות איך רואים כחול ושחור (לא בו-זמנית) אם כי זה עדיין לא ממש "כחול" ולא ממש "שחור" (ודאי שלא כמו בתמונה האמיתית של השמלה שלא עברה עיבוד גרפי).

avivs

New member
לגמרי זהב ולבן.

כל הכחולים שחורים עושים דווקא.

ועכשיו צריך רק שאיזשהו סופר משקיע

ילך וישחק על השטאנץ' הזה ( ראית את הסמל שלהם? חד קרן זהוב על רקע שדה לבן! מה פתאום! זה עטלף סגול על רקע שחור!)

kenny66

New member
הייתי עושה את זה אחרת

שטעות בפרשנות צבע הדגל תגרום למלחמה גרעינית.

למעלה