נו, אז להשאיר חתול לבד בבית?

אלישבע777

Well-known member
שמתי לב, שטראומות, אפילו בהלה רגעית ממשהו, נצרבות במוחם של החתולים לנצח, אלא אם מצליחים לשנות להם את הדיסקט. חתול הוא חיה סוליטארית והוא מטבעו, אינו חיה חברתית והוא אינו זקוק לבעלים שלו לצידו יומם ולילה. נכון שחתולי בית, הם יותר חברתיים מחתולי בר כולל חתולים גדולים ( פרט לאריות) , אבל גם הם אינם "מבוייתים עד הסוף" נותרו במידה מסויימת חיות בר. אם החתול חווה נטישה טראומטית, זה אולי לכל החיים. מניסיוני - חתולים בכלל, אוהבים את חברת בעליהם, אוהבים כשהם חוזרים הביתה, אבל אינם סובלים יותר מדי , כשהם הולכים לעבודה... חתול זה לא כלב. כלבים לבד סובלים מאוד!
אצלי קורה מדי פעם, אבל זה נדיר, שהחתול שלי מסרב לתת לי לצאת החוצה. הוא מיילל קשות בכעס ואפילו תוקף בנשיכות ( לא נורא קשות), כשאני על יד הדלת. לא יודעת איך מצרפים סרטון מהיו טיוב. חבל.

SupermanZW

Well-known member
שמתי לב, שטראומות, אפילו בהלה רגעית ממשהו, נצרבות במוחם של החתולים לנצח, אלא אם מצליחים לשנות להם את הדיסקט. חתול הוא חיה סוליטארית והוא מטבעו, אינו חיה חברתית והוא אינו זקוק לבעלים שלו לצידו יומם ולילה. נכון שחתולי בית, הם יותר חברתיים מחתולי בר כולל חתולים גדולים ( פרט לאריות) , אבל גם הם אינם "מבוייתים עד הסוף" נותרו במידה מסויימת חיות בר. אם החתול חווה נטישה טראומטית, זה אולי לכל החיים. מניסיוני - חתולים בכלל, אוהבים את חברת בעליהם, אוהבים כשהם חוזרים הביתה, אבל אינם סובלים יותר מדי , כשהם הולכים לעבודה... חתול זה לא כלב. כלבים לבד סובלים מאוד!
אצלי קורה מדי פעם, אבל זה נדיר, שהחתול שלי מסרב לתת לי לצאת החוצה. הוא מיילל קשות בכעס ואפילו תוקף בנשיכות ( לא נורא קשות), כשאני על יד הדלת. לא יודעת איך מצרפים סרטון מהיו טיוב. חבל.
אשמח לדעת איך אפשר לשנות לחתולה שלי את הדיסקט, חרדת הנטישה שלה מתבטאת בכל פעם שאני יוצא מהבית ואני לא יודע מה לעשות.

Yukita

Active member
מנהל
אשמח לדעת איך אפשר לשנות לחתולה שלי את הדיסקט, חרדת הנטישה שלה מתבטאת בכל פעם שאני יוצא מהבית ואני לא יודע מה לעשות.
לוחצים על האוזן ומוציאים את כרטיס הזכרון שנשלף :cool:
...סליחה, לא הצלחתי להתאפק!

Yukita

Active member
מנהל
בנימה יותר רצינית: לי היתה הבעיה הזו עם כלבה, לא עם חתול. בעיה ברמה של יוצאים מהבית, ותוך כ5 דק' מתחילות יללות של "שוחטים אותי" שנשמעו ברור מהרחוב, חבטות בדלת שהשכנה שמעה, וניסיונות לגרד חור בדלת.

המאלפים מציעים למצב כזה בכלבים בדרך כלל את הפתרון של כלוב הטיסה, שמשמעותו סגירת הכלב בכלוב כשלא נמצאים (אחרי שמרגילים אותו לכלוב, זה לא שדוחפים פנימה וסוגרים את הדלת) מתוך רציונל שהכלב מרגיש רגוע ונעים יותר במאורה שלו מאשר בחלל גדול לבד. עם הכלבה שלי עבדה גרסאה קצת פחות קיצונית: לא כלוב, אלא חדר אחד בבית ובתוכו מלונה (ללא דלת) שנותנת את המאורה המגוננת מה רציונל של הכלוב.

חתולים הם עם קשה יותר מכלבים, אבל אולי תוספת מקומות מחבוא בבית תעזור במשהו? לא חובה משהו מסובך, קופסאות קרטון פשוטות עם חור לכניסה וקצת ריפוד בפנים עשויות לעזור.

אלישבע777

Well-known member

כאן צריך להתייעץ עם יועצת חתולים. באופן עקרוני, יתכן שאת מנסה לנחם אותה ולהרגיע אותה כשאת יוצאת מהבית, או נותנת לה חטיפים- וכך נוצר מעגל סגור של תגמול, על החרדה שלה. אז למה שהיא לא תהיה חרדה?? דבר ראשון לא לתת תגמול ולצאת מהבית לי טקסי פרידה, בלי מילות חיבה ובלי חטיף נחמה. לא להתייחס לחרדה שלה לא טוב ולא רע.

אני הייתי ממליצה, להוסיף נזיפה קצרה בטון קשוח ואסרטיבי כמו "לא", "די" שתחזור על עצמה בכל פעם שהיא מתנהגת "לא טוב". הנזיפה, קוטעת את המחשבה של החתול. מאפסת אותה לרגע. יש הטוענים, שגם נזיפה זה תגמול בשביל החתול ויש הטוענים שנזיפה היא סוג של אלימות מילולית. (אצלי - זה עובד יופי, ראי להלן) . שינוי התנהגות אצל החתול, לוקח הרבה זמן! לא להתייאש. הכי חשוב זה להיות עקבית ולא לוותר אף פעם!

כשהחתול שלי מנדנד לי יותר מדי, אני נוזפת בו והולכת. הוא יודע שאין חוכמות וזה עוזר לי.
אצלי למשל - לחתול הבוגר אסור באיסור חמור לאכול את המזון של הגור הקטן. אני נוזפת בו ומגרשת אותו בתנועת יד והוא - הולך ומתיישב רחוק. מאחר שאני נוזפת בו רק על דברים חמורים ביותר, אז הוא יודע שאני רצינית. כמו כן בגלל שהוא בורח לפעמים מהבית, כשפותחים את הדלת, הרגלתי אותו , ברקיעת רגל ובנזיפה -שלא מתקרבים אל הדלת. הוא למד בסוף. כל פעם שאני פותחת את הדלת - אני אומרת לו קששש ורוקעת ברגל ומגרשת אותו בתנועת יד, אם יש צורך. כי לעולם אין לדעת, אם הוא לא יזנק ויברח לחדר המדרגות ומשם החוצה, אוי ואבוי.

Yukita

Active member
מנהל
כאן צריך להתייעץ עם יועצת חתולים. באופן עקרוני, יתכן שאת מנסה לנחם אותה ולהרגיע אותה כשאת יוצאת מהבית, או נותנת לה חטיפים- וכך נוצר מעגל סגור של תגמול, על החרדה שלה. אז למה שהיא לא תהיה חרדה?? דבר ראשון לא לתת תגמול ולצאת מהבית לי טקסי פרידה, בלי מילות חיבה ובלי חטיף נחמה. לא להתייחס לחרדה שלה לא טוב ולא רע.

אני הייתי ממליצה, להוסיף נזיפה קצרה בטון קשוח ואסרטיבי כמו "לא", "די" שתחזור על עצמה בכל פעם שהיא מתנהגת "לא טוב". הנזיפה, קוטעת את המחשבה של החתול. מאפסת אותה לרגע. יש הטוענים, שגם נזיפה זה תגמול בשביל החתול ויש הטוענים שנזיפה היא סוג של אלימות מילולית. (אצלי - זה עובד יופי, ראי להלן) . שינוי התנהגות אצל החתול, לוקח הרבה זמן! לא להתייאש. הכי חשוב זה להיות עקבית ולא לוותר אף פעם!

כשהחתול שלי מנדנד לי יותר מדי, אני נוזפת בו והולכת. הוא יודע שאין חוכמות וזה עוזר לי.
אצלי למשל - לחתול הבוגר אסור באיסור חמור לאכול את המזון של הגור הקטן. אני נוזפת בו ומגרשת אותו בתנועת יד והוא - הולך ומתיישב רחוק. מאחר שאני נוזפת בו רק על דברים חמורים ביותר, אז הוא יודע שאני רצינית. כמו כן בגלל שהוא בורח לפעמים מהבית, כשפותחים את הדלת, הרגלתי אותו , ברקיעת רגל ובנזיפה -שלא מתקרבים אל הדלת. הוא למד בסוף. כל פעם שאני פותחת את הדלת - אני אומרת לו קששש ורוקעת ברגל ומגרשת אותו בתנועת יד, אם יש צורך. כי לעולם אין לדעת, אם הוא לא יזנק ויברח לחדר המדרגות ומשם החוצה, אוי ואבוי.
כן, אבל במקרה שלך, אלישבע777, מדובר בחתול(ים) שלא סובלים משום חרדה.

ילד, כלב או חתול הסובלים באמת מחרדה לא ייעזרו בעזרת נזיפות. החרדה היא פחד עמוק וזה לא משהו ש"מאפסים" בעזרת נזיפה אלא צריך לחפש דרכים להוריד את מפלס החרדה. זה יכול להיות יצירת מחבוא כמו שעושים עם כלבים, ובמקרים אחרים - הכנסת מוצרים כמו תרסיס feliway לחתולים (האחרון לא עובד על כולם) ובמקרים קיצוניים יותר מצריך לא יועצת או מאלפ/ת אלא וטרינר התנהגותי שיוכל במקרי הקיצון לייעץ האם טיפול תרופתי יעזור. טיפול תרופתי מקצועי אין משמעו סימום למצב שטיח אלא כיוונון עדין של מצב החרדה כי המטופל לא מצליח לעשות את זה בעצמו. 0

Yukita

Active member
מנהל

SupermanZW

Well-known member
חתולים שונאים להיות לבד, הם אוהבים שיש מי שמעניק להם תשומת לב כל זמן שהם מעוניינים בכך.

גם אצל החתולה שלי זה קיצוני בערך כמו אצל החתול בכתבה, כי החתולה שלי סובלת מחרדת נטישה. את החתולה שלי אימצתי מהSPCA (המקבילה הקנדית ל"תנו לחיות לחיות") אחרי שחוותה נטישה. היא ננטשה כשבועיים לפני שאימצתי אותה וזה צרוב בנפשה, היא מיללת דקות ארוכות בכל פעם שאני יוצא מהבית ותמיד מקבלת אותי ליד הדלת כשאני חוזר הבייתה. אני אף פעם לא עוזב אותה לשעות ארוכות, מקסימות למשך שעות העבודה שלי כאשר אני עובד מחוץ לבית. כיום בגלל משבר הקורונה אני עובד מהבית וניכר שהחתולה שלי מעדיפה את המצב הנוכחי, כי אני איתה בבית כמעט כל היום, היא לא תאהב את החזרה לשגרה.

גורדיאן-II

Active member
חתיכת סרטון אפקטיבי מאוד!
החתולה שלי רק שמעה את היללות של החתול הזה ומיד התעוררה מהשינה ורצה לחלון כדי לראות מי בוכה ככה.
באמת חתול חרדתי מאוד.

למעלה