נו? אז מה דעתכם על הקמבק ???

אמא לה3

New member
נו? אז מה דעתכם על הקמבק ???

שלוש מתעמלות עשו בשנה האחרוהנ קמבק לעולם התחרותי..ויש עוד כמה שלא מארה"ב שון ג'ונסון שהתחרות האחרונה היתה בעצם הראשונה שלה מזה 3 שנים, אליסיה סקרמון שכבר עברה תחרות (אמנם בשני מכשירים) וכעת התחרתה בשלושה, צ'לסי ממל שחזרה אחרי שסיימה את תוכנית הNCAA... ועוד קמבק צפוי הוא של קטלינה פונור הרומנייה שכבר עובדת קשה מאוד באולם (לפי דיווחים וסירטונים). אתם חושבים שהן יחזיקו מעמד? עד כמה הן נראו לכם טוב בתחרות הCOVER GIRL ?

Xx ofek xX

New member
אני ממש מקווה ששון ג'ונסון תחזיק מעמד

ממש חיכיתי שהיא תחזור

אמא לה3

New member
הדעה שלי

שון ג'ונסון - אוקיי, תחרות ראשונה אחרי שלוש שנים. היא לא נראתה טוב. לא הגוף ולא התנועתיות..משהו היה חסר לדעתי, אהבתי יותר איך שהיא נראתה כשהיתה צעירה, קטנטונת, קפיצית ועל הקורה..כאילו זה פס קרקע... מצד שני , את אליסיה לא אהבתי בתחרות הראשונה אחרי החזרה שלה, היא נראתה לי מאוד מגושמת, בתחרות האחרונה היא נראתה לי נפלא, בוגרת ומאוד עוצמתית. את צ'לסי ממל לא אהבתי כשהתעמלה והתחרתה בצעירותה, עכשיו לדעתי, התרגיל קרקע שלה היה מקסים, שוב, מאוד בוגר ומאוד מראה על מהפך אצלה..הלוואי ותמשיך... לדעתי שון צריכה לפרוש, בין כל עיסוקיה בתיקשורת, יחסי ציבור, היא עשתה את שלה באולם. ואולי אתבדה.

בעיקרון אני לא אוהבת קמבקים

אנשים צריכים לקבל החלטות ולעמוד בהן. פרשת מההתעמלות? צאי לחיים חדשים! תנצלי את הכישורים האחרים שלך. אני גם מאמינה, שאם נשווה בין שתי מתעמלות היפותטיות, נניח באותה רמה, עם אותו כשרון, ואחת מהן תפרוש למשך שנה-שנה וחצי, והשנייה תתעמל רצוף, אז זאת שהתעמלה רצוף תהיה טובה יותר. זאת שפרשה תצטרך להשלים פערים, כשבזמן שהיא משלימה פערים, המתעמלת שהמשיכה מתקדמת עוד ועוד. אבל זה רק בתיאוריה. בפועל זה הרבה יותר מורכב, וזה לאו דווקא כך. בקמבק האחרון של גו'נסון נהניתי לצפות. גו'נסון הרשימה עד מאוד ומלוא הערכתי אליה. אחרי צ'לסי ממל אני מודה שלא ממש עקבתי, לא לפני הפרישה ולא אחריה. שמעתי על המתעמלת הזו, אבל לא מעבר, כך שאני לא מרגישה שאני יכולה להביע עמדה. קטלינה פונור לא הרשימה אותי בסרטונים של האימונים. אבל עוד לא ראיתי אותה בתחרות אמיתית, בינתיים אני שומרת על ראש פתוח ומחכה לראות אותה.

אמא לה3

New member
תסבירי במה ג'ונסון

הרשימה אותך? לדעתי זה היה מאכזב ההופעה שלה, יחסית למה שהיא היתה קודם.... היא נראתה לי מגושמת מאוד ו..כבדה...ממנה הייתי מצפה לוותר ולחזור לחיי התקשורת

נעממהה

New member
שון הרשימה בהחלט.

קודם כל תרגיל המקבילים שלה היה טוב מאוד. ממש נקי. לולא זה שהיא שמה ידיים בירידה היא הייתה מקבלת ציון execusion של כמעט 9!! חוץ מהורדת הקושי בירידה, התרגיל נראה ממש אותו דבר ואולי אפילו נקי יותר משהיה. שנית, בקורה חוץ מהנפילה היה בסדר גמור. אחרי הנפילה, וכולם שמו לב לזה, היה אפשר לראות את שון "הישנה"- הביטחון והיציבות בתרגיל. וחייבים לזכור שכל זה אחרי שהיא ממש ניפצה את הברך שלה... אני לא רואה איך אפשר שלא להתרשם מזה. בנוסף, היא לא נראתה כבד הכמו שאת מתארת זאת... אתן קצת קטנות אמונה, לדעתי היא נראית בדרך הנכונה!

נכון

שון נראתה כמו מתעמלת עילית מהשורה הראשונה, כזו שמעפילה לגמרים ונותנת הופעות מרשימות. כל הנושא של כבדות/מגושמות, הם בעיני המתבונן וזה עניין של טעם בלבד. אם נשים בצד את כל הנושא של יפה/לא יפה, תרגיל יפה או לא, כורואגרפיה מיוחדת, קווים נקיים ועדינים או קווים נוקשים וצורמים, וכל מה שקשור לטעם אישי של אהבתי או לא אהבתי את התרגיל, מבחינה טכנית ואובייקטיבית, שון הציגה תרגיל טוב. ושוב, כשאני אומרת תרגיל טוב, אני לא בוחנת לפי אהבתי או לא אהבתי, לא לפי הציון שקיבלה ולא לפי המיקום. אני בוחנת את האלמנטים והתנועות פר סה.

נעממהה

New member
אף פעם את זה...

"אנשים צריכים לקבל החלטות ולעמוד בהן" תארי לעצמך שהקדשת את כל החיים להתעמלות, הגעת לפסגה ועכשיו כל מה שאת רוצה זה קצת לנוח. את מאוד אוהבת התעמלות, אבל צריכה איזושהי הפוגה. אחר כך, כשאת מרגישה שאת מוכנה ומתגעגעת- את עושה את הדרך הקשה חזרה. אני יכולה ממש להבין את זה! אי אפשר לעמוד בלחץ הזה לזמן כל כך גדול, בייחוד ברמות הגבוהות. בנוסף, מי אמר שהן קיבלו החלטה שלא לשוב להתעמלות?? רובן אף פעם לא אמרו "זהו, סיימתי לתמיד, לא אחזור לכאן יותר". אז באיזה החלטה הן צריכות לעמוד? הן עשו הפסקה, וחזרו כי הן אוהבות את הענף. ברור שמעמלת שעשתה קאמבק תהיה פחות טובה ממי שהתעמלה כל הזמן הזה בלי הפסקה. איפה החידוש כאן? אני דווקא אוהבת את המחוייבות והאהבה לספורט שרואים בקאמבק. אצל מתעמלות שנמצאות בעיצומו של התהליך בדרך לאולמפיאדה לפעמים יש את התחושה שהן עושות את זה כדי רק להגיע למטרה הגדולה בסוף (אין בזה שום בעייה כמובן)- הרי הן לא יפסיקו באמצע.. בקאמבק אפשר לראות את הלב של המתעמלות. אז גם אם הן לא חזרו לשיא כוחן- עצם העובדה שאחרי פציעות, הפוגות ויציאה מכושר הן חזרו לרמת עילית זה מספיק בשבילי. לגבי צ'לסי... אף פעם לא אהבתי את ההתעמלות שלה (וגם היה לי קשה לסלוח לה על שלקחה לנסטיה ליוקין את אליפות העולם ב-2005 באלפית..). אמא לה3- לא נראה לי שהיא יוצאת לדרך חדשה.. היא חוזרת לעצמה לגמרי- אותה התעמלות בדיוק- כולל התנועתיות שנשארה בעיני אותו דבר. http://www.youtube.com/watch?v=M3S8EEkSNNI&feature=player_embedded קטלינה פונור נראית כאן בכושר מצויין!

יש הפסקה ויש הפסקה...

אני מסכימה שהמתעמלות, לרבות אלו שהגיעו לפיסגה, הן בני אדם, ואולי בני אדם מותשים ותשושים מאוד. מגיע להם הפסקה. אפשר לקחת שבוע-שבועיים חופש, נופש, ים ובריכה, חו"ל, מלון, מסאז'ים, מסיבות, בטלה- כל אחד מה שעושה לו טוב. אפשר להוריד בנפח האימונים השבועי, ובאינטנסיביות האימון עצמו בתקופה שאחרי השיא ולפני ההכנה. אבל הפסקה של כמה חודשים או שנה שלמה (ועוד במהלכה את כלל לא נחה, אלא עושה 1001 דברים אחרים, לא פחות מאמצים) בעיניי אינה לגיטימית. בהפסקה שהיא בגלל פציעה, המצב הוא אחר. בפציעה מגיעים בכל זאת לאולם, חיים ונושמים התעמלות. עובדים על כושר, על דברים אחרים שלא קשורים בפציעה. ולכן יש הבדל בין פציעה וחזרה לזירה לבין פרישה וחזרה לזירה. מתעמלת מתקבמקת תהיה פחות טובה ממתעמלת שמתעמלת רצוף, את רואה את כמובן מאליו. אבל זאת נקודה חשובה. כי אם את יודעת מראש שהיית הכי טובה, ועכשיו את חוזרת בשביל להיות לא הכי טובה, זה לא נראה טוב. ספורטאי טוב, צריך לדעת מתי לפרוש. כמובן שיש יוצאי דופן, אני לא אומרת שכל מי שפרשה, אחרי דד ליין של שנה אין לה מה לחפש בהתעמלות. תמיד יש הפתעות, יש יוצאות דופן, יש הכל. זה היופי.

לגבי קטלינה פונור

מהקישור שהבאת אי אפשר להסיק שום מסקנה לגבי הרמה שלה. כמו גם מסרטונים אחרים שראיתי ביוטיוב. רואים בסרטון אוסף של תרגילים, לא מיוחדים מאוד ולא קשים במיוחד ברובם, שאינם מחוברים זה לזה בתרגיל אמיתי ואינם נותנים תמונה מספיק כוללת או מהימנה כדי להעריך מתעמלת. היו שם כמה אלמנטים ממש יפים, זה נכון, למשל האונודי או הירידה. אבל זה לא אומר שום דבר. לעשות אלמנטים יפים באימון, לא בתוך תרגיל ולא בתחרות, יש מיליוני מתעמלות שעושות. לפי התרגיל שבסרטון, קטלינה פונור יכולה לבוא לתחרות עם תרגיל מבריק ולזכות במדלייה, או עם תרגיל מזעזע ולא לעלות לגמר בכלל. שתי האפשרויות ריאליות בהתייחס לתרגיל שבסרטון.

נעממהה

New member
נחכה ונראה...

אני מסכימה איתך שלפי הסרטון אי אפשר לדעת לגבי הסיכויים שלה בתחרות. אבל בסרטון היא נראית כמו עצמה.. וזה מה שחשוב. נחכה ונראה!!! שבת שלום!

אמא לה3

New member
לגבי שון ג'ונסון

היא לא לקחה הפסקה בשל פציעה, היא נפצעה במהלך ה"הפסקה" בתאונת סקי כלשהי...שון היתה עסוקה מאוד בתוכניות טלויזיה (לרקוד עם כוכבים) וכמו שאמרת ב1001 דברים אחרים. לא אהבתי את התרגילים שלה ולא אהבתי איך שהיא נראתה. לגבי אליסיה סקרמון- היא בדיוק המקרה של קמבק בצורה הטובה ביותר. בשנה שחלפה היא חזרה לכושר מעולה ונתנה הופעה נהדרת בתחרות, מי יודע, אולי שון בעוד שנה תראה אחרת לגמרי.

לא אמרתי שהיא הפסיקה בשל פציעה

מאיפה הבנת את זה? "לא אהבתי את התרגילים שלה ולא אהבתי איך שהיא נראתה" זה לא אומר שהיא לא טובה או לא שווה, או פחות טובה. גם לפני ההפסקה את לא אהבת אותה, אז זה לא רלבנטי לקאמבק.

אמא לה3

New member
שאמרתי שאני לא

אוהבת אותה בשל איך שהיא נראית, הכוונה היתה לא שהיא מכוערת..היא לא, אלא כל צורת הביצוע. הביצוע של התרגילים היה מגושם לדעתי. היא טובה עדיין, באמת, אבל ברמה הזאת, היא פשוט עדיין לא שם. ולפני הפרישה שלה, זה לא שלא אהבתי אותה, אבל לטעמי הביצועים שלה היו מדי טכניים, לא היה שום אלגנטיות או תנועתיות מספקת, היא היתה מבצעת את האלמנטים על הקורה כמו פס אקרובטי אחד ארוך (הלוך-חזור), להבדיל מנסטיה לויקין שהיתה עושה הכל כל כך נעים לעיין, עם אקסטרה אלגנטיות ויופי.

נעממהה

New member
זה נכון לגבי מתעמלת שיודעת שהיא לא מפסיקה

מה שכתבת לגבי הפסקה של שבוע שבועיים נכונה לגבי מתעמלת שיודעת שהיא ממשיכה בספורט לפחות לזמן הקרוב, ואלה בדרך כלל מתעמלות שלא הגיעו ממש עד לפסגה או שהיו שם זמן קצר בלבד. אבל אצל רוב המתקאמבקות זה לא נכון. הן פורשות ולא יודעות מה יהיה איתן הלאה. הן בודקות, מתנסות בדברים אחרים וחוזרות אח"כ להתעמלות כי הן אוהבות את זה, חיות את זה ומתגעגעות לזה. מותר להן לעשות מה שהן רוצות ולחזור אח"כ להתעמלות- מה לא לגיטימי בזה? בכלל אני לא מבינה איך אפשר להגיד על החלטה אישית של בן אדם אחר שהיא "לא לגיטימית". שון ג'ונסון (או כל אחת אחרת) היא בן אדם עצמאי, ואם היא מחליטה לעשות קאמבק ולעבוד קשה לא משנה אם היא מנצחת או לא- זו זכותה המלאה. היא חייבת לנו משהו? טוב, כן, היא חייבת לנו רמה טובה- ואת זה יש לה. אפשר לחשוב שהיא לא מצליחה לעשות עמידת ידיים פשוטה... אתן מצפות מהן לחזור לשיא כוחן, אבל זה לא מה שהן מצפות מעצמן! הן חוזרות ואומרות (המתקאמבקות) שהן מתעמלות שונות עכשיו ועל כן ההתעמלות שלהן והאימונים שלהן שונים. בעיניי זה הכי לגיטימי בעולם. "סופרטאי צריך לדעת מתי לפרוש" נכון, אבל ה"מתי" זה משתנה מספורטאי לספורטאי ומי אנחנו שנחליט בשבילן?

זה לא עניין של מותר או אסור

כמובן שאף אחת לא חייבת כלום לאף אחד, וזכותן אם הן רוצות גם לעבור לכדורעף, לפתוח חנות נעליים, להתמכר לאלכוהול ולהרוס לעצמן את החיים. זכותן לעשות מה שהן רוצות, הן עצמאיות. "מתי לפרוש" עקרונית מתכוון לשיא הקריירה, בד"כ מדלייה באליפות העולם ובאולימפיאדה נחשבים לשיא כזה, אני חושבת שכן הקהל יודע מה השיא של הספורטאי, אבל אני לא מתיימרת "להחליט" עבור מישהי אם לפרוש או להמשיך, אם להתקמבק או לא. אני מביעה דעה, שמטרתה היא אך ורק להשמיע את דעתי כתשובה לשאלה של אמא לה3 בשרשור זה וכחלק מהדיון שהעלתה, ובשום פנים ואופן לא להשפיע בצורה זו או אחרת על קריירה של מישהי.

נעממהה

New member
ברור...

אחחח.. (אנחה).. את לוקחת את זה למקום שבכלל לא התכוונתי אליו. תהיתי על זה שאמרת ש"הפסקה של כמה חודשים או שנה שלמה (ועוד במהלכה את כלל לא נחה, אלא עושה 1001 דברים אחרים, לא פחות מאמצים) בעיניי אינה לגיטימית". ברור שזה לא עניין של אסור ומותר- אבל זה גם לא עניין של לגיטימיות!! ברור לי שאינך מתכוונת להחליט עבור משיהי ושהכל הוא בגדר הבעת דעה וכו', אך אשמח אם תבהירי את עניין הלגיטימיות שכן בתגובתך לא התייחסת לעניין הזה בכלל.. שבוע טוב!

ה"לגיטימיות"

כאשר הפסקה קצרה של מס' ימים, או שבועיים, או במקרים מיוחדים חודש או חודשיים היא דבר מתקבל על הדעת, בשל העומס העצום שבו הייתה המתעמלת, הפסקה של כמה חודשים או שנה שלמה איננה כזו, מהסיבות שהוזכרו מעלה.

Tammie

New member
אני לא חושבת שמה שהיא עושה בהפסקה שלה

רלוונטי להאם זו הפסקה לשם מנוחה או לא. לפעמים, צריך לקחת פסק זמן ממשהו וזה בכלל לא משנה מה אתה עושה בפסק זמן הזה. אני יכולה להגיד על עצמי שאני לא יודעת לקחת חופש, אני יכולה לעשות את זה במשך שבועיים אולי, יותר מזה זה יחרפן אותי. תמיד בתקופות חופש (חופשים בבית ספר, אחרי הצבא, או עכשיו בחופשות מהלימודים), אני עובדת המון, מתסובבת המון, ובד"כ סדר היום שלי אפילו יותר עמוס מבדרך כלל. זה לא אומר שאני לא מחשיבה את זה חופש, אני פשוט צריכה הפסקה ממשהו ספציפי. ככה אני מרגישה לגבי מתעמלות- הרבה פעמים, אחרי כל ההשקעה המטורפת והחסרת חופשות, מתעמלות צריכות פסק זמן. כי בוא נודה בזה- כמה זמן חופש מתעמלת אולימפית יכולה לקחת לעצמה בתקופת האימונים, אולי אולי במקרה הטוב חודש? אפילו לא..... מה הן עושות בחופש שלהן- זו כבר בחירה שלהן. יש כאלה שבאמת צריכות את השקט, יש כאלו שעושות תוכניות טלויזיה, יש כאלה שעושות משאות פרסום. בכלליות, אני חושבת שכולן מנסות להגדיר את עצמן מחוץ לאולם ההתעמלות, משימה לא פשוטה. ואז חלק מהן מגלות שמה שהן רוצות לעשות הוא להתעמל בכל זאת. זה לגיטימי לחלוטין. לפעמים הן מצליחות, לפעמים לא. זה חלק מהספורט. אני אתוודא שישבתי וראיתי את כל התחרות בקישור שאמא לה3 העלתה, ומאוד נהניתי לראות את שלושת המתקאמבקות, ועוד יותר נהינתי לשמוע את הראיונות עם שון ג'ונסון ואלישה סקרמוני ולראות את הבגרות שבה הן דיברו על התחרות ועל הקאמבק שלהן.

Tammie

New member
איך הצלחתי לכתוב מסעות עם שתי שגיאות כתיב????

תסלחו לי, אני קצת דיסלקטית וממש עייפה :p

למעלה