נו, אז מה לשבת?

אמנם המיקסר חזר מתיקון

(היה איחוד מרגש) אבל נשאר לי בצק ללא לישה, אכין ממנו לחם טעים
החמצתי פרוסות חצילים
תרד מוקפץ עם שום וג׳ינג׳ר
יש לי המון עלי סלרי ואני שוקלת לנסות להכין מהם קציצות כלשהן, בתקווה שיהיה טעים
קציצות או פשטידת מנגולד
עוגה, טארטלטים, מרק... הכול מהפריזר
מחר בערב מוזמנת ולא צריך לבשל!
מזל, כי היום בוקר עמוס

Dr T noki

New member
הילדודס בצופים בסופ״ש ואני מושבתת עקב בעיה רפואית

שקפצה עלי... כלומר לא יכולה לאכול הרבה וגם לא לעמוד הרבה לבשל, כך שנראה לי שאוכלים מה שיש במקפיא

אבל סקרנית לראות מה אתם תכינו...

אצלנו בינתיים

קישואים עגולים קטנים במיוחד ועגבניות ממולאים בקרם טופו טחינה מיצלימון (תבורכי תמר על הרעיון הגאוני שעושה כאן עבודה מצויינת בכל מני תצורות) שקדים עלי שום טרי ואזוב מהגינה, אפויים על מצע פרסה ועגבניות שרי.

אורז בסמטי עם אפונה ירוקה עדינה.

פרוסות כרובית ודלורית בתנור מוברשות בשמן זית ועל שמרי בירה בנדיבות.

תבשיל תוך הקישואים מקוצץ, פלפלים מתוקים וריפים, בצל ,הרבה שם , עגבניות, פפריקה מתוקה שמן זית מלח, מיצלימון ומעט סוכר.

טחינה ירוקה.

חומוסים מושרים מצפים. זוקיני צהוב מתוכנן להפוך לעוגה בחושה עם אוכמנות מיובשות וקינמון. שבבי סויה תוהים מה יעלה בגורלם וגם חצילים מפוספסים נטולי קצוות עדיין בין שמים לארץ.

סלט קוביות מירקות חורף על הכוונת וגם משו עם טופו. אולי מוקפץ.

לחיי הספינות שבדרך!

החצילים ושבבי הסויה

חברו לכריכוני חציל ממולאים בתערובת שבבים בתיבול מזרח רחוק-זנגויל טרי, מוסקט על זסטר, שורש כורכום. טבולים בתערובת חומוס , מטוגנים ואחר כך על מצע בטטות לתנור ברוטב חלב קוקוס ואותם תבלינים מחוזק בפלפלת חריפה ועלי כוסברה

ladybug6

New member
לא ממש יכולה לקרוא לזה בישולים לשבת

אבל התארגנתי על פשטידת ברוקולי וכרובית מבוססת קמחי קטניות+כוסמין+זרעי צ'יה, מרק ירקות וגריסים, שאריות של ברוקולי וכרובית מבושלים שאני מגישה לקטנה כמו שהם והיא מטורפת על זה, מאפינז וניל עם הפתעות של לוטוס וחלק עם שוקולד מריר. מאמא שלו יש גם קובה במיה טבעונית, אורז, מרק של קוסקוס + קוסקוס, ולצערי גם היא בחוסר תיאום משווע הכינה מרק כמעט זהה לשלי אז יש מלאאאא מרק גריסים במקרר

ובתמונה - הפשטידה

ladybug6

New member
תודה

אין לי מתכון מדויק כי עשיתי הכל לגמרי מאולתר, השתמשתי בתערובת קמחים שאני מכינה לחביתות טבעוניות ומורכבת מכל מני כמו קמח עדשים, חומוס, טפיוקה, כוסמין ותירס. ועל זה הוספתי גם לא מעט קמח כוסמין , שמן זית בנדיבות, מלח פלפל, וגם חופן זרעי צ'יה. רציתי שיהיה יציב אבל רך ונימוח כדי שלפיצית יהיה קל לאכול את זה לבד (ובסוף היא לא עפה על זה, זרקה את הפשטידה ואכלה את השאריות של הברוקולי והכרובית שרק בושלו במים...)
מעצבן אותי שהיא כמוני. לא אוהבת קציצות ופשטידות

Dr T noki

New member
זה באמת נראה יציב אך רך ונימוח

ולגבי הפיצית- הטעם שלה עוד ישתנה מיליון פעמים, לא לדאוג

למעלה