נו אז מה לשבת?

נו אז מה לשבת?

אצלנו היום המוני אורחים
מחולקים לשתי קבוצות, צעירים בני 12-13 ומבוגרים.
בקבוצת הצעירים לא פחות מארבעה צליאקים ואחד עם אלרגיה חריפה מאד לאגוזים/שקדים/בוטנים...
אז מה? פלאפלים, חומוס, טחינה, ירקות חתוכים, סלי פרי, קרטיבים.
עוגת אבטיח וכדורי שוקולד שאפינו במיוחד עבורם בסקויטים נטולי גלוטן וללא שום אגוז. ךצח שאוכל פיתות יש וגם צ'יפס שייאפה בתנור

למבוגרים
טרין גבינת שקדים במעטפת חציל בטטה +שכבה עם סלק

שני כיכרות לחם קינואה באותה דרך הכנה כמו לחם כוסמת ירוקה

טחינה חומוס

סלט מבושל מחצילים,דלעת יפנית, בצל, פלפלים אדומים, שורש סלרי והרבה שום

ממרח טופו בטעם סלט ביצים עם קורנית לימונית במקום בצל יש הסתיגות בין האורחים לנוכחות בצל חי

מרק פטריות שמפניון קצוצות עם קוביות זעירות של תפוחי אדמה, חלב קוקוס, חמאת בוטנים, מוסקט על זסטר ומעט קינמון

עלי גפן ממולאים באורז מתוק חמוציות ושבבי שקדים

פשטידת בצל

עוגת פרות הפוכה

מקווה שהכל יצליח וינעם האורחים אינם טבעונים אף לא אחד...
 

RSPA

New member
ה"עוגת פרות הפוכה" במיוחד מצאה חן בעיני




 

ימימה

New member
אני עשיתי היום ניסוי - הפכתי עוגת פירות הפוכה לפשטידה

לקחתי את המתכון הזה http://vegancookblog.blogspot.co.il/2011/06/blog-post_03.html
והפכתי לבצק מלוח - החלפתי את הקמח הלבן בקמח כוסמין מלא, את רסק התפוחים בטופוטי, שמתי מלח וקצת טימין טרי. בתחתית שמתי פרוסות זוקיני ופיסות פלפל אדום, ועליהן פיזרתי קצת מלח ופלפל.
יצא טעים מאד (גמרו הכל), אבל טיפה רטוב, בגלל הנוזלים שהגירו הקישואים. המסקנה שלי - לנסות עם ירק יבש יותר: בטטה, כרובית, פלפל, אולי חציל שנקלה מראש וכד' וכמובן שילובים שונים ומשונים....
 


למרות שקצת מזור לי כי בעוגת פרות הבצק מאד יבש בדיוק כדי להנות מהנוזלים הניגרים מן הפרות
מענין
 

ימימה

New member
אין ספק שבמתוק זה עובד

דייסה מתוקה זה טעים. במלוח זה מרגיש קצת מוזר... במיוחד שהזוקיני מאד רטוב.
אנסה עם היבשים ואדווח...
 
דייסה? ממש לא

המתוק בהפוכה מגיע בצורת קראמל עליו מניחים את הפרות ומעל בצק יחסית סמיך בשליכתות
אחרי האפיה הופכים את העוגה, מה שהקרמל הוציא מהפרות בזמן האפיה נספג בבצק היחסית יבש והתוצאה נהדרת.
ממש לא דייסתית, יציבה אבל לא מחניקה

התפלאתי כי מראש טופותי יבש יותר מרסק ובכל זאת. אולי את כלח הירקות את יכולה קודם לצלות על מחבת, לא רק חצילים וזה יגיר חלק מהנוזלים שלהם לפני ויתן להם סוג של קריספ? וגם אפשר לשזור עגבניות מיובשות בהרכב ועשבי תיבול בבצק נראה לי מצויין
 

luliy

New member
איזה סבלנות יש לך

לסדר את עוגת הפירות בצורה כזו
 
עוגת אבטיח נהדרת! לדעתי גם לפני שנה או שנתיים

העלית משהו דומה שהתלהבתי ממנו
אני חייבת לנסות גם, זה כל כך יפה!
 
כל שנה

זו עוגת הבית בימי הולדת הקייציים
בפרט כשהקהל מערב טבעונים/ בעלי רגישויות/ צליאקים....
 
למעלה