נו אז מה מבשלים לשבוע חדש?

נו אז מה מבשלים לשבוע חדש?

נשאר לי סלט פסטה וירקות מוקפצים וקציצות שעועית, אבל זה כבר יגמר היום. יש רעיונות למה להכין למחר בצהרים שהוא לא מרק עם קוסקוס/ פשטידה/סלט או קציצות?
 
מג'דרה

והרבה ירקות אנטיפסטי

או תבשיל ירק עם הרבה כורכום

או פסטה בולונז שבבי סויה

או שניצל פורטובלו/ טופו עם פירה צעורב- ת"א, בטטה, דלעת, שורד סלרי (אחד או חלק או כולם) ליד

מוקפץ עם קוביות טופו ואטריות אורז דקות

תבשיל טופו ואפונה בחלב קוקוס עם אורז צהוב ליד

פתיתים עם הרבה הרבה קוביות ירקות בתוכם

ואיך אפשר בלי סלט? טוב אז תחתכי ירקות גדול וסדרי על צלחת הגשה רק עם טיפטיפה מלח עליהם
הכניסי לשם גם רבעי אבוקדו

סלט אגוזים שבורים עם הרבה הרבה ירוקים מקוצצים דק , בצל מקוצץ דק ועגבניות מרוסקות, זה נהדר על לחם עם חומוס/ טחינה/ סלט חצילים/ אבוקדו מעוך וגם עם עלי חסה או פרוסות ירק אחר. כריך מהמם.
ליד אפשר להגיש קערת גרגרי חומוס מבושלים שזרית אחרי הבישול מלח גס פלפל שחור גרוס
מתאים גם עם פרוסות קולרבי וצנונית ליד

וסלט פרות מרהיב עין עם שלוש טיפות מי זהר
 
אצלנו היום

כרוב מטוגן ועליו קוביות גדולות של תפוחי אדמה אורגניים צהבהבים, מעליהם קוביות דלעת יפנית, חציל מנומר שש שיני שום חתוכות גס ופרוסות גזר לרוב, על הכל מלח ופלפל שחור גרוס כיסיתי במכסה כבד ונתתי לזה שעתיים כמעט. ללקק את השפתיים.

בצד היה פסטו שמכיל שני צרורות פטרוזיליה חבילה אחת עלי קייל מסולסל שהורדו מהעוקץ, רבע כוס פיסטוקים לא קלויים, שלוש כפות טחינה גולמית, שבע שיני שום, צרור כוסברה, רבע כוס שמן זית, מלח, מיץ מלימון אחד.

שיירי קוביות סלק בסלט, חומוס , טחינה, לחמניות מתוצרת בית וזיתים מהממים.
ירקות חתוכים גדול בצלחת רבת צבע
 
מלוא הסיר פטריות

קצוצות קטן עם קצת שמן, עם או בלי בצל לפני, לתת להן להגיר נוזלים ולאדות את הנוזלים לערבב מדי פעם, מעל הפטריות פתיתים, מלח פלפל לכסות במים רותחים ולתת לפתיתים להתרכך, כשהם אל דנטה מכבים את האש ומכסים. אחרי 10 דקות מוכן.
הכל ביחד מקסימום חצי שעה עם הכל.

את יכולה להכין פיצה טבעונית או פיתות בתנור ולהגיש עם שלל ממרחים- אבוקדו, חומוס, טחינה, גבינת סויה עם תבלינים, טפנד, ממרח עגבניות וכו'
 

p e b b l e

New member
ואצלנו

פאייה
פסטה מלנזנה
מוקפץ ברוטב תפוזים על אורז
ירקות מאודים
מאפינס
 

p e b b l e

New member
דוגמית



 

p e b b l e

New member
מאפינס שוקולד

&nbsp
⅓ 2 כוסות קמח (350 גרם)
1 כוס סוכר (200 גרם)
⅔ כוס אבקת קקאו (60 גרם)
2 כפיות אבקת אפיה (20 גרם)
½ כפית מלח
1 מעדן סויה בטעם וניל
½ כוס שמן
½ 1 כוס חלב סויה
1 כפית תמצית וניל
&nbsp
אופן ההכנה:
לערבב את היבשים.
לערבב את הרטובים.
לערבב יבשים עם רטובים ולמלא שקעים בתבנית מאפינס (כדאי להשתמש במנז'טים).
להכניס לתנור מחומם ל- 180 ל- 30 דקות.
&nbsp
 

merav999

New member
תודה! היגורוט במתיקות מופחתת יכול להחליף את המעדן וניל?

ואפשר להוסיף שוקולד צ'יפס?
 

p e b b l e

New member
תמיד אפשר להוסיף פצפוצי שוקולד

ואני מניחה שאפשר להחליף. אני לעיתים משתמשת בכלל בכמות שווה של רסק תפוחים במקום המעדן ויוצא סבבה.
 
לאור העובדה שמטפטף כאן

וקריר
מרק שאריות ובו
קוביות סלק צהוב- 4 ראשים, ראשי שומר חתוכים- 7 בינוניים, ראש שום מפורק ומוכנס פרוס, סלק אדום(ארבעה ראשים) וגזר(8 שניים מהם ענקיים) מגוררים, שלושה שורשי כורכום על זסטר, 3 ס"מ זנגויל טרי על זסטר, 8-9 עלי מרוה מן הגינה מקוצצים, חאוויג' למרק, מלח פלפל שחור מים ומעט שמן זית. והריח
אני מצפה לצבע כתום כהה באדיבות כל מה שצובע שם אבל אולי יהיה אדום- גם טוב
יוגש עם אורז אפוי בלי כלום

סלט קייל עם חמוציות אגוזים גרעינים פילה לימון ושום

תפוזים עייפים אבל מתוקים להפליא ואשכולית אדומה אחת כנ"ל יהוו בסיס לעוגת תפוזים בחושה
גרגרי חומוס שורים במים כדי להיכנס לסיר ולהפיק גם חומוס מבושל וגם מי חומוס

ומחר? הארגז!
 
כאן אצלנו ביישוב

זוג החליטו להביא סחורה אורגנית ופעם בשבוע הם מחלקים בכל האזור
ממש איך שהגענו הם התחילו
מן מזל שכזה
 

RSPA

New member
כיף לך שזה קרוב לבית ואת גם לא משלמת דמי משלוח...


 
למעלה