נו, אז מה נסגר?

0Pandemonium0

New member
נו, אז מה נסגר?

יש אלוהים או לא?

0Pandemonium0

New member
אין לי הגדרה כרגע, ואל תתחכם../images/Emo3.gif

העניין הוא שכששואלים אותי אם אני מאמין באלוהים, אין לי מושג מה לענות. אני עדיין לא סגור על זה, אז באתי לברר איתכם, חכמים ומתחכמים שלי, האם יש אלוהים שם בשמיים?

Gilliana

New member
איך אפשר לענות בלי הגדרה?

מה שאני קוראת "אלוהים" הוא בטוח לא מה שאתה קורא לו "אלוהים" ומה שהדתיים קוראים לו אלוהים הוא כבר הגדרה שלישית, אז איך אפשר לענות על השאלה הזו סתם כך?

MetalSinagouge

New member
../images/Emo45.gif

אני חושב שההגדרה של אלוהים היא בלתי ניתנת לתפיסה. אלוהים קיים ואלוהים לא קיים בבת אחת. אישית החלטתי לסגור על עצמי בתור אגנוסטי, אבל לדעתי המיתוסים מהתנ"ך לדוגמא, שמדברים על אלוהים הם בעלי משמעות עמוקה יותר. אלוהים לא באמת ברא את היקום ב7 ימים ז"א, גם לא ב7000. הכי כיף לראות אתאיסטים שתופרים על עצמם כל תגלית מדעית שיוצאת בימי שני וחמישי בלי הבנה בסיסית של מדע. המפץ הגדול הפך לביטוי שגור בפי אנשים כאלה שמצליחים להסביר הכל. את התופעה ההיא אני תופס בתור משהו מיסתורי אפילו יותר ממיתוסי הבריאה בתרבויות השונות.

0Pandemonium0

New member
דווקא בסיפור הבריאה היהודי אני מוצא

הרבה דמיון לסיפור המדעי, אם אפשר לקרוא לזה ככה. לפני הכל היה תוהו ובוהו ושום דבר לא נברא, ואז מגיע החלק של "ויהי אור". כלומר, משהו האיר את כל החלל החשוך הזה. זה המפץ הגדול. ההבדל הכי משמעותי שבסיפור היהודי אלוהים בורא קודם את כדור-הארץ ורק אחר-כך את השמש והירח, כשבמציאות השמש נוצרה לפני כדור-הארץ והירח כנראה נוצר אחריו (כנראה חתיכה מכדור-הארץ שנפרדה ממנו מעוצמת הסיבוב והפכה לירח). אבל בעיקרון, לפי הסיפור אלוהים מפריד קודם כל בין ים לשמיים, אחר-כך יוצר את האדמה מתוך המים, אחר-כך מופיעים הצמחים, אחריהם בעלי-החיים ורק אז האדם. זה דומה לסיפור המדעי כי גם שם קודם היו מים (היו כאן מבולים שנמשכו מיליוני שנים וכיסו את כל הארץ), והיו צמחים לפני בעלי-החיים היבשתיים, כי הם אלה שיצרו את האטמוספירה ואיפשרו לבעלי-החיים לנשום מחוץ למים. והחיה ה"חדשה" ביותר היא האדם.

MetalSinagouge

New member
אבל נכתב "ויהי אור"...

ולפני נכתב שהיה חושך, החושך צריך להיות במקום כלשהו, בעוד שהמפץ הגדול זו נקודה או משהו. הנה איזה משפט מהספר "כוחו של מיתוס"- ג'וזף קמפבל: The transcendent transcends all of these categories of thinking. Being and nonbeing -- those are categories. The word "God" properly refers to what transcends all thinking, but the word "God" itself is something thought about. Now you can personify God in many, many ways. Is there one god? Are there many gods? Those are merely categories of thought. What you are talking and trying to think about transcends all that.

miss mcmillan

New member
אני גם חושבת שאי אפשר

לחוות דעה על קיומו או אי קיומו של משהו (נגיד, אלואים) אתה צריך להגדיר למה אתה מתכוון. איזו משמעות יש לזה אם אני אקבע עכשיו, חד וחלק וברור, שהציקוליקוצים חיים וקיימים?
ובאשר לאלוהים ההוא, מישהי הטרידה אותי איתו היום באמת. [טוב, האמת שהיא סתם שאלה אם כיף להיות חילוני ואמרתי לה שזה חרא של חיים קשים לעומת מה שהיה לי, והשיחה הדרדרה בהתמדה]. אני לא יודעת. זה אגנוסטיות אם אני חושבת שהוא לא רלוונטי לקיום שלי, אם כי אין לי שום דרך להפריך את קיומו ואני גם לא מחפשת אחת? אבל זו עוד התשובה הארוכה שלי לאנשים שמנסים לתחקר אותי עליו, והיו לא מעט. הקצרה היא לא.

0Pandemonium0

New member
שוב אתם מתחכמים../images/Emo150.gif

אלוהים זה מי שברא את היקום (אני מניח שאת יכולה להכליל חייזרים, גילי). לא אכפת לי אם הוא אחד, מיליונים, גבר, כוסית, נימול או כושי. אני צריך עזרה! >< וברצינות, זה מה שאני מתכוון

Gilliana

New member
אלוהים שבתנ"ך הוא אולי...

... חייזר, או מקסימום נוסע בזמן שחזר כמה אלפי שנים לאחור אבל אם אתה שואל אותי לגבי "אלוהים" שלי - אני רואה אותו בתור הצופן של היקום, אותו קוד שדנו בו כאן בעבר הלא רחוק לא מעט. אני לא מקבלת את אלוהים כאיזושהי יישות על, אני רואה אותה בצורה אחרת לגמרי - הרבה יותר מורכבת ומתימטית אם תרצה שכל מה שקיים ביקום הזה הוא חלק ממנה. לכן גם אמרתי מראש שאי אפשר להתייחס לאלוהים ללא הגדרה ובלי להתחכם (בחיי שלא)- אני עדיין חושבת כך.

אבל אבל אבל...

אלוהים של התנ"ך זה האלוהים היחיד, כביכול. אחרת אתם סתם משתמשים בשם "אלוהים" לתיאור משהו אחר,וזה לא בסדר! אלוהיםTM שייך לתנ"ך. עדיף להתשתמש בשם אחר לכח אחר. (האמת היא שלא באמת אכפת לי אבל אני לא מצליח להרדם) (פה הייתה אמורה להיות פיסקא מעניינת ומפורטת ששכחתי)

אני מאמין, אבל באלוהים שאני מגדיר

עכשיו תפסתי אותך בביצים...
אה, ואני לא הולך להגדיר..

0Pandemonium0

New member
קודם כל, עזוב לי ת'ביצים.

ושנית, לא אכפת לי איך אתה מגדיר את האלוהים שלך, אבל למה אתה מאמין בו? איך אתה יודע שהוא שם?

shikma r

New member
יש,בטח שיש. לי יש את האלוהים שלי

לא יודעת מה איתכם.. והאלוהים שלי מוגדר בקצרה "ככוח עליון מסויים",ואפילו יש לו תכונות. הוא ציני, חולה אירוניה והבילוי החביב עליו הוא לשחק משחקים. אני והוא מדברים מידי פעם,אתם יודעים.. הוא צוחק עליי, מאכיל אותי כאפות בקטנות, צוחק עליי. אבל רק בקטנות,ברוך ה'.. ברוך ברוך.. בהתחלה התבכיינתי על זה,עכשיו אני והוא כבר צוחקים על עצמי בפנאן. זה דווקא נחמד. תנסו גם. יש לו חוש הומור מוזר,אבל מפותח וקורע. לפעמים מצחוק לפעמים מבכי. אבל הוא סבבה, הוא.. יודע לצחוק כשצריך. יודע להעלם כשמאוד צריך,ויודע לעזור (ואז לתת כאפה קטנה,ככה בעורף). זה האלוהים שלי. שמו הוא אלוהים. לא ה' לא אלוקים לא הקב"ה,ובטח שלא אללה ואין לו שום קשר לישו או למריה.. אבל הוא שם. כי אני מעדיפה להאמין שהוא שם. לא תמיד מאמינה בזה,אבל איכשהו תמיד מעדיפה להשתיק את השאלות ולהגיד לעצמי שהוא שם. בלי כל קשר לדת.בלי קשר למנהגים.הוא שם. ואני פה בשבילו ובשביל המשחקים שלו. כדי שיהנה. לילה טוב :)

למעלה