נו, אז נגמרה השנה?

נו, אז נגמרה השנה?

הלכתם עם הילדים, קיבלתם תעודות, גננות, מה עושים בגילאים האלה ?
אין יותר להכין שאונדויצים והילדים גדלו בשנה- אוטוטו והם בצבא
אני פה חצי מת עקב חינגה שנמשכה קצת יותר מדי
-פורג´, עוד 62 ימים למניאק

איזה כייף

אז אחורי כל התעודות המצטיינות והטקסים המלבבים הגיע הרגע הגדול ! : לא צריך לכוון את השעון המעורר בבוקר אין מאושרת ממני. 60 ימי בטלה. לא יאומן. טוב , יש לי המון תכניות אבל העיקר זה שלא צריך להתעורר עם זריחת החמה. חופשה נעימה לכולם !

שעון מעורר

מה חופש? לא מתעוררים עם זריחת החמה? למה אף אחד לא סיפר לי???? חיפוש ית שנמאס לה לקום ב 05:45

בתור "לא מתעוררת בבוקר" סידרתית

החופשה מביצפר היא שינוי מרענן. אני ממליצה , זה כדאי
הנה , סיפרתי.

העקשנית

New member
חחחה-כמה שמצבך טוב אביגיל../images/Emo6.gif

אצלינו אין התחשבות-ישנם לילות-כמו זה האחרון שמתעוררים מצאת החמה עד צאת הנשמה-כלאמר-3-4 פעמים בלילה. הפעם האחרונה שזכורה לי מהלילה הייתה השעה-0300 לפנות בוקר.לא יודעת למה-אולי משהו הציק לה. בקיצור-כמה כייף כשהם גדולים.

העקשנית

New member
לא הלכנו עם הילדים../images/Emo6.gif../images/Emo176.gif../images/Emo168.gif

הילדים הולכים לבד, ומביאים במקרה הטוב את התעודה לאמא/אבא להראות. הבת שלי-הראתה לי-אבל שכחה, אז חושבת שלא הראתה-והתנצלה-מצחיקה. האמת?לא מעניינת אותי התעודה-איזו מן אמא איומה. כי-מה זה משנה?לא נראה לי שתעודה טובה היא שמביאה אושר לילדים.ונדמה לי שלא מלמדים אותם בבית הספר את מה שבאמת צריכים ללמד-וזה את הדרך לחיים. איך להסתדר.יותר מדיי שמים דגש על ציונים, ופחות די על לימודים של דברים חיוניים.ובעניין הזה שמעתי שגבי גזית אמר בתכניתו כי היו צריכים ללמד אותנו יותר מקצועות מעשיים,כדי שלא נצטרך לייבא עובדים זרים, וכדי שלא תהיה כאן כלכך הרבה אבטלה. ומישהו ציין שבקפריסין יש אותה כמות אוכלוסיה(???)ואין שם אבטלה-כי החינוך לעבודה שונה. כאן להיות פועל בניין, קוטף תפוזים או עובדת נקיון בבית מלון-זה"לא מכובד"(בולשיט-נכון?) ושם-כולם עושים את זה. אז-צריך לשנות כאן משהו בסיסי בחינוך. לעבודה ולמלאכה. אז-בתור פועלת בניין לעתיד-התחלתי לסייד את הבית,לאחר נזקים של כמעט שנתיים של בתי הקטנה והשוביבה. מישהו צריך סיוד? ולגבי מסיבת הסיום של הקטנה-זה קורה מתישהו בקיץ. מזמינים את ההורים לאחרצהרים אחד והילדים עושים איזו "הופעה". מקבלים תמונה של הילדים למזכרת וזהו פחות או יותר.

ממש לא בולשיט ../images/Emo8.gif

יש מקום ללימוד של "איך להסתדר" בביצפר?? המורה תלמד איך להלחם בפקידים?
דברים כאלה הורים מלמדים, נראה לי. הדרך לחיים היא בידי ההורים בלבד, ארי הכל הם מבלים עם הילדים יותר. כשיוצאים לאנשהו הילדים רואיאם איך ההורים מתנהגים, רק להורים יש את ההשפעה האמיתית. אמא שלי לימדה אותי להתנהג יפה תמיד ולחייך לאנשים, אני יכול לומר שאתמול זה רק עזר לי כשהלכתי לבד בפעם הראשונה לקופת חולים. החיוך שלי לא משהו (יש שאומרים שהוא אפילו מעצבן
) אבל בעזרתו גרמתי לפקידה לתת לי לשניה את הטלפון לצלצל לאמא, שיחייבו אותה בעשרים ושלושה שקלין וראיתי טיפהלה מונדיאול (למרות שהפסדתי את הגול הראשון, אבל ראיתי את השני). בכל אופן- אני גולש
דרך ארץ- רק בידי ההורים בקשר למוסר עבודה- הכל זה ענין של מנטליות, את זה מורים יכולים להשריש רק מגיל צעיר, גננות תוכלנה להשריש את זה, כי זה באמת עניין של מנטליות. אם ילד יגיד בכיתה שאבא שלו שיפוצניק כולם יצחקו אין לי מושג לאן אני חותר
בכל אופן- מוסר עבודה- עניין של חינוך ושל "אל תתביש בעצמך" -פורג´, שעמל כל החופש הקודם לקראת קבלת החדר הראשון שלו וצבע אותו (+טיח ושפריץ)- ממש תאווה לעיניים

העקשנית

New member
וואו פורג´-אתה ממש חרוץ!../images/Emo24.gif../images/Emo45.gif

הכוונה הייתה -לא ללמד את הילדים איך להסתדר עם הפקידים-אלא כן ללמד את כל הילדים בבית הספר מקצועות מעשיים. ואני מתכוונת ברצינות! כל ילד ייצא מבית ספר וייע לצבוע, לבשל, לתפור, לנקות, למכור, לחשב כספים,וגם לעבוד על מחשב. שילמדו בבית הספר את כל הילדים את תכנות המחשב הבסיסיות, ולא רק בבית ספר לפקידות.לדעתי יותר חשוב לדעת מקצועות שנלמדים היום בבתי ספר "מקצועיים" .אין סיבה שילד ייצא מבית הספר ולא יידע לקדוח בקיר, או לפתור בעייה בסיסת בחשמל, או ברכב, או במה שקשור למחשב הבייתי. וחוץמזה-מסכימה עם מה שכתבת. וגמני פיספסתי את הגולים-אבל ראיתי בחוזר, והאמת-שמחתי שברזיל ניצחו!

חינוך ביתי - זו התשובה

לפחות אצלנו זו התשובה והיא תשובה נ ה ד ר ת ! ! ! ! לגבי סיוד - אני!!! אני!!! ממש אחרי שמעבירה את הדברים עד יום לפני מסירת המפתחות (צריך גם לנקות) בהחלט מחפשת עזרה כי... אין כסף... ואני כבר לא יכולה כמו פעם...

למעלה