נו אז...

מיכל328

New member
נו אז...

לוויקאנים שבינכם - מה התכנונים ליול?... בא לי לעשות משהו חביב ומיוחד השנה דווקא! מיכל

gwizard

New member
שאלה טובה

את רוצה לארגן משהו ? אני יכול למצוא מקום נחמד בטבע

מיכל328

New member
הממממ

יכול להיות דווקא נחמד! באמת חיפשתי משהו מיוחד - ואף פעם לא עשיתי טקס עם עוד אנשים.. יאללה בוא נארגן קבוצה של חבר'ה רציניים ונשעה משהו חביב! נ.ב - אני צריכה לתרגם את החומר על החגים (כי כמובן אצלי הכל באנגלית), אבל זה בתהליכים! מיכל

gwizard

New member
יכולה להיות בעיה קטנה

והבעיה היא "ארגון חברה רציניים". מנסיון העבר (ארגנתי כבר כמה טקסים ציבוריים), יש בעיה עם אנשים בכלל, לא רק "רציניים"
רוב האנשים היותר בוגרים יש להם קבוצות והם מעדיפים לחגוג עם הקבוצה שלהם. מי שנשאר, לא תמיד יש להם זמן וכוח. ואני אישית קצת מאסתי בטקסים שאנשים עומדים מסביבי במעגל ואין להם מושג מה לעשות. (מי שהיה בלונאסה, יבין) בכל אופן, אם יש כאן אנשים בפורום אשר רוצים לחגוג יול ומוכנים לבוא, תרימו יד :) ואני אעשה כמה טלפונים בנתיים
אלון.

gwizard

New member
רגע אחד

איך זה קרה שאני המוביל בריקוד הזה ?
חשבתי שאת המארגנת ?

מיכל328

New member
...

אתה זה שהצעת לעשות משהו משותף... אמרת שתוכל למצוא מקום נחמד בטבע וגם ציינת שתרים כמה טלפונים..... לא? אפשר גם לדבר על זה ביום רביעי במפגש.. מיכל

Rain88

New member
שאלה קטנה

מקום נחמד בטבע זה באיזור צפון/מרכז/נגב?

מיכל328

New member
שאלה טובה

אלון הציע - אז הוא ידע... לי אין מושג על איזורי טבע באזור שאני גרה (אזור תל אביב)... אני בדרך כלל לא עושב טקסים בקבוצות.. מיכל

gwizard

New member
מרכז

אני הייתי "מאוד" שמח להציע מקומות בצפון, אך לצערי לרוב האנשים אין רכב, ואוטובוסים זה סיוט
אפשר למצוא ללא בעיה מקומות במרכז או מרכז "צפוני". אני אחשוב על משהו ואכתוב במהלך היום. השאלה הנשאלת היא, כמה אנשים ירצו להגיע ומאיזה איזורים, כי כך אוכל לתכנן את המקום כדי שיתאים לרוב. הממ, עכשיו שאני חושב על זה, בגלל שהסיכוי רב לכך שירד גשם ויהיה קור אימים ב-21(22) לדצמבר, אז אולי אני אצתרך לחפש טוב טוב כי רוב המרומות פתוחים ללא מחסה. אולי זה יהיה רעיון טוב לעשות טקס בבית....למי יש בית מספיק גדול ?

gwizard

New member
מקומות

אני אשים כאן כמה מקומות שנראים לי מתאימים, אך קחו בחשבון שלא בכולם ביקרתי, כך שחלקם יכולים להיות באמת מה שרשום, וחלקם לא. 1. גבעת הכלניות - הוד השרון. גבעת הכלניות שנמצאת למרגלות המזבלה לשעבר של הוד-השרון מכוסה בימי החורף בכלניות בשלל צבעים. בתקופת הסתיו נמצא בראש הגבעה חצבים רבים. נלך לאורך השבילים נעלה במעלה הגבעה ונטייל בין הפרחים. כשנרד מהגיבעה נמשיך מערבה עם השביל ונפנה דרומה אחרי הליכה של כשש-מאות מטרים בין שדות נגיע לחורשה שבין העצים שבה זורם נחל-הירקון. ניתן לחצות את הנחל בגשר עתיק. לא ביקרתי כאן, אך נשמע נחמד. אני מניח שמותר לעשות מדורה, אך אל תתפסו אותי במילה. 2. פארק מנחם בגין - דרך לוד, תל-אביב אגם גדול ובו סקי מים בכבלים, כרי דשא, פינת חי והרבה צל. אני מניח כי אפשר למצוא פינה משלנו, במיוחד בערב כאשר אנשים כבר הלכו הביתה. אני מניח כי אסור להבעיר אש. לא הייתי שם. 3. פארק נחל אלכסנדר - כביש החוף ימינה ליד M הדרך (וויתקין) זה מקום שהיינו בו הרבה וגם עשינו כמה וכמה טקסים שם. זה יער שבחלקו הקדמי יש שולחנות ופחים לזבל, אך בחלקו היותר פנימי אין כלום. מקום מבודד ומאוד מתאים לטקס. כמובן שמכוון שזה יער אז אין שום מכסה מהגשם, אבל מותר להדליק מדורה נגד הקור. 4. החניון הסודי - פארק הכרמל. אני יודע שאמרתי בלי מקומות בצפון, אבל זה יוצא דופן אחד. שם עשינו את טקס האימבולק והמקום ממש כיפי. מה שכל כך טוב בו, זה שהוא לא מופיע על המפה בכלל (לעומת שאר המקומות). יש שם דשה (הרבה), פרחים, עצים, אבנים יפות וכ"ו. החסרון הוא אפשרות ההגעה, רק במכונית, אין אוטובוסים. מותר להבעיר אש. בכלל בכרמל יש מלא מקומות נסתרים שאפשר למצוא ואין שם נפש חיה. 5. פארק יער בן שמן - על כביש 443, בן שמן ההתחלה היתה מבטיחה - נטעו עצי זית ולידם בית חרושת לשמן. אבל אבותינו, שעלו מארצות הקור, לא חיבבו זיתים והעדיפו לחזור אל נוף ילדותם. משום כך יש לנו היום 34 אלף דונם של עצי מחט במורדות הרי ירושלים אל השפלה. יש ביער חניונים מוסדרים ולא מוסדרים, אתרי פיקניק רבים, מצפה ותיאטרון, פסלים של אמנים שונים וכלי נגינה עבודת יד. בשבתות חורפיות יפות מגיעים הנה רבים כדי לקטוף אורניות (הקפידו לחתוך בעזרת סכין כדי שהנבגים יצמחו שוב בשנה הבאה). בחגים יש פעילויות המתפרסמות בעיתונים. לא הייתי כאן, אך אני יודע ששם עשו טקסים בעבר. וכמובן מותר להדליק אש ללא חשש. 6. יער חדרה - ליד חדרה :) זה מקום שהייתי בו די הרבה (כי אני גר ליד). זה יער גדול ורחב שאין בו אף אחד, אבל יש הרבה עצי אקליפטוס, דשה, עצי אלה יפים ו...ביצות. אל תדאגו, הביצות מסומנות ומיקומם ידוע. היתרון הוא בכך שלמקום זה מגיעים הרבה אוטובוסים וזה נמצא ממש ליד תחנת רכבת חדרה. מותר לעשות שם משרוצים ואין אף אחד שיפריע. זהו, אם מישהו מכיר עוד מקומות, אז תכתבו בכיף. אלון.

suki da yo

New member
הערה קטנה

אם לפני הטקס בלונאסה, לפני שנכנסים למעגל ובכלל מתחילים, אנשים היו יודעים מה מצפה להם, ואיך זה עובד ובעיקר, מה הולכים לעשות, המצב היה אולי יותר טוב. ככה זה , אם אנשים באים בלי לדעת מה עומד מולם, הם לא משתתפים פעילים. מה גם שהטקס בעיקרו בנוי כך שהכוהן והכוהנת הגדולים עושים את העיקר, והשאר יושבים שם. והכי חשוב, תחשוב על זה שרוב האנשים לא הולכים לפי מסורת מסויימת, ולכן הטקסים שלהם אישיים, וזה דבר שונה לחלוטין מטקס קבוצתי, שדורש, לדעתי, גם הכנה קבוצתית.

gwizard

New member
צודקת במאה אחוז

ובדיוק בגלל זה רשמתי אנשים "רציניים" והכוונה הייתה - אנשים שיודעים לפחות את הבסיס בוויקה. כמו איך מטילים מעגל, וכל שאר מרכיבי הטקס המסורתי הסטנדרטי. מעבר לכך, בלונאסה רשמנו מראש (את יכולה לקרוא על זה בארכיון של הפורום) שזה יהיה טקס לפי מסורת אלכסנדרית, אז מינימום שאנשים יכולים לעשות זה לקרוא איך ועל מה מבוסס הטקס. זה לא תירוץ להגיד "אנשים לא יודעים מה עומד מולם". נכון, טקס קבוצתי דורש הכנה קבוצתית, אך איך בדיוק את מציעה להכין אנשים שלא יודעים על מה מדובר בכלל ? קורס וויקה בסיסי בשבועיים ?

suki da yo

New member
תראה

אני מתעלמת כרגע מהקטע של הרמה. כי אם אתה מחפש לעשות טקס רק עם אנשים שברמה כזו או אחרת, זה הופך לעוד קבוצה סגורה. ולמעשה, אם אתה מדבר על כה דברים מאוד בסיסים כמו המעגל ועל החג המסויים וכאלה, אין בעיה ללמוד את זה בשבועיים. לא לבצב של שלמות, אב בהחלט לרמה שתאפשר עבודה משותפת. אבל בהכנה קבוצתית אני מבדרת על הכנה משותפת של הטקס הנידון, של דיונים בנוגע למהות הטקס, למה ששואפים שהוא יהיה ולהכנות. אולי לתת לכל אחד אפשרות להכניס משהו אישי משלו, או לאפשר לכולם לקחת חלק מעשי בטקס, ולר רק לכמה ספורים מתוך הקבוצה.

gwizard

New member
אז תגידי

אני מחפש לעשות טקס שלא יהיה כמו הצגה בסגנון שהשאמאנים שלנו עושים. אני מחפש טקס שמרגישים את האנרגיות, שיש התעלות בסיומו ושבמבט לאחור אני וכל שאר המשתתפים יוכלו להגיד "וואו", זה היה טוב. בנתיים היה רק טקס אחד שהתנסתי בו בקבוצה שהתקרב לזה וזה היה באימבולק. למה זה היה דווקא באימבולק ? כי שם כל המשתתפים היו אנשים רציניים עם איכות וידע. שם אנשים ידעו שכשמקימים מעגל, אז זה לא סתם נפנוף חרב באוויר, אלא הרבה יותר מזה. אז אנשים לא הסתכלו עלי במבט של "מה הוא עושה לעזעזל ?", אלא ידעו בדיוק מה לעשות (אם לא פיסית אז נפשית). וכמובן שהרצון תמיד לשתף את כולם, אבל מה לעשות שטקס טוב לא תלוי אך ורק באנשים המשתתפים, אלא גם בדינמיקה של הקבוצה. לדוגמה, זימון אלמנט האש רצוי לתת לאדם שנשלט ע"י אלמנט האש כי אז הוא/היא יוכלו להתחבר לאנרגיה הייחודית של אש בצורה אופטימלית. ויש גם את עניין ה-"בושה מול בטחון". אני פניתי לאנשים והצעתי תפקידים שונים והיו הרבה שאמרו לא כי פחדו/התביישו/לא היה נוח/תרשמי תירוץ אחר. בקיצור, מי שרוצה משהו שידבר, אנחנו קבוצה פתוחה (כמו שניסחת) אחרי הכל. אלון.

suki da yo

New member
אמרתי

אבל זה לא משנה:) אני ביול אהיה בטירונות ואם אני לא ארדם לפני שאני אספיק לחשוב על טקס בסוף היום, העובדה שאני באוהל עם עוד בנות בטח תגרום לי לוותר על הרעיון...

gwizard

New member
באסה

טוב, תירונות זה לא המקום לשום טקס. חבל. אבל לא תסיימי אותה עד ה-21 לדצמבר ?

suki da yo

New member
אני לא יודעת איזה יום יוצא ה-21

כך שאני מניחה שזה יהיה היום שבו אני אחזור מהאפטר-אחרי-הטירונות ואתחיל את הקורס...

למעלה