נו אריק מה הצעד הבא

נו אריק מה הצעד הבא

לכל החניכים של התנועה וגם סתם קוראים מה אנחנו בתור תנועת נוער שמזוהה עם השמאל בישראל ושחרתה על דגלה את השלום, עושים כדי להילחם במצב הקשה שעובר על ישראל כבר כמעט שנתיים המצב הבטחוני על הפנים ואיתו הוא גורר גם בעיות נוספות מדיני כלכלי פוליטי ומה לא. אני חושב שהגיע הזמן לעשות משהו - שביתת נכים היא התוצאה צריך להילחם בגורם כדי לשנות את התוצאה. צריך למנוע מישראל להדרדר ללבנון 2 ואנחנו בדרך ( כניסות "לזמן קצר" היו גם בלבנון והמצור על ערפת עכשיו דומה מאוד למצור עליו בבירות 1982 ) אז מה הצעד הבא אריק "רצועת בטחון" או כניסה של "40" קילומטר(שאין) ? אסור לנו להירדם בשמירה!

bekN

New member
ישראל 2033

אין ספק שאריק שרון ממלא נאמנה את תפקידו כבולדוזר הכי יעיל מזרחה לקפריסין. הזקן המעופש הזה כבר הראה שאין לו שום דרך כלכלית או בטחונית מלבד מסורת 101 ,{התפלאתי שהוא לא השליך בחדווה איזה נאפ"לם לתוך עצרת הנכים} אבל לצערי הקונצנזוס הלאומי חוגג בגיבוי מלא של עם ישראל והצהובונים " מעריב" ו"ידיעות ממשלתיות" בניהולם של עבריין ידוע והמשפחה של אשתו של סילבן"סטיב" שלום. המילה "אופוזיציה" הפכה לבדיחה, ודובר צה"ל למרענן הרשמי של חורף 2002 אבל אני מרגיש שלמרות החינגות של צה"ל בשטחים שכוללת הריסת צריפי פח,כיתור,סגר,חישוף,שיטוח,היפוך,והריסת תחנות רדיו, בכל זאת השמאל מתחיל להתעורר, ועם הנץ האביב שוב ישוטטו רבינים קטנים באחו המלבלב תוך צעקות "די לכיבוש" וזריקת בקבוקי מולוטוב על סניפי מק´דונלדס. אבל ברצינות -וסליחה על הביטוי הסמי-פשיסטי זה כן "בידיים שלנו", כמו שחלקנו ראינו אי צדק חברתי ביחס לנכים ולא שתקנו, כך לא נישתוק גם עכשיו. צהל עורך מסיבות סלון בבתי משפחות בשכם -לא נשתוק! ,עוד פעם הסבר מגומגם של דובר צה"ל על הריסת בתים ומוות של יולדת שעוקבה במחסום, לא נשתוק! לא אתן לארץ הולדתי להפוך למקום אלים ,שאין לו כל כבוד לחיי אדם וכבודו, שבוכה שהעולם נגדה אבל מפוצצת כמו מורסה מחליאה בשקרים, שחיתות, איבוד צלם אנוש ,ואיווט ליברמן. כאן לדעתי יש גם מקום לנוער העובד, אפילו במחיר איבוד מסוים של יוקרה ,והמעמד הנוצץ של תנועה לאומית. הרי זאת מהות תנועת הנוער ,שינוי, לקיחת אחריות על מה שקורה, זאת המדינה שלנו והיא יקרה מדי מכדי להשאירה בידי הפוליטיקאים. אז די לאחדות המזויפת, די להתעלמות מהמצב וכן להחזרת התקווה לנו ולעתידנו... וכמו שליברמן היה רוצה: להגנה, למלחמה ,ולשלטון - משול והפרד שלכם -בקנר ,קן משגב {המולאם}

פיצקה

New member
מסקרן אותי באמת לדעת

למה לא מפגינים נגד המצב הביטחוני. הייתי מצפה לראות הפגנות משני סוגים. האחת- הטפה למלחמה כוללת נגד הרשות הפלסטינית ופירוקה והאחת לישיבה סביב שולחן הדיונים. אבל כפי ששרה להקה אחת "אבל לא לא לא לאאא". אין שום הפגנה. אנשים נהרגים כל יום בלי שום סיבה נראית לעין ואין שום סוג של מחאה (גם לא מצד הימין הקיצוני-לכוון המלחמה כמובן). כמה אפשר להמשיך במצב השיטור הזה (ואני לא מאמין שמדינתנו הקטנה והגאה יכולה לעמוד במלחמה כוולת בימים אלה) זה מניב שום תוצאה אך כפי שבקנר כתב אין אופוזיציה ולכן חזרנו לשנות השמונים- ממשלות אחדות והיעדר לגיטימציה לדעות הציבור. גם אני חושב שאנחנו, חניכי התנועה, צריכים הפעם לא ללכת על הקונצנזוס ולמחות נגד הדרך המדינית בה נוקטת הממשלה. אבההההל, צריך לתקוף מהזווית של הנזק לעם ישראל ולא מהזווית של נזק לפלשתינים אם אנחנו רוצים למשוך את דעת הציבור. הרי אחרי הכל נהרגו הרבה יותר מדי אנשים בישראל וצריך לתת על זה קודם כל את הדעת. חוץ מזה כל שאר הבעיות אותם מבקרים בתנועה נגרמו כתוצאה מהמצב הביטחוני כך שאי אפשר להתעלם ממנו. עמרי

פיצקה

New member
זה במיוחד בשבילך נעם

אני חושב שלפני שמוחים נגד אובדן צלם האנוש של צה"ל יש למחות נגד דבר הרבה יותר חשוב שאותו לא הזכרת במכתבך. אנשים בישראל נהרגים כל יום. אני לא יודע מה איתך אבל לפני שאני אפגין נגד חינגות בסלון של משפחת ברגותי, אני אפגין נגד חיילים ואזרחים שנהרגים כאילו על מזבח הציונות וכמעט רק כדי להפוך אותנו ליותר חסודים בעולם. אני מניח שגם אתה חושב שזה יותר חשוב וזה גם נראה לי נושא יותר חשוב להפגנה. שלא לדבר על הלגיטימציה של זה בישראל. אני חושב שבתור בני שכבת י"ב צריך להיות לנו מה להגיד וכדאי שנגיד לפני שנמצא עצמנו בחברון. שלך (ושל איווט עוד מעט)-עמרי אילת קן גבעת אלה גרעין יפתח

צלם אנוש

אנחנו מאבדים את צלם האנוש שלנו פעם (לפני שנתיים) מי היה מאמין שנעקב אנשים חולים באמבולנס או הורסים פחונים של חסרי ישע והכי חשוב לא הינו מבצעים פעולות שאנחנו יודעים מראש שהתןצאות שלהן יהיו הרסניות לפחות אנשים מתחילים להבין את הטעות ו"מכתב הקצינים" החדש מגלה תופעה שצה"ל מנסה להסתיר. הגיע הזמן שנפגין נגד המצב נגד ישיבת העבודה בממשלת הדמים ונגד האטימות של הממשלה ושל העומד בראשה שכבר נפסל ממנו לנהל את הבטחון במדינה אבל לצערי הוא זה שלא רק מנהל את הביטחון אלא את הממשלה כולה! האם אנחנו צרכים לטבח נוסף ולהחלטות מפוקפקות של שרון עד להקמת "ועדת כהן 2" לפני הבחירות לא הייתי בטוח שאריק יהיה כל כך גרוע עכשיו זה ברור!! צריך לעשות משהו

פיצקה

New member
פעם שלישית נא לקרוא חברים

למה למען השם אתם לא מדברים על הרוגים ישראלים. תקראו לי מיושן או אבל לי אכפת מאזרחים ישראלים חפים מפשע שנהרגים והממשלה לא לוקחת עליהם אחריות (כי מלבד דרור ושי מזו ארצנו אין לה אופוזיציה נראית לעין) לפני צלם האנוש של חיילי מג"ב. ונראה לי שגם לכם אכפת יותר מזה. מכתב הקצינים הזה הוא לא מכתב הקצינים הראשון והוא לא מה שיזיז את מדיניות צה"ל כי יש מספיק אנשים שיאיישו את התפקידים האלה. חוצמזה סירוב המוני לשירות בשטחים משמעו לקיחת בני ערובה. אל תשכחו שהמתנחלים הם אזרחי מדינת ישראל והם נשלחו לשם על ידי ממשלות של הליכוד והעבודה. מגיעה להם אותה הגנה שמגיעה לנו בדיוק אם גם הם קוץ בעכוז המדינה מבחינה מדינית וכלכלית וזה מה שהם.

לפיצקה...

במזכירות האחרונה הוחלט להקים ציוותי תגובה מחוזיים שיתכנסו תוך שבוע-שבועיים ותוך שלושה שבועות-חודש יהיה סמינר פעילים ארצי... אז תדבר אם הקומונרים שאמורים לארגן את הצוות תגובות של מחוז צפון, או תארגן פ]גישה של הצוות מוסדות תגובות בשיתוף עם מועצת מחוז(אם קיימת...) ותעשה משהו בקשר לזה. לך תדבר תארגן ותוציא את ההפגנות האלו לפועל!!!

אהוד1

New member
חיילי מג"ב בביב השופכין של המדינה

לא משהו גדול סתם עניין מנקר עין. להאשים את מי שרואים ולא את מי שאשם בפעולה הראשונה של קורס מדצים. מי משפיע יותר ההכרה או ההוויה או האם הסביבה מעצבת. חיילי מג"ב, מוצבים בביב השופכין של המדינה בכל מקום שהמערכות הדמוקרטיות מדיניות כלכליות לא עובדות. בקו התפר, בישובים ערבים בישראל ובישובים מוכי פשע איפה שיש מגב במקום משטרה עושים עבודה מזוהמת שאף אחד אחר לא מוכן לעשות. פגשתי אותם בבית אלון. לא פשוט בכלל. לא הומניים בכלל אבל כן נבוכים כן בעלי תחושה של חוסר אונים מול המציאות שכולנו מכירים מרגישים שזנחו אותם. אבל לא מזניחים בעצמם את התפקיד שבינתיים הם חייבים להמשיך למלא המחאה שלנו צריכה להכיל סיכוי לעתיד, הצעה לשינוי (כתוב בנספח עקרונות התגובה של מזכירות חניכים ארצית פרק ג´, ממחר יהיה זמין באתר של הדרכה וסמינרים) מה אתם מציעים? מה צריכה להיות העמדה שלנו. קראתם את מכתב הקצינים 2002? מהי דרך תגובה של תנועה כמו שלנו?

פיצקה

New member
מסכים עם כל מילה אודי

לגבי חיילי מג"ב. זו העבודה הכי קשה באמת. אם הייתי יכול למות 144 פעמים כדי להוכיח שהדרך המתישה הזו היא הרסנית הייתי עושה את זה אבל אני לא. מכתב הקצינים משמעו בעיני לקיחת בני ערובה. וכפי שכתבתי, למתנחלים מגיעה את ההגנה שמגיעה לנו מהצבא כמו שלמאפיונרים מגיעה את אותה הגנה שלנו מהמשטרה. המתנחלים פוגעים בנו ויש דרכים אחרות לפנות את זה מאשר לנטוש אותם בחזית ולהיות עדים לאתנוסייד אמיתי בשטחי הגדה המערבית ורצועת עזה. הן אמנם פחות אפקטיביות אבל היי, דיברתם על אנושיות. לכן עלה לי רעיון והוא העברת מידע לציבור במבצעי צמתים תנועתיים מוסווים. לא סיסמאות ולא רגשות כי את הדברים האלה יכולים לעשות באותה מידה גם מתנגדינו. צריך לדבר אל ההיגיון של האנשים ומהר כדי שלא ינעלו את עצמם בחומת השמאלני המסריח. מאחל למדינתנו שלא תצטרך לסבול שילוב של לבנון וימית-עמרי אילת קן גבעת אלה גרעין יפתח

bekN

New member
צצצציונות?!

עמרי היקר! כתבתי תגובה ממש ארוכה אבל הכל נמחק, אז אני אקצר, אני רוצה לאהוב את המדינה, אני רוצה להניף את הדגל ביום העצמאות בלי לקבל קונוטציות שליליות, אני רוצה לשיר את "התקווה" בגון ניכר ,אבל לא יכול,המדינה אבדה את דרכה ושקעה ברפש מסריח של שחיתות, סיאוב,סיכולים ממוקדים, ובני איילון. הציונות אבדה את הרלוונטיות שלה,אנשים שוכחים שהציונות, כמו דמוקרטיה אינה מטרה אלא אמצעי. זאת ציונות?!, הרצל מתהפך בקברו וכשהו יקום הוא יהיה מאאזה עצבני. זקנתה מביישת את נעורייה, ואני מתבייש שזאת דרכה של המדינה, אנחנו בוכים על התקשורת העולמית שהיא נגדנו ,אבל מרביצים לצלמים,מה אתם מצפים, לכתבה מחמיאה ב"לה פיגרו"? ,לפרופיל מחוייך ב"סנדיי טיימס", רבאאק ,תשתחררו מהמיתוס של דויד נגד גוליית. הפכנו לקולוניה דורסנית של הדוד הטוב סם, {אנטי דמוקרט צבוע בעצמו} אז כן ,אנחנו במלחמה ,כן ,יש מתאבדים, אבל תראו לאן הגענו, במקום קיבוצים יש לנו קריית ארבע, במקום פילנטרופיה ,שנאת הזר, במקום ערכי הומאניזם ושיתוף, הציונות הגזענית של גנדי{הקדוש}, לימור לבנת ,ומעצת יש"ע,זאת לא הציונות של ולעולם לא תהיה. אז די לשחיתות, די לסיאוב ,ודי לקואליציה המדממת הזאת. הציונות נהיתה מ-ס-ר-י-ח-ה, היא ניתה תורה מדינית ממוסדת ,גזענית וערך עליון שאסור לגעת בו אלא עם כן אתה ערבי , או תמר גוז´ינסקי. על התנועה לשקול את הגדרתה כציונית {ואני צופה תגובה נזעמת של מנהלי הפורום, וכפה מידיו האוהבות של ערן המדריך המגניב}, כל מהותה של תנועת נוער היא היותה חוד החנית של השינוי ,של התזוזה קדימה,אם הציונות סיימה את תפקידה, הלכה רחוק מדי, אני אומר לזנוח אותה! זאת המדינה שלנו ,העתיד שלנו, והוא יקר מדי בכדי להפקיד אותו בידיהם של הפוליטיקאים. אין לי כוונה להלחם במלחמת שלום השומרון ,ולמות על קודשי האומה ,אין אבנים אם לב אדם {אולי קוורץ וצורן, לא יותר} ודגל הוא עדיין סמרטוט. כן זה יכול להיות מקומם ,ומכעיס ,כבר שמעתי הכל ,מעוכר ישראל ועד נאצי, אבל ככה אני חושב, וכן אני הולך לשנת שרות, ואם המצב ישאר כפי שהוא כיום אני אפילו אעזוב ד"ש לאיווט ונתראה ב-2033. באהבה.בקנר ,משגב,גרעין נגוע

פיצקה

New member
אני מעדיף שם פרטי אבל שיהיה בקנר

תראה בקנר ידידי. אני אקצר כי אני צריך לישון מחר תעודה-תתתרגש בשבילי. מקריאת דבריך הממולחים (ואני באמת אוהב את הסגנון שלך) אני משער שדעותינו דומות אבל אתה שוקע ברדיקליזם שמי כמוני יודע, מונע מהעיקר להתבלט. אתה בעצם רדיקלי בגישתך לצה"ל, לארצות הברית, למהותה של מדינת ישראל. הרי ברור לך שמדינת ישראל לא יכולה להתנהל לפי הציונות כי ידידנו המנוח זה עם הזקן ששכחתי איך קוראים לו, לא לקח בחשבון לאומים אחרים שנמצאים פה כמו הערבים (ששאיפות לאומיות היו גם להם בלי קשר לציונים) והעריך כי ארץ האבות חיכתה לצאצאיה. חוצמזה, אני לא יכול לדמיין שום מנגנון ביורוקרטי שיכול להתנהל על פי דברי הגות בלבד וזה גם אף פעם לא עבד בשום מקום. חוצמזה שנינו כבר כתבנו כאן שציונות היא לא הרודנות המפאיניקית של קום המדינה ולפניה , שהיא דרך אגב האב הקדמון לפני מדינתנו העכשויים. זה אומר ששנינו מכירים בעובדה שהיא דבר סובייקטיבי ועדיף שתשאר כך. אז אל תיופול לסיסמאות הקיצוניות האלה כי בהנחה שהן ברות יישום, לא יצמח מהן כלום.

ציונות

הדיון כאן על הציונות לדעתי איבד באיפה שהו מקום את הציונות. קודם כל המתחילה כבר ידוע שיש עם אחר בארץ, ומרבית ההוגים הציונים התיחסו כלך, בובר מדבר על כך שעל לנו ליצור אי-צדק גדול מן ההכרח, טבנקין מדבר על כך שהבעיה היא למעשה מלחמה בין הפואדליות הערבית לסוציאליזם, עכשיו לציונות, או יותר נכון למרבית הציונים, ישנה אידאולוגיה מסויימת אשר מדברת על בין מדינת רווחה למדינה סוציאליסטית. אני מאמין שהציונות אינה סימה את תפקידה, כפי שטבנקין אמר לאחר הקמת המדינה "המדינה היא רק שלב בדרך", סיום תפקידה של הציונות יהיה רק שנחיה שחברה נכונה וצודקת (ומתוך כך סוציאליסטית). הציונות אינה דבר סובייקטיבי, היא תפיסה ברורה שעוותה ע"י גורמים ימנים פשיסטים, נאו-רויזיוניסטים - ויש להחזיר את הציונות למקומה האמיתי לשמאל! בנוסף ישנם הרבה דברים שניתן לומר על מפא"י ושלטונה ובמיוחד על בן-גוריון, והם לא היו צדיקים ובן-גוריון לא היה איש השנה של ערוץ הילדים, אבל שפיטת מעשיהם צריכה להעשות בראיית המצב של זמנם, אך שלטון מפא"י בכללותה עשה דברים רבים טובים לישוב ולמדינה, שלמעשה עוברים את הנזק שעשה ולכן אינה מסכים אם "הרדונות המפא"יניקית", ויש הרבה ללמוד ממנה. אסכם רק בכך שאומר שאלינו לחזור ולהרים את דגל הציונות במשמעותו האמיתית.

פיצקה

New member
שוורץ לא!!!

הציונות היתה קיימת לפני מפא"י והיו מספר זרמים וזה היה מאוד לגיטימי. במשך 50 שנה בערך הוגדר ציונות=מפא"י. כשאני כותב רודנות מפא"יניקית אני לא מדבר על פרשת לבון, אלא על כל השנים האלה בהן סטייה מהמצע המפלגתי של מפא"י הוגדרה כבגידה בציונות. הקונצנזוס הישראלי אז היה צר בהרבה מהיום והוא נגמר במפם ובציונים הכללים שבסופו של דבר סרו למרותה של מפלגה ענקית כי לא ממש היתה להם ברירה. עכשיו ענה לי בבקשה. האם זה נראה לך תקין/טבעי/בריא/דמוקרטי/מועיל/בונה לטווח הארוך/אנושי???? כי אם לא אז אנחנו נבדלים בזה. וגם אני רוצה להחזיר את הציונות לשמאל. אם היא לא היתה סובייקטיבית גם לא היינו יכולים לעשות את זה.

bekN

New member
ציונות-הדור הבא {ח"מל עמוק 9}

אני באמת לא חושב שניתן לשייך את הציונות לצד מסוים משום שהגבול הוא כל כך אפור וכל כך לא מוגדר, חוצמזה מה תגיד ללימי ולבני ,אתם לא ציונים?,זה שלנו? אם כל הכבוד למפא"י- אחרי הכל הם כן הקימו את המדינה, הם הפכו לדעתי ליותר מרכז שמרני מאשר ההמשך הישיר של חלוצי עלייה שלישית. גם אני הייתי שמח "להחזיר" את הציונות לשמאל -אאאבל ,איזה שמאל בדיוק ,איזה סוג של ציונות? הקיבוץ די בר מינן{אם כל הכבוד לרביד ולאשבל}, ואם קץ שלטון האח"וסלים,מה נשאר פה? חברה שבטית שהקשר בינה די רופף ,ובתוכה גטאות רוסיים ,שיכונים בדימונה,ומאה שערים,[ובל נשכחנה את בני דודנו}, מה יהיה עוד 20 שנה ,האם באמת יוכלו לשמור על ההגמוניה של הציונות ,שהיא לאחר הכל אינה רעיון נצחי ונשגב ,אלא תורה מדינית? כרגע מסתמנת יותר מלחמת אזרחים מאשר כולם ביחד על מגדלי עזריאלי. ארץ חמדת אבות לכם, ולילה טוב.

noam2

New member
אני פשוט נדהם!!!!!!!!!

אין לי דרך אחרת להגיב על כל ההודעות כנושא הציונות ערבים-יהודים וחיילי מג"ב. דבר ראשון חיילי מג"ב הם חיילים שעובדים קשה מאוד, אין לי מושג אם מישהו מכם בכלל טרח אי-פעם לבקר בבסיס שלהם או חס ושלום להביא להם מתנות או משהו כזה, אני אישית הייתי בסמינר משצי"ם, מנחי שכבה צעירה של חטיבת בני-המושבים בנוע"ל, ושם באחד הלילות נסענו כל הקבוצה וחילקנו בבסיס מג"ב ארטיקים ואבטיחים ופשוט דיברנו איתם בלי סטיגמות ובלי שטויות, אז דבר ראשון תגידו תודה ותעריכו מה עושים בשבילכם כשאתם גולשים לכם באינטרנט. דבר שני תקראו לי פשיסט, אבל אני מעדיף עוד הרוג מהחמאס על עוד פיגוע ברחוב יפו\באוטובוס\בדיזינגוף וכל מקום אחר, כנראה שאתם לא יודעים אבל מה שאתם אומרים על האמבולנסים אמרו פעם על בישוף לבנוני בשם קפוצ´י שבשם חופש התנועה וכבוד אליו בתור בישוף אסרו לעשות עליו חיפושי נשק, במשך כמה שנים הוא העביר נשק לחיזבאללה שהרג את עמכם. איפה הייתם בשנה וחצי האחרונות כשעשרות אזרחים ישראלים נהרגו בפיגועים, לא חיילים ולא לוחמים, אלה תינוקות, ילדים נשים, שקנים, ושאר אזרחים. אז פשוט תבינו אין מה לעשות ישראל חייבת להילחם בטרור גם עם זה כרוך בעיקוב במחסומים ופלישות זמניות לשטחי הרשות למעצר מבוקשים. תתפכחו או שתמותו

nong

New member
מה שאני יודע

אח שלי שירת בבסיס ליד כביש 443, דרומית לרמאללה, בצמוד לבסיס מג"ב (ש.ג. משותף). לא סתם השתמשו החיילים "הירוקים" במילה "מג"ב" כדי להפחיד את העוברים במחסום. וחץ מזה, הם גם דרסו את החתול של הבסיס. נבלות. ינון

bekN

New member
צור ישראל יחזקנו,אמן הר הצופים../images/Emo104.gif

יופי חמוד, חייבים להלחם בטרור ,חייבים! אאבל, כשהביטוי מלחמה בטרור הופך לצידוק לכל דבר שקורה, מלהשתין במאגרי מים של זקנים, ועד הריסת בתים ו"חישוף" מטעי זיתים בני עשרות שנים,כדאי להתייחס בספקנות לכל מה שיצא מהפה של הבולדוזר הזקן והחביב שלנו. אני מעדיף לתת לפלשתינים סיבה אחת פחות ליאוש ושאיפת נקמה, ע"י יציאה מהסלון שלהם, ופחות זמריה במחסומים בסגנון "אני אוהב חומוס ופול ,אבל יותר מכל את משמר הגבול". אז מותק שלי -אתה רוצה להצטרף לפעילות הומאניטרית של חיילי מג"ב,בבקשה לך, לי יש דברים יותר פרודוקטיבים לעשות.

למעלה