נו, הכרתם את כל המילים ?

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
שווה לקנות , מטריה יקרה. אשמור את שם המטריה שרשמת, הייתה לי פעם מטריה יקרה, וגם היא עפה לשמים .

mיטלמן

Well-known member

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
לא בהקשר של מטריה,
אם היו מראים לי ציור ורשימת חלקים, הייתי יודעת לזווג,
רק חלקים, הייתי חושבת על משהו כמו אוהל או אולי (לא בטוחה) שמשיה לגינה.
למה להלחיצני עם לחיץ וחבק? (;
מאד ברור מה עושה מימתח, לא חושבת ששמעתי אי פעם.
כשפעם נסענו וקרתה תאונה בכביש, השוטרת אמרה לאשתי: "תפרססי". אשתי הייתה בהלם. אז שאלתי אותה... "אבל את תמיד אומרת ש"פיקססתי" (שלחתי פקס). כן זה היה מזמן... "אז מה ההבדל בין פיקססתי לבין פירססתי"? ומאז, כבר יצא לי לשמוע את הפועל הזה (פירסוס) מתגלגל בפיהם שם רבים...
ואגב, מה שנקרא בפי העם "אזיקון", גם הוא סוג של חבק. לגבי ה"לחיץ"? סוג של לחצן. זה מסתדר לי היטב גם אם לא יצא לי להשתמש במילה הזו.
מה שכן? ה"חופה". אבל גם זה בסדר, כי חופה הלוא יש גם במצנח.

mיטלמן

Well-known member
כשפעם נסענו וקרתה תאונה בכביש, השוטרת אמרה לאשתי: "תפרססי". אשתי הייתה בהלם. אז שאלתי אותה... "אבל את תמיד אומרת ש"פיקססתי" (שלחתי פקס). כן זה היה מזמן... "אז מה ההבדל בין פיקססתי לבין פירססתי"? ומאז, כבר יצא לי לשמוע את הפועל הזה (פירסוס) מתגלגל בפיהם שם רבים...
ואגב, מה שנקרא בפי העם "אזיקון", גם הוא סוג של חבק. לגבי ה"לחיץ"? סוג של לחצן. זה מסתדר לי היטב גם אם לא יצא לי להשתמש במילה הזו.
אבל, אבל, אבל,
זה לְחִיץ, כל הלילה ניסיתי להגיד ולא הצלחתי,
מתקשה עם שווא בתחילת מילה,
עם תאנה דוקא מסתדרת לא רע.

משתפרת1

Well-known member

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
המילים מוכרות, אך מעולם לא ניסיתי לקרוא לכל חלק במטריה בשם. אבל אם הם כל כך יסודיים מדוע לא נתנו שם למוט הזה שמחבר בין הזרוע לממתח? ול"שייבה" שעל הזרוע, זו שמזיזה את המוטות שמחוברים לממתחים?
זו לא שייבה. זו מסמרה (או ניט = שזו לא מילה עברית בעצם). ומה עם המוט המרכזי? וידית ה"מקל סבא"? ויש כמובן גם את ה"שפיצים" המאורכים והחלולים, שתפורים בכל נקודת מתיחה בחופה ומקשרים בין קצות החופה למוט הדקיק והדו מפרקי שגם לגביו לא נקבע שם כפי שכבר ציינת? אוף... זה לא כמו כל דבר שמחולק בהגדרות הצבאיות ל-3 חלקים. כי אפילו במטריה כה פשוטה, יש הרבה יותר חלקים. ומה שמכונה בציור "כיפה"? זה בעצם (גם) קוצו של מקל הסבא, ככל שניתן להיעזר במטרייה גם ככזה.

mיטלמן

Well-known member
זו לא שייבה. זו מסמרה (או ניט = שזו לא מילה עברית בעצם). ומה עם המוט המרכזי? וידית ה"מקל סבא"? ויש כמובן גם את ה"שפיצים" המאורכים והחלולים, שתפורים בכל נקודת מתיחה בחופה ומקשרים בין קצות החופה למוט הדקיק והדו מפרקי שגם לגביו לא נקבע שם כפי שכבר ציינת? אוף... זה לא כמו כל דבר שמחולק בהגדרות הצבאיות ל-3 חלקים. כי אפילו במטריה כה פשוטה, יש הרבה יותר חלקים. ומה שמכונה בציור "כיפה"? זה בעצם (גם) קוצו של מקל הסבא, ככל שניתן להיעזר במטרייה גם ככזה.
חישורים, שפיצים, שיחים.

למעלה