נו והיום?

נו והיום?

עדיין קר
פסטה מסולסלת ורוטב קישואים, קורנית טריה, עגבניות ושמנת אלפרו לצידה וגם ממולאים בודדים עם הרבה רוטב עגבניות סלרי
שאריות מרק ירקות חריף
ממרח אבוקדו עתיר לימון ושוםמבחר ירקות לטבול בממרח הנ"ל
מקרר עמוס קוסאות קטנות של קצת מזה וקצת מההוא...
מה שנותר מהעוגות, השמרים התחסלה על הבוקר...
מחר אולי יעלה צורך בתבשילים חדשים לחלוטין
 

ladybug6

New member
כאן עוגת תפוזים

וזהו

יום משוגע שכזה שברובו לא היינו בבית אז המרק מהסופ"ש יותר מהספיק בשביל להתחמם בסוף היום.
מחר אמור להיות קצת יותר זמן פנוי אז אם יהיה לי כח אשקיע קצת בבישולים
 
סלופי ג'ו!

בעלי הכין -
שבבי סויה עם תיבול, רוטב שמורכב מקטשופ+רוטב ברביקיו + עגבניות + בצל.
על לחמניות (קנויות הפעם, למרות שלפעמים אנחנו אופים בבית את הלחמניות גם).
 
ביקשתי מבעלי - להלן המתכון:

רכיבים:
2 בצל
2 עגבניה
רוטב ברביקיו (לא מעט)
קטשופ (כנל)
1-2 כפות רסק עגבניות
פפריקה, תבלין גריל, מלח, פלפל
1-2 כוסות שבבי סויה יבשים (לפי הכמות הרצויה, אנחנו בד"כ שופכים ישירות למחבת ולא מודדים לפני, נראה לנו שזה כוס וקצת)

להכין את הרוטב:
לקצוץ עגבניות ובצלים, לשים בקערה גדולה, ולהוסיף כשליש כוס קטשופ וכשליש כוס רוטב ברביקיו ו1-2 כפות רסק עגבניות. לערבב. להוסיף מעט מים כדי שיהיה מרקם של קטשופ/ברביקיו.

שבבי הסויה:
לטגן אותם במחבת (כשהם עדיין יבשים!) עם שמן, זמן מינימאלי עד שמעט מהם הופכים שחומים (דגש על המינימאלי!). להוסיף מים עד שכל השבבים רטובים ונהיים רכים (לא צריך מים עודפים כאן).ממשיכים בבישול/טיגון זמן קצר בצורה כזו עם התבלינים הנ"ל. לאחר מכן מוסיפים חצי מהרוטב לשבבי הסויה שבמחבת, מערבבים ומטגנים עוד 1-2 דקות, וזהו.

להגיש על ג'בטות/לחמניות.

כמו שכתבתי, לפעמים את הלחמניות אנחנו אופים בעצמנו (למרות שמאז שעברנו לגור מול מאפייה זה קורה פחות
).

מתכון ללחמניות ביתיות:
3 כוסות קמח
1 כף שמרים יבשים
1 כפית מלח
לערבב את הנ"ל
להוסיף 1 כוס מים
לערבב וללוש בידיים היטב.
לכסות במגבת (ולהניח במקום מוגן מהחתולים
- בצק שמרים לפני האפיה טעים להן אך מאוד לא בריא!) ולתת לזה לתפוח שעה.
אחרי ההתפחה - לישה קצרה, להכין בצורות של הלחמניות שמתחשק, למרוח קלות בשמן זית ולאפות.
בטוסטר אובן זו היתה אפייה על החום הגבוה ביותר, למשך כ-40 דקות.
בתנור (שקיבלנו יד שניה במתנה מחברה טובה!) - כ-10 דקות בחום של 180-200.
 
היום

שמפניון פציחות עם הרבה שום, קורנית טריה, מלח גס ושמן זית- בתנור.
אנטי פסטי מקישואים פרוסים דק ושומר כנ"ל- יצא מהמם, שונאי השומר אכלו והנידו ראש איך יכוליות
אורז עם תחתית תפוחי אדמה פרוסים ובצל והרבה כורכום לטובת מערכת החיסון
סלט גזר מגורר בהמוניו עם מיץאשכוליות וצימוקים

תיכף עוגה אני עוד חושבת איזו...
 
כרוב סגול צלוי

עם בצל מוזהב ואוכמניות מיובשות
סלט חתוך גדול מאד של עגבניות מלפפונים וצנוניות לרוב, מיצלימון סחוטרי , מלח גס ושמן זית
לסלט גזר הוספתי חמוציות ברכז תפוחים בצל סגול קצוץ דק ופילטים משלושה ליימים- כל כך נהנית לראות לימון שמתקלף כמו קלמנטינה ואין בו גרעינים

ועדיין לא החלטתי על עוגה...אולי שמרים גם היום?
 
בחושה עם הרבה קמח שקדים

וזסט לימון
והריח בחינם...וכל האזרחים
עומדים ומריחים
נקווה שהטעם והטקסטורה שלא יכזיבו
 
אצלי

סלט סלק לגדולים ולקטנים
אנטי פסטי
מרק שעועית עם כופתאות
ונשאר מלפני יומיים אורז עם חמוציות ושקדים וקציצות עדשים שחורות
 
והיום שלישי

אכלנו פלאפלים קטנים צחומוס והרבה גזר מעשה בית
חומוס מעשה בית
סחוג מעשה בית
סלט ירקות צבעוני חתוך קטן מכל טוב גם מעשה בית
ופיתות...קנויות
 
למעלה