נו? חגגתם את ליל המימונה כמו שצריך?

smailie

New member
נו? חגגתם את ליל המימונה כמו שצריך?

יש מי שסבור שהמימונה, כפי שהיא מצויינת בישראל בימינו, המונית מדי. מי חושב ככה? התשובה מפתיעה קצת.

לא חוגג את המימונה

מעולם לא הוזמנתי לחגיגות המימונה ומעולם גם לא חשבתי ללכת... תמיד היו לנו שכנים שהינם יוצאי צפון אפריקה (מרוקו) והם מעולם לא חגגו את המימונה. אני חושב שצריך לצמצם את חגיגות המימונה. זה נהפך למשהו שהוא פשוט ביזיון לעדה.

akavishon

New member
למה אתה חושב שזה בזיון לעדה?

גילוי נאות - מעולם לא הייתי במימונה...

ממה שאני התרשמתי

הופכים את המימונה לחג שאוכלים בו מופלטות ורוקדים ריקודי בטן ומתחרים מי ישיג יותר מפורסמים לחגיגות שלו. משום מה, תחושת הבטן שלי אומרת, שזו לא הייתה כוונת המשורר כשהתחילו לחגוג את החג.

gils33

New member
המימונה לדעתי

באמת נהייתה מאוד המונית ולא נעימה. כולם מחפשים מפורסמים וטלוויזיה ורקדניות בטן. כוונת החג הייתה לחגוג את העבדות לחרות,את לחם הדחק(מצות)ללחם רגיל,פה מזמן כבר איבדו את זה.

akavishon

New member
אני לא בטוח שאתם צודקים

אני ממש לא בטוח שכולם מחפשים את המפורסמים והפוליטיקאים. אני בטוח שיש כאלה שחוגגים את זה בחיק המשפחה והחברים ונהנים מזה. להסתכל מהצד ולהגיד שהמימונה המונית ולא נעימה - לפי דעתי חוטא לאמת. יש פה מרוקאים בכלל?

gils33

New member
לא יודע

אנ יכול לומר לך שהייתי בעיר מסויימת שיש בה המון מרוקאים וכן הרוב חיפשו את החאפלות הגדולות ולאו דוקא את הביתיות

Master Stav

New member
כולם זו הכללה

והכללה היא אם כול רע אנחנו היינו אצל משפח כהן בצורן האמא של בעל הבית מרסל אירחה אותנו על אוכל טוב ( המון מתוק ) מרחקות מדהימות ( קיבלתי מתכון למרקחת עגבניות שרי ולימון ) מופלטות והרבה שימחה ....לא היו שום מפורסמים היו משפחה וחברים שנהנו יחד ...

gils33

New member
ברור לחלוטין שכולם זו הכללה

אתה יודע למה התכוונתי.

למעלה