מעולם לא הוזמנתי לחגיגות המימונה ומעולם גם לא חשבתי ללכת... תמיד היו לנו שכנים שהינם יוצאי צפון אפריקה (מרוקו) והם מעולם לא חגגו את המימונה. אני חושב שצריך לצמצם את חגיגות המימונה. זה נהפך למשהו שהוא פשוט ביזיון לעדה.
הופכים את המימונה לחג שאוכלים בו מופלטות ורוקדים ריקודי בטן ומתחרים מי ישיג יותר מפורסמים לחגיגות שלו. משום מה, תחושת הבטן שלי אומרת, שזו לא הייתה כוונת המשורר כשהתחילו לחגוג את החג.
באמת נהייתה מאוד המונית ולא נעימה. כולם מחפשים מפורסמים וטלוויזיה ורקדניות בטן. כוונת החג הייתה לחגוג את העבדות לחרות,את לחם הדחק(מצות)ללחם רגיל,פה מזמן כבר איבדו את זה.
אני ממש לא בטוח שכולם מחפשים את המפורסמים והפוליטיקאים. אני בטוח שיש כאלה שחוגגים את זה בחיק המשפחה והחברים ונהנים מזה. להסתכל מהצד ולהגיד שהמימונה המונית ולא נעימה - לפי דעתי חוטא לאמת. יש פה מרוקאים בכלל?
והכללה היא אם כול רע אנחנו היינו אצל משפח כהן בצורן האמא של בעל הבית מרסל אירחה אותנו על אוכל טוב ( המון מתוק ) מרחקות מדהימות ( קיבלתי מתכון למרקחת עגבניות שרי ולימון ) מופלטות והרבה שימחה ....לא היו שום מפורסמים היו משפחה וחברים שנהנו יחד ...