נו טוב...

נו טוב... ../images/Emo4.gif

גם אני הגעתי לכאן... תקופה לא קלה ולא הכי נעימה.. אבל עברנו את פרעה נעבור גם את זה.. מחפשת עבודה חדשה..מעניינת..מאתגרת..בשעות נוחות.. מוכנה לתת מעצמי..אבל רוצה גם לקבל בתמורה... הוגן ?? למישהו עיצה ?? מודה מראש.. לימור

ברוכה הבאה נושי ../images/Emo140.gif

דפדפי לך כאן בפורום ... ספרי לנו מה הוא תחום העיסוק שלך ...ונשתדל מאוד מאוד לעזור לך

שרוני..

אספר לך ש... התחום שבו עסקתי ועודני... הוא תיירות אבל נמאס קצת ואין כוחות... והעניין אבד גם הוא.. מחפשת משהו אחר.. מעניין ואחר . תודה !

Lilit25

New member
השאלה היא..

באילו תחומים את מתעניינת? יש מגוון רב של עבודות ביתיות.מהמדגם שיש לנו בפורום אפשר למצוא: תרגום ועריכה, הקלדה והדפסה, בניית אתרים, עיצוב ועוד.. את מחפשת משהו שיהיה קרוב לתחום שבו עסקת ורכשת ניסיון (תיירות) או שהחלטת לעשות הסבה מלאה לתחום אחר? כי אז צריך גם לקחת בחשבון את תקופת ההסבה: רכישת מקצוע חדש ונסיון עבודה. מה הכיוון שלך?

מממ...

לא ממש יודעת מה הכיוון... רוצה שינוי כי התיירות קשה לי עם 2 ילדים קטנים בבית... גוזל המון שעות ולא משתלם כלכלית... מבולבל לי מדיי...

Dulcinea

New member
לדעתי, בחירה של מקצוע היא תמיד

שילוב של הכרח ונטיה. אלא אם כן מדובר באומנות טהורה שפורצת מהאדם. בכל שאר המקרים היותר נפוצים, אנחנו מתחילים לעבוד במשהו מתוך האילוץ להתקיים וככה מתגלגלים בין בחירות שונות ומתקרבים למה שהכי מתאים לנו. להוציא כאלה שכבר בגיל 5 ידעו מה הם רוצים להיות והם מאושרים עם זה. נראה שאצל מרבית האנשים המצב אינו כך. חוץ מזה שאצלי לפחות תקופת הבלבול המקצועי לוותה גם בבלבול פנימי וטשטוש של הזהות. אין מה לעשות נגד תקופות כאלה והלוואי ויכולנו בלעדיהן. הצעתי: השתדלי לשרוד טוב ככל יכולתך את התקופה הזאת של שינוי כיוון מקצועי. תכירי בכך שזו תקופה. שזה שאת לא עובדת (בשכר) לא קשור לערכך, יכולתך, זהותך וכו'. תעשי הפרדה בין העובדה שאת במצב של "חיפוש" לכל שאר הדברים: חייך הלא מקצועיים. מצד שני, צריך גם לסבול קצת כי כמו שסבתא שלי אמרה "אם לא כואב אז לא זזים". אבל באופן כללי, תשמרי על ראש פתוח, תדברי עם עצמך הרבה. לי עזר גם לעשות דמיון מודרך בו אני מדמיינת את סביבת ומהות העבודה אותה הייתי רוצה לעשות. אני גם הלכתי להכוון מקצועי, אבל זה לא עזר לי בכלל. ולסיום, שתפי אותנו בהתלבטיות, בחששות, בהירהורים ובערעורים
. מנסיון, זה עוזר. שבת שלום דולי

עוד משהו ...

הנה לינק למשהו שאני כתבתי לפני חודש .... אגב אני לאחרונה עשיתי קורס סוכני נסיעות ...כדי שתהיה לי עוד אופציה ...אני יודעת שהמב בשוק לא מי יודע ...אבל ללמוד זה תמיד טוב ...

נושי ...

אז מה אם זה לא שייך לפורום הזה ...כתבי ... אני תמיד בעד ...כי הריי הפורום הוא כדי להחשף לכמה שיותר אנשים ..לדעות שלהם לעצות שלהם ....

אז ככה..

רוצה משהו אחר... שיהיה מעניין יתן סיפוק.. כי הבעל לא מפרגן על מה שכרגע יש... המצב הכלכלי מוסיף לכל הסיפור... ויוצר תנאים כמעט בלתי אפשריים לחיים המשותפים שלנו... משהו שיכניס כסף סביר...לא בשמיים... קצת קשה לשים את האצבע במדויק אבל חושבת שזה דיי ברור...לא ?? לגבי כיוון...הלוואי וידעתי...הכל היה קל יותר..לא ????????? מחכה לשמוע ש.. לא רק אצלי זה ככה... תודה על העידוד שרוני... ויום יבוא ואוכל גם אני לעזור למישהו.. הלוואי !

Lilit25

New member
נושי, את לא לבד../images/Emo140.gif

למרות שאנחנו לא בדיוק באותו מצב (אני לא נשואה ואין לי מקצוע ממש
) אני יכולה להזדהות עם התחושה הכללית שלך. את תקועה לך בעבודה שאת לא אוהבת, חולמת על הסבה ל..משהו אחר, משהו שימלא את החסר, לא רק מבחינה כספית, אלא גם (ובעיקר) מבחינה רגשית, אך חסרה לך תמיכה מהבית והמצב לא תמיד מאפשר גמישות ואחרי הכל את לא יודעת בדיוק מה את רוצה לעשות עם עצמך. בעיה..
אם עדיין לא מצאת את הכיוון שאליו את שואפת, אולי כדאי להתחיל לבדוק לפי כישורים והעדפות כלליות:
האם יש לך ידיים אומנותיות / אוהבת לצייר / לרקום / לבנות?
האם את אוהבת לעבוד מול קהל לקוחות / לדבר בטלפון / לשכנע?
או אולי את מחפשת את השקט שלך בעבודה מול מחשב?
האם את מעדיפה עבודה שקשורה בילדים או במבוגרים? עשי לעצמך רשימה של דברים שהיית רוצה שיופיעו בעבודה החלומית שלך ומולם רשימה של דברים שאת בשום אופן לא רוצה להתעסק בהם וזה ייתן לך פחות או יותר את הכיוון להתחיל לחפש

לילית...

חושבת שכרגע... הייתי רוצה עבודה שקטה..מול מחשב..בלי לחצים מיותרים..משהו שיעזור לי להכנס לשיגרה נורמאלית יותר ואולי רגועה... בלי לוותר על שום דבר...מהאני העצמי שלי... מה עוד ? איך ממשיכים מפה ???

Lilit25

New member
זו התחלה ../images/Emo13.gif

את טובה בהקלדה? (לאו דווקא הקלדה עיוורת)
יש לך שמיעה חדה? (להקשיב לקלטת שממתינה לתמלול)
אוהבת לקרוא טקסטים ארוכים/קצרים ולנסות לתרגם?
מבינה קצת בתכנות? (html, או תוכנות עיצוב)
או בתמיכה טכנית למחשב?

Lilit25

New member
בינתיים אני יכולה לחשוב רק על..

מקלידת נתונים או מתמללת. עבודת תמלול את יכולה להשיג דרך חברת כוח אדם או דרך פרוייקטורים באוניברסיטה (אני אחפש מס' טלפון מחר בבוקר..) בתמלול - הכוונה לשמיעת קלטת ראיונות (קלטת שמע רגילה) והקלדת הראיונות למעבד תמלילים (word). זו עבודה פשוטה ולא משהו שיהפוך אותך למיליונרית, אבל אפשר לאסוף כמה עבודות קטנות כאלו ולשלב עם משהו נוסף.

תודה לילית... ../images/Emo141.gif

אני כמעט ולא פה... אבל אשמח לקבל הצעות או מחשבות במסר... איזה יופי שיש פה מי שמקשיב גם כשרע על הלב..ולא יודעים איך נקום מחר בבוקר... באמת בת 25 ליליתוש ?????

נושי ..../images/Emo24.gif

שמחה שאת מרגישה ככה בפורום... ולילוש באמת משהו מיוחד ...

למעלה