נו מדריכיםעתידים שחזרו היום

Dumpty

New member
וואלה,היה אחלה.......

אפילו שכיסחו אותנו כי אנחנו ירושלמים... נהניונו בטירוף והיה ממש כיף....

EagleEye

New member
היה סבבה..

לא היה את המנהיגות שתוכננה, אז ישבנו כל יום משמונה עד עשר ולמדנו.. עד אחד בלילה ככה הכנו מערכים.. המבחן בסוף היה מנוסח בצורה גרועה מתמיד - כמו שאנחנו מכירים את המבחנים של מפ"ה
בכל מקרה, מקווה שהעומס בהמשך הקורס יירד קצת..

Beigelman

New member
האמת

המבחן סתם נראה מסובך. קריאה חדה הראתה שהמבחן בן זונה! הקטע שבהרבה שאלות היו הרבה תשובות, אבל לא כל התשובות ממש קשורות לשאלה. פשוט נענה על מה שנתנו לנו וזהו. העיקר שעברנו :)

המבחן לא נכתב על ידי מפ"ה

עם קריאה חוזרת היית מגלה כי המבחן מאוד פשוט וקל. בכל מקרה טוב שלא הייתה המנהיגות וחזרנו לשיטה הישנה.

EagleEye

New member
הניסוח

הניסוח של המבחן היה גרוע, ולאחר המבחן, כל המכינים הודו בכך - כל שאלה באה לבלבל, לדוגמא: במקום לשאול "מתי לא תנשים?", שאלו: "מתי לא תבצע נשימה אפקטיבית?" רק לאחר ברור עם המכין, הובהר לנו שהשאלה בעצם באה לשאול מתי לא ננשים, ולא מתי לא נבצע הנשמה אפקטיבית. רק להבהיר כמה שהניסוח הזוי - התשובה ל"מתי לא נבצע הנשמה אפקטיבית?" הייתה "חולה בהכרה עם 12 נשימות בדקה"

לא כל המכינים הודו בכך

היו כמה דברים שהיה אפשר לנסח שונה, השאלה הזו היא דוגמא לכך אבל רוב המבחן היה ברמה קלה ורוב השאלות היו מנוסחות יפה מאוד. העובדה שחניכים בקורס מדריכים לא יודעים לדוגמא מה זה אמפיזמה או שנתיב אוויר מתקדם הוא טובוס זו בעיה בפני עצמה.

EagleEye

New member
אני מסכים.

למרות שעקרונית, אינטובציה,נידל ושאר טיפולים מתקדמים המתבצעים ע"י פאראמדיק או רופא בלבד בנט"ן\אט"ן אינם בחומר הלימוד של קורס 60, ומתנדב שלא למד על זה בעצמו ולא עבר קורס תאר"ן לא יוכל לדעת את זה, מה גם שאינו צריך ללמד את זה בקורס ה60 שידריך, במידה ויעבור.

ופה הטעות

בכלל החידושים להחייאה צויין ומסויים כעת שיש להדריך את נושא נתיב האוויר המתקדם בשיעורי החייאה גם בקורסים בסיסיים (הכוונה לקורס 60). יוצא לרבים מן המתנדבים לעלות על הנטן בהמשך התנדבותם ולעיתים פשוט לחבור להחייאה עם הנטן. הבעיה במקרים אלו שלולא הסבר על הפעולות המתקדמות לא ידע המתנדב כיצד לתפקד. מעבר לכך בקורס משתתפים מתנדבים מספיק ותיקים כדי לדעת זאת. קורס תארן הוא קייטנה, כל מה שנלמד בו יכול להלמד באופן עצמאי. נידל הוא טיפול שונה מאינטובציה ולכן לא התייחסו אליו ועדיין מתנדבים צריכים לדעת מה זו אמפיזמה.

EagleEye

New member
נכון, ולמרות זאת,

לימדו אותנו קצת על נידל, וקצת על אינטובציה, למי שלא ידע. אגב, מאיפה כל המידע על הקורס? היית שם?

אני יודעת יותר ממה שאתה חושב על

הקורס הייתי חלק מהסגל למרות שרוב הזמן היית במשרד עסוקה בלעבוד על מצגות לשיעורים שלכם ועל מנהלה אגב כדאי שתשפר את הציונים שלך בקורס...

EagleEye

New member
ציונים? היה רק מבחן אחד..

ורק ליתר בטחון - אף הודעה שלי לא נכתבה בזלזול, ושאלתי פשוט בתמימות מאיפה כל הידע על הקורס הנוכחי - פשוט כי כל המכינים שלנו היו גברים, ולא ידעתי שאת היית נוכחת.

EagleEye

New member
את זו ששאלתי אותה על השאלה הראשונה?

על הקטע של ההנשמות ושאלת את המכין? (היה אפשר לשים את ההנשמות בשתי מקומות - אחרי בדיקת הנשימה או לאחר העיסויים, ולא היה כתוב אם מדובר על הנשמות הפתיחה)

EagleEye

New member
את הע' ששאלה אותי אם אני יודע לנגן

בגיטרה אז בדשא? חח, לא יכול לחשוב על עוד נשים שראיתי שם

למעלה