נו, ברור שזו טלויזיה, לא טענתי אחרת
וכן, שחקנים עוברים מסך טוב יותר מאנשים "אמיתיים" (אבל צריך לזכור שפרט לעובדה שהם מלוהקים ככאלה, הם גם משקיעים יותר במראה שלהם גם באופן פרטי, וגם משקיעים בהם כשהם מגיעים לאולפן ודואגים לאפר, להלביש ולסדר אותך ככה שהם יצטלמו טוב, ורק הנקודה האחרונה לבדה משפיעה לא מעט על איך שהם נראים אח"כ על המסך הקטן). אין לי מושג איך נראים אנשי הממשל האמיתיים בוושינגטון, פרט לבוש, פחות או יותר. לא צופה בזה, לא קוראת, לא מתעניינת. לגבי יופי וכו' - בדיוק היום היה לי דיון עם ידיד, שהתחיל בזה שדיברתי על זה ששון פן מכוער למדי (בהקשר לסרט "נעורים בקצב גבוה" - הוא באמת נראה שם זוועה). בכל מקרה, הוא טען בפני שהוא התחתן עם נשים שוות, אז כנראה שהוא סקסי בעיניהן, ואני ניסיתי להסביר לו במשך כמה דקות שאין קשר ישיר בין יופי/כיעור להיותו של גבר סקסי או אפילו חמוד. יש גברים שהם מכוערים להפליא ועדיין מדיפים סקס-אפיל למרחוק (מה שמזכיר לי שעמנואל הלפרין נחשב לגבר סקסי בעיני נשים רבות, כן כן) ולעומתם יפיופים שפשוט "אין להם את זה". [זה מזכיר לי שבעיני הביטלס היו תמיד חמודים להפליא, למרות שכולם אמרו לי שהם מכוערים, אולי פרט לפול. בעיני הם מעולם לא היו מכוערים, ולכן כשאמרתי למישהי שהיא דומה קצת לרינגו סטאר והיא נורא נעלבה, היו צריכים להסביר לי שזה נורא מעליב כי הוא מכוער, ואני לא הבנתי על מה הם מדברים, הוא נורא חמוד! היום אני יודעת שהוא מכוער, וזה פשוט לא סותר את העובדה שהוא היה חמוד לאללה כשהוא היה צעיר.] לפעמים המדד הוא אפילו הפוך - כדי שכבר יהיה סקסי עדיף שהוא לא יהיה יפה קלאסי, שיהיה בו משהו מיוחד/ מעניין/ מוזר/ שונה/ מסתורי וכו'. אז בהתחשב בעובדה שמהשניה הראשונה שראיתי הבית הלבן ג'וש ליימן הפך להיות "בעלי לעתיד" ואילו רוב לאו מעולם לא היה כוס התה שלי, את לחלוטין מתפרצת לדלת פתוחה. כל זה לחלוטין לא עומד בסתירה לכך שברדלי וויטפורד אינו "גבר יפה" ומבחינת יופי, רוב לאו עולה עליו משמעותית. לגבי השנינות - נו, כבר אמרתי שברור שבמציאות נדירים עד לא קיימים אנשים שנונים כמו בטלויזיה, כי הם לא מדקלמים טקסטים שנכתבו מראש. פרט לכך הוספתי ששנינות של דמויות טלויזיוניות לא גורמת לי לחשוב שזו פנטזיה כיוון שאני מצפה מהעלילות עצמן שיהיו ריאליסטיות, לעומת הכתיבה עצמה שאני רוצה אותה איכותית ושנונה ככל הניתן. בכל מקרה, כיוון שבמקרה גם בסדרה הזו אני מצפה שהדמויות עצמן יהיו טיפוסים שנונים כיוון שזה האופי שבנו להן, זה גם מסתדר לא רע בסה"כ במכלול. בשורה התחתונה - זה ממש לא מפריע לי לתפיסת המציאות בסדרה. א-ב-ל, וזה אבל גדול, אני רוצה שהעלילות ישענו על בסיס מציאותי. אני רוצה שסדרה שעוסקת בממשל בארה"ב תתן לי להרגיש שהיא קשורה למציאות שארה"ב, ובעולם בכלל. רוב הזמן זה אכן כך, למרות שכמובן צריך לקחת בחשבון שיש אידאליזציה ושהם בכ"ז מוצלחים הרבה יותר מהשלטון האמיתי. עדיין, עד סוף עונה 5 חייתי בשלום עם העלילה המתמשכת בסדרה. ברגע שברטלט פתר את הסכסוך הישראלי-פלסטינאי תוך כמה פגישות בקמפ דיויד, המציאות (שנסדקה בקטנה פה ושם) פשוט נשברה לרסיסים. זה היה כ"כ שאפתני וכ"כ תלוש מהמציאות הקיימת היום, שמבחינתי זה היה "בלתי ניתן לסיספונד". אני לא טוענת שלעולם לא יהיה פה שלום, חלילה; אבל הלוואי שזה היה כ"כ קל ופשוט! כן, הוא קיטר קצת, וכולם התבכיינו וכו', אבל זה באמת היה קל מדי. ועכשיו, בעונה 7 (ספויילר) חשבתי שהם הולכים לסיים את זה אחרת - חזרה למציאות הכאובה, שלום שלום לפנטזיה המתוקה - ייבחר נשיא רפובליקני (ואפילו לא אחד כזה רע), תם עידן ברטלט, החבר'ה יקפלו את הציוד וילכו לעשות לביתם, כמו שאומרים. כן, זה אולי סוף יותר מבאס, וגם אני רציתי שג'וש יצליח ושמחתי בשמחתו, ועדיין, מבחינת מה שנכון לעלילה, אני חושבת שזה מה שהיה נכון לעשות. כי מה לעשות, קשה לי להאמין להם שעכשיו יש להם גם קונגרס עם רוב דמוקרטי וגם כהונה שלישית ברציפות של נשיא דמוקרטי, זה משאיר את המציאות שקיימת היום בארה"ב הרחק מאחור, והופך להיות פיק של חובבים. בפיק אפשר להתפרע, לא לתת למציאות להפריע, לפנטז חופשי, לעשות מה שרוצים. אבל מסדרה כמו "הבית הלבן" אני מצפה ליותר, וקצת חבל לי שהסדרה "מאבדת את זה" לאט אבל בטוח. מזל שיש רק עוד 3 פרקים, אז אני מקווה שמכאן זה רק ישתפר ולא יהיה יותר גרוע (טוב, מה זה ישתפר - מציאותי יותר זה לא יהיה, בטח יהיה סוף טוב מתוק מדבש...) טוב באמת שזה נגמר, כי אני לא רואה איך אפשר היה להמשיך מכאן בכבוד. יאללה, בואו נעשה סוף כזה כמו בבובה פראית - הרעים מאושפזים או נעלמים, הרשעים הופכים לטובים, כולם מוצאים בני זוג ומתחתנים ומתפייסים. יאללה, סולחה!