טוב, הגיע הזמן לסכם את העונה.
בוא נראה... באופן כללי אם מסתכלים על העונה כולה היא הייתה די בסדר, מבחינת פרקים. במיוחד הפרק הראשון שהיה טוב מאוד והיה בנוי כמו סרט. אחר כך היו רק כמה פרקים טובים, למשל הפרק detaind עם הסוליבנים, או הפרקים עם האנדוריאנים. בקשר לכל עניין הטמפורל-קולד-וור, יש לסיפור לפי דעתי צ´אנס להתפתח בצורה טובה, והאנשים של סטאר טרק כבר הראו שהם יודעים לפתח סיפורים. ביינתים רואים בעיקר את הפוטנציאל, ולא את המימוש. נצטרך לחכות לפרק הבא ולראות עם הוא יהיה טוב, או שסתם יסגרו את העניין מהר ויעברו הלאה כאילו כלום. מכיוון שזאת עונה ראשונה העניין נסלח ויש לעלילה מקום להשתפר. אבל-וזה אבל גדול- התעוררו לסדרה כמה בעיות. פרט לעובדה שכל עניין ה"חלוצים ראשונים בחלל" מתחיל כבר להישחק, יש לי גם בעיה מסויימת עם הקאסט. הדמויות פשוט לא מספיק מעניינות. לעומת DS9, וויאג´ר וגם הדור הבא מרבית הדמויות שטוחות כמו פלטה. היוצאת דופן העיקרית היא ט´פול, אבל הרבה פרקים עד עכשיו היו "ארצ´ר, טריפ, ט´פול וחבריהם המופלאים". הייתה התמקדות על הדוקטור בפרק אחד בלבד(פרק טוב, אגב) ואילו הושי, אחרי שסיימה עם עניין פחד-החלל שלה, נשארה בלי הרבה חידושים. שלא לדבר על טראוויס, שפרק להיותו ספייס-בומר ובעל צבע עור כהה אנחנו לא יודעים עליו כלום. שוב פעם, עונה ראשונה, ואפשר עוד לשפר. זה מה שאני חושב שצריך לעשות: 1. לפתח את סיפור המסגרת. לא יודע איך, אבל לפתח אותו. 2. לעשות Character building רציני לצוות, או להחליף דמויות. צריך דמויות עם עוקץ, דמויות שנויות במחלוקת, דמויות שיכולות להכעיס אותך או להצחיק אותך. איפה סיסקו, קירה, ניליקס, הדוקטור, פיקארד, דאטה, בלאנה, טום פריס, באשיר,וואיון, קווארק??? איפה לעזאזל נמצא קווארק?? שמתם לב שחלק מהפרקים הטובים בעונה הזאת היו פרקים שהופיעו בהם שחקנים מסדרות עבר? הפרק עם הפרנגים- ניליקס ו-בראנט(וואיון). הפרק של הספינה הנטושה עם ההולוגרמות- אודו. פרקי האנדוריאנים- וואיון. יכול להיות שיש בארה"ב מחסור בשחקנים טובים? מה שמביא אותי לנקודה של הקפטן... ביינתים סטוק באקולה-ארצ´ר הוא הקפטן הכי פחות מועדף עלי(לא ממש ראיתי את קירק). הוא כזה.. חלבי כזה, ילד טוב וושינגטון. הוא תמיד מנסה לרצות את כולם, ולעשות את המעשה הנכון כזה, ויש לו כל מיני נאומים קטשיים כאלה. אני אומר להרוג את ארצ´ר! זאת גם תהייה סצינה טובה, וגם אולי הסדרה תשתפר בעקבות כך. 3. להשקיע ברעיונות טובים לפרקים אשר עומדים בפני עצמם. זוהי עצה כללית לכל סדרת טרק באשר היא. בכל מקרה, בהצלחה לאולפני פארמונט בשנים הבאות!