איזה כיף לראות שוב את הדוקטור!
אין ספק שהעונה האחרונה הייתה קצת קשה לעיכול... לקח לי זמן רב להתחבר לדוקטור ונראה שזה קרה רק עכשיו, בספיישל.
שמעתי עליו המון דברים רעים והתחלתי לראות אותו ספקנית.
הפרק האחרון של הדוקטור היה לי מאוד עצוב ופחות התחברתי, חוץ מהסיומת שסנטה דופק לדוקטור על הטארדיס...
ואז ראינו את סנטה
בתחילת הפרק ומשם הפרק התגלגל בצורה מותחת ומעולה .
אהבתי את כל הרפרנסים והחזרות who you gonna call? (עם הדוקטור של דיווד ורוז,לדעתי בפרק עם הטלויזיה)
אהבתי את שאלת המפתח- את מאמינה בסנטה? הרי אם היא היתה אומרת שלא, היא היתה מתעוררת, הרי אם סנטה לא קיים, והיא רואה אותו מולה- כנראה שהיא חולמת. אבל קלרה ענתה כן, וכך קיבלנו תחושת חג מולד. נראה שקלרה ענתה על שאלה אחרת-האם את מאמינה במה שסנטה מסמל.
מרגע שהדוקטור שאל את קלרה בפעם הראשונה על הגג את השאלה, ידעתי שזו הולכת להיות שאלת מפתח בפרק. מפתיע שהדוקטור שאל זאת בהתחלה ופספס את העובדה שכולם עדיין חולמים גם בחללית-הרי הוא שם לב לכך עוד בהתחלה לפי מה ששאל את קלרה.
עניין החלום בתוך חלום לא חדש, לא בדוקטור ולא בסרטים האמריקאים, ועדיין- השאלה איך מציגים את הנושא ומה הדברים מסביב. הרי ההתחלה מדבר בדיוק על אותם נושאים והגענו עם הסרט ההתחלה למקום אחר, כך שלא מפריע לי שיש כאן מוטיב מוכר. להיפך- אהבתי את כל המשחק בין חלום למציאות.
עוד אהבתי שהדוקטור אמר לקלרה שבחלומות מסעות בזמן אפשריים. חשבתי שהוא התכוון לכל המסעות עם הדוקטור- שאולי הם חלום בכלל. לא ידעתי שזה רמז למה שיקרה רגע אחרי- קלרה הקשישה.
בכיתי מאוד כשראיתי את קלרה הקשישה, זה היה פספוס צורמני וכואב וכל כך שמחתי שהתברר שהיא עדיין צעירה.
למרות שבכללי מה הבעיה שהדוקטור היה חוזר לקלרה הצעירה ומטייל איתה?

אחרי שמאבדים משהו, שומרים עליו בשבע עיניים. אחרי שקלרה והדוקטור איבדו אחד את השני, אני חושבת שנראה אותם אחרת בעונה הבאה. העלו כאן את העובדה שקלרה מיצתה את עצמה. לדעתי יהיה לנו דוקטור עדין יותר ופתוח יותר- ראיתם איך הדוקטור השתחרר ושיחק עם המושכות של המזחלת? קלרה לא תיקח את הדוקטור כמובן מאליו, מה שמאוד הפריע לי עכשיו אלא תתן לו יותר חלק עיקרי בחייה.
אני יכולה להאריך עוד רבות על הספיישל וכל משחקי המילים שהיו בו, לצערי עלי לעבוד...מה שכן, סרט קריסמס יוצא מן הכלל- וספיישל כריסימס שגרם לי להתאהב בדוקטור של פיטר.
מחכה לעונה הבאה- מתי היא?