לדעתי. בכל עיניין, צריך לטפל במקור
הבעיה. מפני שלא ברור, מה גורם לנזילה, בסוף, אחרי שבזבזת הרבה כסף לכל מיני חומרים, שלך תידע, שעוזרים או לא, תפנה לאיש מקצוע... אך אפשר למנוע, שיחתכו את הכיס שלך? ממליצה, לכל אחד, נכנס לדירה חדשה, ישנה, משופצת או לא, לארגן אנשי מקצוע מומלצים, בדוקים, ביכולתם המקצועית, ויושרם. כמו שיש לבן אדם רופה משפחה, עו"ד, בנק, ...קבוע, צריך ליצור קשר עם אנשי מקצוע, לתחזוקת הבית. אתה יכול להזמין לכוס קפה, ולפני, שמשהו מתקלקל, לעבור איתו על הדירה. לפעמים, אפשר למנוע צרות פיטאומיות בזה. אם, אנשי מקצוע יודעים, שאתה פונה אלכם, כל פעם, באופן קבוע, היחס, השרות, וגם המחיר יותר סביר. את זה קורים תחזוקה שותפת של בית. אני יודעת, שאנשים לא עושים את זה בארץ, אבל מי אמר, שזה בסדר. הדבר הכי יקר, שאנשים שנים מזניחים את הבית, ואז משקיעים הרבה כסף לשיפוץ. שיפוץ מוצדק, אם שינוי בצרכי המשפחה, אבל בדירה חדשה, אם אתה מתחיל בצורה מבוקרת לתחזק את הבית, ממש לא צריך לשפץ. מתנצלת, שכך הרחבתי את הנושא הפשוט, אבל מציק לי, שאנשים בארץ, מתיחסים לבית שלהם, כאילו, כל רגע יכולים לעזוב, ולא אכפת להם, מתקלות קטנות. הייתי לא מזמן אצל אמי, בהונגריה, והבית שלה, כאילו בנו אתמול, רק הצמחיה העשירה מעיד על גילו. קרוב ל- 40 שנה, שבנו, אבל כל תקלה הקטנה ביותר, מיד תקנו, כך, שבדקו למה קרתה התקלה. אך שאומרים שם, אם הרוח מזיז רעף אחד, מיד צריך לחזיר למקומו, ולא לחכות, עד שהגשם יחדור, כל הגג נרתב, ומתחיל לטפטף באמצע הסלון. אימה שלי לא מיוחדת בזה, שבתקציב שלה כל שנה קיים X כסף לתחזוקת הבית, מעבר להוצאות השותפות. אז פעם אחד צובעים מחדש את החלונות, פעם אחרת מחדש את הפרקט,...יש לה האנשי מקצוע, הקבועים שלה... בארץ מקסימום עושים ביטוח. אני לא מאמינה, שזה עובד "מאסון לאסון". כמובן, תקציב מסודר, גם מחייב איזון כלכלי. לא להשתמש בכסף היקר של הבנקים, לשמור לא להיכנס למינוס.... עכשיו במאת התרחתי מהנדילה, אז אסיים. בהצלחה לפתרון הבעיה: אווה