נזילה מדוד חשמל כרומגן

oudi100

New member
שבוע טוב,
לפני שנתיים וחצי התקינו לי במסתור כביסה דוד חשמלי של כרומגן (תלוי אנכית על הקיר)
לאחרונה החלה נזילה מהצינור החסום שבתמונה.
המתקין (מורשה כרומגן) טוען שעל הפקק(שנחשב כאביזר) יש רק שנתיים אחריות ולכן האחריות לא תקפה.

לא ניסיתי להדק את הפקק מאחר ולא נראה לי שהבעיה בפקק... נראה לי שהתבריג של הצינור השחור החליד ...

1-האם הפתרון הנכון לבעיה הוא לשים קופלונג במקום הפקק?
2-אם אסגור את כניסת המים לדוד ואפתח את הפקק - האם הדוד יתנקז או שלא אמורה להיות נזילה משמעותית?

כל עצה נוספת תתקבל בברכה...

קבצים מצורפים

• כרומגן.jpg
    כרומגן.jpg
    KB 835.3 · צפיות: 8

אור גינאל

Well-known member
שבוע טוב,
לפני שנתיים וחצי התקינו לי במסתור כביסה דוד חשמלי של כרומגן (תלוי אנכית על הקיר)
לאחרונה החלה נזילה מהצינור החסום שבתמונה.
המתקין (מורשה כרומגן) טוען שעל הפקק(שנחשב כאביזר) יש רק שנתיים אחריות ולכן האחריות לא תקפה.

לא ניסיתי להדק את הפקק מאחר ולא נראה לי שהבעיה בפקק... נראה לי שהתבריג של הצינור השחור החליד ...

1-האם הפתרון הנכון לבעיה הוא לשים קופלונג במקום הפקק?
2-אם אסגור את כניסת המים לדוד ואפתח את הפקק - האם הדוד יתנקז או שלא אמורה להיות נזילה משמעותית?

כל עצה נוספת תתקבל בברכה...
הצינור הזה הוא שסתום לחץ שפורק לחץ אם הטמפרטורה של הדוד עולה כדי שהדוד לא יתפוצץ כדאי שתזמין מתקין דודים שיבדוק את הטרמוסטט ואת השסתום ויחליף מה שצריך בינתיים רצוי שלא להפעיל את גוף החימום של הדוד עד שהעניין יתברר.

oudi100

New member
זה לא שסתום פורק לחץ. זה צינור להתקנה מאוזנת שאין בו צורך והוא פקוק
יש שסתום פריקת לחץ....
יש תשובה לשאלה שלי אם אסגור את כניסת המים לדוד ואפתח את הפקק - זה אמור לנקז את הדוד או שלא תהיה נזילה משמעותית?

אור גינאל

Well-known member
זה לא שסתום פורק לחץ. זה צינור להתקנה מאוזנת שאין בו צורך והוא פקוק
יש שסתום פריקת לחץ....
יש תשובה לשאלה שלי אם אסגור את כניסת המים לדוד ואפתח את הפקק - זה אמור לנקז את הדוד או שלא תהיה נזילה משמעותית?
למעשה אתה צודק זה עוד צינור ראיתי גם את הצינור השקוף שמחובר לשסתום פורק הלחץ וזה נראה לי מוזר.
לפני שאתה פותח את הפקק קח בחשבון שיש לך בדוד איזה מאה חמישים ליטר מים .

oudi100

New member
למעשה אתה צודק זה עוד צינור ראיתי גם את הצינור השקוף שמחובר לשסתום פורק הלחץ וזה נראה לי מוזר.
לפני שאתה פותח את הפקק קח בחשבון שיש לך בדוד איזה מאה חמישים ליטר מים .
אז זו השאלה שאני שואל.....
צריך לנקז את כל הדוד לפני שאני פותח את הפקק או שאם אני סוגר את כניסת המים, לא תהיה נזילה משמעותית משם...

אור גינאל

Well-known member
אז זו השאלה שאני שואל.....
צריך לנקז את כל הדוד לפני שאני פותח את הפקק או שאם אני סוגר את כניסת המים, לא תהיה נזילה משמעותית משם...
בשביל לנקז את הדוד תסגור את הברז הראשי ותפתח ברז מים חמים באמבטיה.

למעלה