נזילה?

Avigerev

New member
נזילה?

שלום, מקווה שזה המקום. אני לא 100% יודעת את הפרטים אבל אנסה להעביר את המצב. הסבים שלי גרים בדירה בבניין גבוה (בקומה 12). מתחתם גר שכן שיש לו רטיבות בתקרה. הוא טוען שהרטיבות היא בגללם, משהו בדירה שלהם. הוא שלח אנשים שיבדקו את המצב, נכנסו לדירה שלהם כמה וכמה פעמים (דבר שמשגע את שניהם, היות והם אנשים מבוגרים שלא בקלות מתמודדים עם כל ההמולה והלכלוך שנוצר). הממצאים היו שהרטיבות לא נובעת מבעיה אצלהם. בהתחלה הייתה תיאוריה שיש בעיה עם צינורות של הבניין, בעיה של התאדות והתעבות מים. לאחר חקירה אצלו בבית העלו את ההשערה שבגלל הקומה הגבוהה, הרוח, הלחות, ופתח מזגן שהוא התקין שממוקד על פינה מסוימת בתקרה, כל זה גורם להתעבות מים אצלו. הוא לא הסכים לעזוב את המצב ושלח "מפקח" כלשהו, שאמור להיות הסמכות העליונה לבדוק את העניינים. המפקח היה היום, הסתכל, בדק, לא אמר כלום, והלך. לאחר מכן הם קיבלו שיחת טלפון מהפקידה שלו (!) שאומרת ששבוע הבא מגיעים להרוס להם את המטבח והקיר! נשמע לי לא הגיוני בכלל שאפשר סתם כך להכנס לאנשים הביתה ולהרוס להם את המטבח! למותר לציין שהדבר משפיע להם על הבריאות, לחץ הדם וכו'. כל זאת אחרי שהבדיקות הראשוניות הראו שהבעיה לא אצלהם. מה ניתן לעשות?

תשובה

בהחלט לא נשמע לי הגיוני שייכנסו למישהו לדירה וסתם כך יהרסו את המטבח. אני חושב שכדאי לערב מישהו בעניין אם הסבא והסבתא אינם מסוגלים לטפל בעניין בעצמם. אם הדירה של הסבים מבוטחת נראה לי שגם כדאי להודיע לביטוח (אם הדבר לא נעשה בינתיים).

למעלה