נזילה

DinDani

New member
נזילה

בתיקרת הדירה יש נזילה, הבנתי שבעל הדירה בחופשה, אעדכן אותו בעוד מספר ימים, ביתיים אשמח לשמוע מה דעתכם בנוגע לנושאים הסאים המסקרנים אותי: 1. במידה ויש לבעל הדירה ביטוח דירה עם סעיף נזקי צנרת, אמור להיות פשוט, אבל האם יתכן שבעל המקצוע מטעם חברת הביטוח יבדוק ויאמר שמקור הנזילה אינה בדירה שמעלי, או שכתם גדול שמתרחב בתיקרה (שמעליה, בדירה שמעלי, יש אמבטיה) הוא עובדה בשטת שלא ניתן להתכחש? אני שואל מכיוון ששמעתי סיפור מחברים שבעל הדירה טען ואף הראה שהאמבטיה כלל לא בשימוש, היא סגורה ונעולה כבר שנים לכן לא יתכן שהוא אשם בנזילה (ואולי זרקו את האחריות על צנרת כללית של הבניין), היתכן, או שכתם בתיקרה הוא הוכחה חד משמעית? 2. במידה ולבעל הדירה אין ביטוח דירה ו/או כיסוי צנרת, והוא גם לא מתכוון לעשות, האם הוא הכתובת שלי (בכל מקרה), ובמידה והוא מסרב לתקן, עלי פשוט לתבוע אותו, או שיש הליך יעיל יותר, כגון משהו שקשור לארגון וועדי הבניינים או משהו דומה? 3. תאורטית, במידה ואין עם מי לדבר בצד השני, ו/או תביעה אינה רלוונטית או אינה נושאת פרי, ובמידה ולי יש ביטוח דירה המכיל גם נזקי צנרת, האם אני יכול להפעיל את הביטוח שלי לטובת העניין? (כפי שבביטוח רכב, אני תמיד יכול לתבוע את הביטוח שלי) או שהביטוח שלי בהגדרה אינו מכסה נזקים שמקורם בדירה אחרת? (אגב, אם הוא כן מכסה, פרקטית, מה בכלל הוא יכול לבצע במידה ובעל הדירה לא משתף פעולה?) תודה רבה!

אוצה

New member
עונה

1. נזקי מים מגיעים מאיפה שהוא. חדירת מים לדירתך יכולה להגיע או מהדירה מעליך (תמיד צנרת רצה ברצפה ולא בתיקרה ולכן לא ניתן לטעון שהמים מגיעים מנזקי צנרת שלך) או מחדירה מקיר חיצוני של הבית המשותף או הגג. לא נשמע הגיוני שיש לך כתם באמצע התיקרה של הדירה שלך ומישהו יטען כי המים "דילגו" והגיעו לאמצע החדר. אם המים נכנסים דרך מרזב פגום בקיר הבית המשותף (שאז האחריות לתיקון היא על ועד הבית)- היית רואה התפשטות של המים מהקיר החיצוני כלפי פנים החדר. מאחר ומעליך דירה לא ניתן לטעון כי החדירה היא מהגג. (כי למים, כוחות גדולים ככל שיהיו, אין אפשרות "לדלג" על קומות או קטעים מסויימים...). אז, אם בעל המקצוע יטען שהמים אל מהדירה שמעליך, שיבדוק במטותא מכבודו מהיכן מגיעים המים וייתן חוות דעת מקצועית. אחרת, תוכל תמיד להביא בעל מקצוע שאתה תשלם לו בעבור בדיקה והוא יחווה דעתו מהכין מגיעים המים. אגב, היום יש אינסטלטורים שעובדים עם מצלמות שמאתרות נזילות בצורה חד משמעית. 2. אם הוא מסרב לתקן הרי שעדיין האחריות עליו. תוכל לפנות לרשם הבתים המושתפים, ההליך של די מקוצר וסמכותו כבית משפט שלום כולל מתן צווי עשה. אם זה ידיע לזה כמובן שתבקש שיתקן את הנזקים בדירתך והוצאות וכו. 3. בטח שתוכל להפעיל את הביטוח שלך (ובוודאי שאם יש לך משכנתא אתה מבטוח גם בנזקי צנרת)- ואז חברת הביטוח שלך תתבע את השכן ו/או הביטוח שלו. הבעייה היא שתשתלם השתתפות עצמית (אצלנו זה היה משהו כמו 400 ש"ח).

DinDani

New member
תודה רבה! בנוגע לסעיף 3:

במידה והשכן לא משתף פעולה, מה יעזור שאפעיל את חברת הביטוח שלי, האם איש המקצועי מטעמם יהיה חייב לבצע את הבדיקה והתיקון בדירה של השכן, שלא משתף פעולה.

אוצה

New member
אז חברת הביטוח תתמודד

הם יתבעו אותו ויעשו כל מה שצריך על פי חוק. ברגע שהפעלת ביטוח הם מחויבים לתקן לך וגם אם יקח זמן, הם יפנו לחברת הביטוח שלו או לערכאות. מתי שהוא זה ייפתר. אה- ויש לי הבהרה ותיקון- הצנרת של השכן שלך רצה בקירות והניקוז ברצפה, אבל התכוונתי שהמים שמגיעים אליך נוזלים מאצלו... ובשולי הדברים אספר לך שלפני אחת עשרה שנה בעלי ואני (עוד היינו זוג חברים) עברנו לדירה של אחי. ביום ההובלה נכנסנו לדירה שהייהת ריקה וחשכו עינינו. כל תקרת המטבח טפטפה מים. הלכנו לשכנה שהאשימה את ועד הבית. ועד הבית אמר לה שזה ממנה. הבאנו את חברת הביטוח שלנו והיא לא הסכימה שייכנסו אליה. הזמנו לה שיטור עירוני כי היו קללות וכל מיני דברים לא נעימים מצידם (כולל שריטות באוטו). זה לקח כמה ימים אבל בסוף היא הסכימה שיתקנו, וחברת הביטוח שלה אף תיקנה (עשו לה חור ברצפה במטבח והיא עד היום בטח מקללת אותי על זה). את התקרה אצלנו צבעו אבל את הנזק שנגרם לארונות המטבח היא לא הסכימה לשלם. ההי נזק רציני כי הכול נספג במים מספר ימים. תבעתי אותה ואת חברת הביטוח בתביעות קטנות וזכיתי. אבל הבאתי שמאי שלי (עלה איזה 1500 ש"ח) שנתן חווד לבימ"ש. אח"כ היו אצלה עוד 2 נזילות לדירה שלנו ועל זה היא כבר לא שיחקה איתנו ותיקנה מיד. רוב האנשים סבירים ומבינים, שמה לעשות, בית דורש תחזוקה, ואם יש נזילה, זה לא סוף העולם ומטפלים בזה. לא נורא. אגב, גם בדירה הנוכחית שלי הייתה נזילה לשכן למטה. אז הזמנתי את הביטוח שלי, פתחו את המקלחון שלי, תיקנו. חכינו כמה חודשים שהתקרה של השכן תתייבש לגמרי וצבעו לו. התנצלתי על שנגרמה לו עוגמת נפש ולא נשארו שום משקעים. קורה.

DinDani

New member
רבה

למעלה