נזילות מגדרית

• פותח הנושא orald
  • פורסם בתאריך

orald

New member
נזילות מגדרית

מהיכרותי המעטה עם קווירים(דהיינו 4 מבני הזוג הנוכחיים ורבים מחבריי
) אני יודעת שישנם קווירים שהמגדר שלהם נזיל, דהיינו נע ונד בין בין גבר לאישה והחוצה מהקו הנ"ל.
שמתי לב שלאחד מבני הזוג שלי, שאומנם הוא ברובו נוטה לצד הגברי, יש נטייה ברורה הרבה יותר לגבריות בנוכחותי, או במילים אחרות אני "מוציאה את הגבר שבו".

בצורה פחות קשורה למגדריות, אבל אולי כן מעט קשורה, התנהגות מינית, נטיה ללקיחת תפקיד מיני(פסיבי/אקטיבי). אני יודעת שההגדרות של פסיבי/אקטיבי מעט בעייתיות, אבל ניחא, אני מדברת על תפיסות כלליות.
אצלי, שמבחינה מגדרית אני מזדהה כאישה, הנטיה לפסיביות גדלה ככל שהאדם שאיתי נוטה יותר לכיוון הגברי(כנ"ל לגבי גוף זכרי, אבל כמו שהחבר הנ"ל מוכיח זה לא קשור רק לזה), ואקטיביות ככל שהאדם נוטה יותר לנשיות.
זה גם קשור למצב רוח, אבל ההתאמה הזו נשמרת אצלי באופן די ברור, ומצבי רוח יותר משפיעים במקרה שאין נטיה ברורה לכיוון מגדרי מסויים באדם שאיתי.
אני כרגע מצויידת באיבר זכרי, אבל זה לא משנה אם האדם השני מצוייד בזכרי או נקבי, אלא בגבריות/נשיות שהם משדרים.

Ellianne

New member
אני לא בטוחה עד כמה זה קשור למגדר

יש הרבה נשים סיסג׳נדריות שאוהבות לשלוט יותר ואפילו לקחת תפקיד ׳אקטיבי׳.
כמו גם גברים סיסג׳נדרים מעטים שאוהבים דווקא להיות קצת פסיבים יותר.

אני חושבת שזה יותר תלותי באישיות מאשר במגדר.

orald

New member
אני רואה שהתמקדו יותר במיניות מהמגדריות...

אני אחזור שוב, זה חלק אחד, גם אם היותר סנסציוני ו"בולט" מהשאלה. ויש כל מיני הגדרות לאקטיביות/פסיביות ולאו דווקא קשורות למגדר, כמו שציינתי בעצמי.

דבר נוסף שאשמח לדעת, ואולי עיקר השאלה מבחינתי, כי תפקידים במיטה פחות חשובים לי, זה אם ישנן השפעות על הנטיות המגדריות עצמן, הנזילות, אצל מי שנזיל כמובן, בתגובה לסביבה.
כאמור, החבר המהמם שלי מקרין יותר גבריות, לדעתי, לדעתו, לדעת אנשים אחרים שלא רגילים לכך, כשהוא לידי.

lily kane

New member
האמת לא בטוח שהבנתי

האם השאלה באמת האם מגדר תלוי סביבה?
אצל חלק לא וחלק כן

אני גם חושב שלעיתים אנו נכנסים לתפקידים המוגדרים גם סתם כי אין לנו כוח לריב באותו רגע או כי אנחנו מחפשים עבודה...

orald

New member
השאלה היא לא רק כללית, כאמור, ואשמח לתשובה

אישית מחברי הפורום...אותך אני יכולה לשאול כל יום מחדש בכל מקרה.

Ch3sh

New member
כן

המגדר שלי מושפע מהסביבה, מדברים שקורים או שאני מצפה שיקרו ולפעמים סתם אם אני רואה משהו שגורם לי להרגיש כך או אחרת.
יותר מזה, קשה לי לשנות מגדר עם אנשים שהקשר איתם כבר התבסס בדרך מסויימת.

orald

New member
שמתי לב שמתי שאנשים מכירים בדרך מסויימת...

ופונים מהיכרות בכזו דרך עשויים לפנות בחזרה בדרך תואמת.
אצלי זה כמובן לא יעבוד, כי מי שיפנה אלי בשם הקודם ובלשון זכר יזכה ליחס "מעט" עויין/התעלמות.

Apikachu L

New member
אצלי זה...משתנה

אני יכולה לקרא למעברים להגיע (יכולים גם לבוא באופן ספונטני), אבל לרוב אני בחוץ לחלוטין, אז באיזה אופן אני חושבת שגם התגובה אליי יכולה להיות אחרת.
אצלי אין כ"כ השפעה על הסביבה, אבל כן מודה שלפעמים אנשים מסויימים יכולים לעזור לי להוציא תכונות. אני כן נוטה להיות יותר בטווחים הגבריים בקונטקסטים מסויימים ליד נשים. נראה לי שזה משקעים מזמנים רחוקים יותר.

למעלה