נזילת מים מדוד חשמלי

yukxbk

New member
נזילת מים מדוד חשמלי

יש לי דוד חשמלי שוכב, והוא התחיל לנזול בשבת. לפני כן לא הייתה נזילה.
בדקתי את הפלאנג', ולא הייתה נזילה מהפלאנג'.
אחרי כמה ימים, סגרתי את ברז המים הראשי לדירה, והנזילה נפסקה. במקביל, אין מים בברזים, לא קרים ולא חמים.
לא ברור לי למה הנזילה נפסקה אחרי סגירת הברז הראשי?
אם אני פותח את ברז פריקת הלחץ נגד כיוון השעון, האם הוא מפחית את הלחץ האטמוספרי בתוך הדוד? למה פורק הלחץ נמצא על כניסת המים הקרים ולא על יציאת המים החמים? כאן סימנתי אותו בתמונה. צינור היציאה למים החמים נמצא למעלה ואינו נראה בתמונה.
מתחת לדוד יש מכונת כביסה. האם צריך להוציא את מכונת הכביסה כדי שלא תקבל מכה בזמן הוצאת הדוד? אני רוצה להחליף לדוד שמש, כי לא שווה לי לתקן את הנזילה בדוד החשמלי.
ראיתי שאידיאל משתתפת במבצע של משרד האנרגיה. האם יש המלצות על אידיאל? בכלבוטק הדוד של אידיאל היה עם ציפוי מיילטון ולא אמאייל. מה זה מיילטון? ראיתי שההמלצה היא על כרומגן, למרות שכרומגן עולה יותר. האם אפשר לקחת אמקור במקום כרומגן? האם בדוד שמש של כרומגן שמשתתף במבצע, מערכת המים בקולטים היא סגורה או פתוחה?
איך אפשר לרוקן את כל המים מהדוד לפני הגעת המתקינים? הדוד החשמלי הוא 60 ליטר, ואני רוצה להשתמש במים שנמצאים בתוך הדוד.

רוני1955

Active member
שאלת הרבה שאלות.

מאיפה הנזילה בכלל?
הנזילה נפסקה כי אין לחץ מים בדוד אחרי סגירת הברז. פורק הלחץ מוריד את הלחץ. זה נכון. אבל, מיד עם סגירתו הלחץ חוזר ללחץ המים הרגיל. פורק הלחץ נמצא על השסתום האל חוזר, כי זה נוח. בנוסף, בזמן הפריקה, עדיף לחטוף זרם של מים קרים ולא זרם של מים רותחים. את מכונת הכביסה רצוי מאד להזיז. אני ממליץ או על כרומגן או על נמרוד. אני לא רוצה לדבר על האחרים, כי עוד יאשימו אותי בהוצאת דיבה. אתה לא יכול לרוקן את כל המים מדוד שכיבה. תמיד ישאר שם כחצי מהנפח.

yukxbk

New member
ראיתי פה המלצה שלך

על אמקור.
האם זה לא אקטואלי?
(נמרוד לא משתתף במבצע של משרד האנרגיה)

אין לי מושג מאיפה הנזילה. ההשערה שלי היא מחיבור הדפנות, כי הדוד בן 13 שנה. הוא נראה שמור כי היה סגור בעליית הגג, אך הוא בן 13 שנה לפחות.

רוני1955

Active member
אין דבר כזה.

לא יכול להיות שראית המלצה שלי על דוד אמקור.
אם כרומגן משתתף במבצע של משרד האנרגיה, לך על זה.

yukxbk

New member
אבנית בברז המים הקרים באמבטיה

ברז המים הקרים באמבטיה סתום, כנראה בגלל אבנית. צינור המים החמים תקין.
אם אתקין דוד שמש, לא אוכל להשתמש במקלחת עם צינור מים קרים סתום, כי המים הסולאריים אינם תלויים בתרמוסטט, והקיץ מתקרב.
אינני יודע אם הסתימה היא בברז המים הקרים או בצינור בקיר.
קשה לי להאמין שצינור מים קרים בקיר ייסתם באבנית. מצד שני, ייתכן והצינור הוא מלפני עשרות שנים (אינני יודע אם הצינור הוחלף, ומתי הוחלף. אמנם יש הבדל צבע בין החרסינות מעל הסוללה, ובין החרסינות משמאל לסוללה (ישנות יותר), אך אינני יודע אם רק צינור המים החמים הוחלף, או 2 הצינורות הוחלפו.
לפי התמונה, ברז המים הקרים הימני במצב פחות טוב מברז המים החמים השמאלי.
הפתרון שנראה לי הוא להרכיב על ההברגה סוללה אחרת (אפילו ברז מטבח, בתקווה שהמרחק בין הצינורות הוא אותו הדבר), ולראות אם יש זרימה תקינה בברז החליפי.
אם גם ברז המטבח לא יפעל, הסתימה היא בצינור בקיר.
במקרה כזה, האם יש אפשרות להבריג החוצה את הזוויתן (עליו מוברגת הסוללה) ולנסות לנקות שם את האבנית. ייתכן שהאבנית הצטברה בפיתול של הזוויתן.
האם יש אפשרות לסגור את תנועת המים החמים בתוך דוד השמש, כדי שהמים יישארו פושרים? האם בשביל זה צריך להרכיב ברז נוסף על צינור הקולטן העליון?
אם המערכת פתוחה (משרד האנרגיה מספק מערכת פתוחה, לא סגורה), האם לא יהיו בכלל מים אם אסגור את צינור הקולטן העליון?

רוני1955

Active member
תשובות

החלפת הברז לבדיקה היא לא רעיון טוב, אלא רעיון מעולה. אחרי שתחליף ותבדוק, תהיה יותר חכם.
לגבי הגבלת טמפרטורת המים החמים, יש שתי דרכים. הפשוטה ביותר, היא לכסות חלק מפני השטח של הקולט עם משהו שחוסם קרני שמש, כמו קרטון למשל. חסימת זרימת המים, גורמת לחימום יתר של המים, החום מרכך את הצינור, ואם הוא מפלסטיק הוא מתפוצץ מהלחץ.
הפתרון הנכון יותר, הוא גם בטיחותי יותר, והוא למעשה פתרון שמחויב לפי התקן בכל התקנה חדשה של דוד שמש. הוא לא זול. זה מכשיר שמגביל את טמפרטורת המים שנכנסת הביתה ללא תלות בטמפרטורת המים בדוד (כמובן כל עוד המים בדוד חמים יותר מ 50 מעלות). למי שיש ילדים קטנים בבית, זה מוצר חובה למניעת כוויות.
http://www.sagiv.co.il/main.asp?sel_nav1=35&cat=site

yukxbk

New member

במסגרת משרד האנרגיה מסופק משגיחום.
ראיתי שמסופק גם מאיץ חום. הבנתי שאי-אפשר לדרוש הזמנה בלי מאיץ חום, ואי-אפשר להוריד את זה אחר-כך, כי זה יגרום לאובדן האחריות.
אני משער שלא אדליק את הדוד עם חשמל. האם מאיץ החום מתמלא אבנית גם כשהחמם החשמלי אינו פועל? אני קונה גם מסנן אבנית סיליפוס עם שסתום אל-חוזר, ואינני מתכוון לשתות מים חמים.

רוני1955

Active member
החמם נסתם רק בשימוש בחשמל.

אם לא תפעיל את גוף החימום, אין כל בעיה.

yukxbk

New member
עידכון אמבטיה

כמה עולה פתיחת חרסינה 1-2 מ"ר והחלפת צינור מים קרים?
האם צריך להחליף את כל הצינור, כי אי אפשר לדעת באיזה מקום נמצאת הסתימה?
או שאפשר להשאיר בתוך הקיר את הצינור הסתום, ולשים צינור עוקף, גם כן בתוך החרסינה?
או שהעלות היא אותו הדבר?
האם כדאי בהזדמנות זו לשים חרסינה בכל חדר האמבטיה, כי כעת יש חרסינה חלקית, וקילופי צבע בקיר מעל החרסינה?
כמה עולה ציפוי חרסינה רגילה (לבנה, 14.5x14.5, אני חושב שכבר לא מוכרים מידות כאלו?) על 10 מ"ר קיר?

למעלה