נזילת מים משסתום פורק הלחץ

flipper

New member
נזילת מים משסתום פורק הלחץ

אחרי התלבטות שארכה כשנתיים, החלפתי סוף סוף דוד.
מאז ומתמיד (גם בקודם) היה מחובר צינור לשסתום הביטחון שמוביל את המים לניקוז.
לאחר ההתקנה של הדוד החדש, המתקינים כנראה לא התקינו את הצינור טוב, וכל היום היתה נוצרת שלולית גדולה במסתור הכביסה - הרבה יותר מכמה טיפות ביום.
האם זו כמות הגיונית?
הדלקה של הדוד לחצי שעה (יש מאיץ) מספיקה למים חמים ל-4-5 דקות מקלחת - האם זה תקין?

רוני1955

Active member
כמה דברים.

מים יוצאים מפורק הלחץ כתוצאה מהחימום. יש כנראה לחץ כניסה גבוה, והחימום מעלה את הלחץ לגבול של השסתום. אם שמים ווסת לחץ בכניסה, ומורידים את לחץ המים, הנזילה תיפסק.
לגבי הדוד.
תדליק ליותר זמן. לא יקרה כל נזק. האם ה"חסכון" שחסכת, שווה את העובדה שהמים החמים נגמרים?
לגבי החמם המהיר (מאיץ): זו ההמצאה הכי מטומטמת שהמציאו לטובת הדודים. מצורף צילום של פלאנג' שקניתי אתמול. החמם מקצר את חיי הדוד, ומה ש"חסכת" על ידי השימוש בו, אתה משלם עבור תיקון והחלפה. בעיה נוספת שיש איתו, היא האטה מאד מאד משמעותית בחימום המים כשהו נסתם באבנית.
אם מישהו רוצה לחמם כמות קטנה של מים כל פעם, למה לקנות דוד גדול ולשים מאיץ? הרבה יותר הגיוני וזול לקנות מלכתחילה דוד קטן........

flipper

New member
השאלה אם יכול להיות שהשסתום לא תקין

הבנתי שזה משפיע גם על כמות המים החמים.
אין לי בעיה להדליק יותר זמן, פשוט מעניין אותי אם זה תקין. עד כמה שזכור בשנים הראשונות של הדוד הקודם, חצי שעה הספיקה בהחלט.
לגבי המאיץ - ככה הגיע הדוד החדש.
בקודם לא היה לי.

רוני1955

Active member
המשך

אם השסתום דולף כל הזמן, הוא לא תקין. אם הוא דולף לפעמים, הוא תקין.
השסתום מחובר על קו ההזנה, ואלו מים קרים. אין לו כל קשר לכמות המים החמים.

רוני. על הקופסא שהעלית רשום מתאים לכל הסוגים. האם יש לו עוגן

שיש לו חורים גם לאמקור וגם לדודים אחרים? או שבמקרה של אמקור לא יעזור שום דבר וחייבים אחד שמתאים ספציפית להם?

רוני1955

Active member
אני קניין, לא יצרן.

בכל מקרה, של אמקור זה שונה.
למה הכוונה בעוגן?

השוני של אמקור זה מרווחי הברגים בעוגן עצמו השאלה אם יש

פלאנג קומפלט שמגיע עם 2 מרווחי חורים. חורים למרווח האוניברסלי וחורים למרווח אמקור. בגלל שרשום על מה שצילמת לכל הדודים. אז חשבתי אולי מדובר באחד שמתאים גם לאמקור וגם ליתר.

למעלה