נזיר יהודי?

מיי נהר

New member
נזיר יהודי?

נתקלתי בתלמוד הבבלי באגדה היפהפיה הזו: "אמר שמעון הצדיק מימי לא אכלתי אשם נזיר טמא חוץ מאדם אחד שבא אלי מן הדרום יפה עינים וטוב רואי וקווצותיו סדורות לו תלתלים אמרתי לו בני מה ראית לשחת שער נאה זה אמר לי רועה הייתי לאבי בעירי והלכתי לשאוב מים מן המעיין ונסתכלתי בבבואה שלי ופחז יצרי עלי וביקש לטורדני מן העולם אמרתי לו ריקה מפני מה אתה מתגאה בעולם שאינו שלך שסופך להיות רמה ותולע' העבודה שאגלחך לשמי' עמדתי ונשקתיו על ראשו אמרתי לו כמותך ירבו נזירים בישראל עליך הכתוב אומר (במדבר ו) איש כי יפליא לנדור נדר נזיר להזיר לה'" והתפלאתי. נזיר יהודי? אני לא דתייה, ולא ידעתי שיש דבר כזה. האם תוכלו בבקשה לספר לי עוד על נזירות ביהדות? האם עדיין יש נזירות ביהדות? מי הולך, או היה הולך בעבר, להיות נזיר, ולמה? מה זה אומר בעצם, ולכמה זמן תקפה נזירות כזו? (לתקופה מוגבלת כלשהי? לתמיד?) אני מאוד סקרנית, ואודה לכם מאוד אם תוכלו לענות לי. בתודה, מיי.

avner 18

New member
נזיר

שמשון (הגיבור) היה נזיר מבטן אמו כ"ש: "וירא מלאך ה' אל האשה...ואל תשתי יין ושכר...כי הנך הרה וילדת בן...כי נזיר אלקים יהיה הנער מן הבטן".שמשון היה נזיר כל ימיו כמו כן אבשלום בן דוד היה נזיר עולם. יש הבדל וסוגים שונים של נזירות ולכל סוג איסור והיתר שונים. אין נזירות פחות מ 30 יום. וכן תקופת הנזירות נמדדת במס' ימים ולא שעות.

avner 18

New member
מסכת נזיר

במשניות (שישה סדרי משנה) - יש סדר נשים ובו מסכת נזיר. אפשר לחפש בגוגל. תכתבי "מסכת נזיר" בחיפוש ותמצאי. התאמצת מצאת.

איקו

New member
אבנר אם היא לא דתיה למה אתה שולח

אותה למסכת נזיר ??? לדתיים קשה לללמוד לבד אז ... אבל אפשר לחפש לה מדרשים ... או סיפרים של צדיקים שקשורים. עם ישראל סקרן לתורה שלו . ישר כוח!!.

מיי...

ישנה מחלוקת בין הרמב"ם, הרמב"ן, מהר"ל ועוד כמה גדולים אחרים, מחלוקת מרתקת בפירוש פרשת נזיר בתורה, ישנם שני דרכי הסתכלות מדוע הנזיר היהודי מביא קרבן חטאת בסוף ימי נזירותו, פירוש אחד הוא שמכיוון שהנזיר הפסיק להיות נזיר, שזה הקרבה הכי גדולה לקב"ה, לכן הוא מביא קרבן חטאת, הדעה השניה היא, מכיוון שהאדם מנע מעצמו את החיים הטבעיים שהקב"ה שם אותנו בהם, לכן הוא מביא חטאת. נזירות ביהדות מוגבלת לזמן שהאדם קובע לעצמו, כמובן שהיום ישנה בעיה בנזירות כי אי אפשר להביא קרבן חטאת. (למרות שמי שיבדוק בפסוקים, שם מדובר שנזיר שנטמא למת מביא קרבן חטאת) פגשנו כמה נזירים ביהדות, שהמפורסם שביניהם הוא שמשון. למה אדם הולך להיות נזיר? לכולי עלמא, שהנזירות מקרבת בין אדם לקונו, הפרישות מחיי העולם הזה וההקדשה העצמית לחיי הנצח, מקרבת בין אדם לבוראו. ישנו עניין הנקרא "עוז החיים הטבעיים", אני לא חושב שכאן המקום לפרט לגביו, אבל בקיצור מדובר על לחיות את החיים כמו שהקב"ה נתן לנו, עם ההגבלות שהקב"ה נתן לנו. "כל הרואה סוטה בקלקולה יזיר עצמו מן היין" (מסכת נזיר, ב.)- אני חושב שכאן אנחנו יכולים אולי להבין בצורה הברורה ביותר מי צריך להיות נזיר. מי שרואה "סוטה בקלקולה", מי שנפל, מי שמרגיש שהדרך היחידה לחזור לריבונו של עולם היא ע"י הליכה לקיצוניות השניה, של ניתוק מחיי השעה, מחיי העולם הזה, מהחיים הטבעיים שהקב"ה נתן לנו (דרך אגב הרב קוק מעריך בזה הרבה באורות הקודש, אבל אני בספק אם בפורום הזה יש מקום לכתוב את זה), אז בתשובה לשאלה מי הולך להיות נזיר, התשובה היא פשוטה אבל כל כך מורכבת, אדם שרוצה להתקרב לאלוקיו, וגם הוא חוזר בסופו של דבר לשביל הזהב, דרך האמצע (שהרמב"ם כל כך מעריץ). אני מקווה שהצלחתי להסביר, ולו במקצת את הנושא המדהים הזה. שיהיה שבת של שלום, שמעון.

למעלה