נזיר יהודי?

מיי נהר

New member
נזיר יהודי?

נתקלתי בתלמוד הבבלי באגדה היפהפיה הזו: "אמר שמעון הצדיק מימי לא אכלתי אשם נזיר טמא חוץ מאדם אחד שבא אלי מן הדרום יפה עינים וטוב רואי וקווצותיו סדורות לו תלתלים אמרתי לו בני מה ראית לשחת שער נאה זה אמר לי רועה הייתי לאבי בעירי והלכתי לשאוב מים מן המעיין ונסתכלתי בבבואה שלי ופחז יצרי עלי וביקש לטורדני מן העולם אמרתי לו ריקה מפני מה אתה מתגאה בעולם שאינו שלך שסופך להיות רמה ותולע' העבודה שאגלחך לשמי' עמדתי ונשקתיו על ראשו אמרתי לו כמותך ירבו נזירים בישראל עליך הכתוב אומר (במדבר ו) איש כי יפליא לנדור נדר נזיר להזיר לה'" והתפלאתי. נזיר יהודי? אני לא דתייה, ולא ידעתי שיש דבר כזה. האם תוכלו בבקשה לספר לי עוד על נזירות ביהדות? האם עדיין יש נזירות ביהדות? מי הולך, או היה הולך בעבר, להיות נזיר, ולמה? מה זה אומר בעצם, ולכמה זמן תקפה נזירות כזו? (לתקופה מוגבלת כלשהי? לתמיד?) אני מאוד סקרנית, ואודה לכם מאוד אם תוכלו לענות לי. בתודה, מיי.

פלגיה

New member
יש נזיר ביהדות

אבל הוא שונה מהנזיר הנוצרי (ובפרט - אין נזירות מיחסי מין)לרוב הנזירות היא לתקופה מוגבלת (שהנזיר קובע לעצמו - חודש או יותר) וכוללת הימנעות מגזירת השיער, ומשתיית יין.בסיום תקופת הנזירות - הנזיר מגלח את שערו, מיטהר ומקריב קורבן חטאת (יש אומרים שהחטאת זה על שפסק להיות נזיר, ויש אומרים שהחטאת זה על עצם הנזירות כי בתקופה הזאת הוא לא נהנה מהעולם הזה) דיני הנזיר בתורה - ספר במדבר פרק ו בתנ"ך מסופר על השופט שמשון שהיה נזיר עוד מבטן אימו. בכל מקרה - זו דרך קיימת, אבל לא נחשבת כאידאלית, ובוודאי לא כהנהגה לרוב האנשים.

יוסי ר1

Active member
בימינו היה נזיר, תלמודו של הרב קוק,

כינו אותו "הנזיר" או "הכהן הנזיר" יש מחלוקת בין חכמים מה עמדת היהדות לגבי מי שנודר נזירות, מחלוקת המתבססת על קרבן החטאת שהנביא מביא בסוף תקופת נזירותו. חלק דורשים זאת לגנאי, וטוענים שהקרבן הוא על שהזיר עצמו מן היין, כלומר חרג מדרך העולם הרגילה של חיים ושמחה בהם. אחרים דורשים לשבח, ורואים בקרבן החטאת כפרה על שסיים את תקופת ההתעלות שלו כנזיר. האגדה הזו מביאה את ר' שמעון כמי שעבר מצד השוללים נזירות, לפחות במקרה אחד, לצד המשבחים.

למעלה