נזכור את הנופלים

Digi Lista

New member
נזכור את הנופלים../images/Emo16.gif

לא יודעת למה אבל את יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל קל לי יותר לעכל מאשר את השואה,כמובן שאני לא חושבת לרגע שזה יום קל יותר ובטח שלא משווה בין דרכי האבידה של החיים,ברור שכול אובדן של אדם יקר היא כואבת ומשמעותית אבל את הסרטים ביום הזיכרון אני מסוגלת לראות ואת השואה בקושי וכבר נהיים לי סיוטים לשבועיים... אני מקווה שאף אדם לא יאלץ לחוות אובדן של מישהו שיקר לו,שיהיו פחות הזדמנויות לאנשים להיהרג בקרבות או בפעילויות מבצעיות אחרות ובכלל שנלמד לחיות בשלום עם העולם ועם עצמנו ואולי כשיהיה סוף סוף שקט אפשר יהיה לפתח את המדינה בתחומי החינוך,המדע,התרבות,התקשורת וכו'... יהי זכר הנופלים ברוך,מי יתן והם יהיו האחרונים

remundo

New member
../images/Emo16.gif

אפשר להבין, הרי מדובר במוות בגבורה ולא ב.. זוועות לא אנושיות שעברו אנשים בשואה. הסרטים פחות קשים לצפיה אבל עצובים לא פחות, גם כאן מדובר באבדן חיי אדם-אנשים שבעצם הקריבו את עצמם בשביל המדינה הזאת שזה במידה מסויימת בשבילנו, ובשביל כל שאר האזרחים של המדינה, וגם בשביל היהודים בגולה-אם זה שיש לנו מדינה וצבא מעלה את הכבוד שרוחשים כלפיהם שם.

Hyde Snow

New member
../images/Emo16.gif

אני לא ממש רוצה לדבר על הנושא הזה. באופן כללי, קשה לי לומר משהו על הנושא הזה ועל יום השואה, אם כבר מדברים. אני [תודה לאל] לא חוויתי מוות במשפחה שקשור לזה, והמשפחה שלי לא השתתפה בשואה. לכן אני חושבת שאין לי ממש זכות לפצות פה. נזכור ולא נשכח.

remundo

New member
זה לא משנה

מבחינת השואה-המטרה של הנאצים היתה להרוג את כל היהודים ולכן כל היהודים ששרדו מאותה התקופה הם ניצולי שואה, גם אם הם חיו במדינה שהנאצים בקושי התקרבו אליה ואולי גם לא הושפעו מהמלחמה בכלל. מבחינת יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה- אנחנו באמת לא יכולים להבין את הכאב של המשפחות השכולות ואנחנו גם מעדיפים לא להבין, אבל זה לא אומר שגם לנו יש כאב ועצב משלנו על האבדן הזה. בכל אופן, בהחלט יש לך זכות לפצות פה-לפחות לא פחות ממני. אני הייתי בפולין אבל לא בתקופת השואה, כך שגם אני לא יכולה להבין יותר טוב ממך או מכל אחד אחר כאן את מה שהלך שם וזה שלי היה סבא שהיה מוזלמן לא נותן זכויות יתרות בעניין או משהו. (רק רציתי להגיד שכן יש לך זכות לפצות פה, לא התכוונתי שזה יצא ככ ארוך.. OO זה לא יצא מאוד ארוך, נכון?)

star_female

New member
../images/Emo16.gif

השנה הייתי בבית העלמין הצבאי בקרית שאול, בתור נציגה מהצבא להיות ליד קבר של חלל ולדבר עם המשפחה השכולה (אם היא מגיעה). האמת שהיה פחות קשה ממה שציפיתי. אולי זה בגלל שעברו כבר 37 שנה מאז שהוא נפל והמשפחה כבר ממזמן השלימה עם זה, ואולי זה בגלל הנאום הארוך בטירוף והלא קשור של אמיר פרץ שאף אחד לא הקשיב לו ממש... בכל מקרה, היה בסדר. אני לא זוכרת אם כתבתי את זה שנה שעברה או לא, אבל מישהו מהשכבה שלי נהרג בזמן שהוא היה חייל לפני שנה וקצת. בגלל זה הנציגות בבית העלמין קצת ביאסה אותי, כי רציתי ללכת לטקס בבי"ס (שנה שעברה הלכתי והיה מאוד מרגש. נראה לי שאפילו בכיתי קצת, למרות שלא ממש הכרתי אותו אישית). אני לא בטוחה שאני אלך יותר לבי"ס כי כבר עברו הרבה שנים ורוב השכבה (כולל בנים) כבר אחרי צבא, וכל שנה פחות אנשים מהשכבה מגיעים ואני לא בטוחה שישאר מישהו שאני מכירה שנה הבאה (אולי חוץ מהמורים). אבל מצד שני, שנה שעברה הייתי בטוחה שיגיעו לפחות בכמה שנים הקרובות אנשים מהשכבה בגלל מה שקרה... אני אחליט כשזה יתקרב. אולי זו תקוות שווא, אבל אני באמת מקווה שלא יהיו יותר מלחמות. לפחות בשנים הקרובות. אחרי שהמלחמה האחרונה היתה הרבה יותר מדי קרובה אלי... זה לא משהו שהייתי רוצה לחוות שוב. ואני אפילו לא נפגעתי אישית משום דבר שקרה שם (גם לא מבחינת אנשים שאני מכירה).

למעלה