נזכרתי בדיון שהיה כאן בעבר

נזכרתי בדיון שהיה כאן בעבר

על המשמעות של "טואטה דה דאנאן". ליתר דיוק, מי היא אותה האלה דאנו, האם יש לה קשר לאלה בשם אנה, או אולי אפילו יש קשר לדנאים (שבט יווני). השערות רבות עלו לאויר, ומסקנה חד משמעית אין ממש. אמנם לא באתי לשפוך אור על הנושא, אבל נתקלתי במשהו מעניין בדיון על אפרודיטה שהתנהל בפורום בוואלה. לפי האיליאדה של הומרוס, אפרודיטה היא ביתם של זאוס ודיאונה/דיונה (לא לבלבל עם דיאנה שהיא אלה רומית, ואולי כן?). אמנם בספר "מי ומי במיתולוגיה" של נכתב עליה יותר מדי, אך באיליאדה עצמה נכתב כי היא "האלה באלים". נקודה למחשבה...

hadaraviram

New member
המממ...

עד כמה שאני זוכרת, אפרודיטה נולדה מקצף הגלים. קרוב לוודאי שה"דיונה" או "דיאונה" בה נתקלת אינה דיאנה האלה הרומית - שהיא, לפחות לפי כמה מקורות, המקבילה לארטמיס היוונית ואף היא בתו של זאוס/יופיטר.

גם אני נוטה להניח

כי דיאונה אינה דיאנה. כפי שציינתי קודם, אפרודיטה היא ביתה של דיאונה עפ"י הומרוס. עפ"י התאוגוניה של הסיודוס, היא נולדה מקצף הים לאחר כריתת אברו של אוראנוס.

suki da yo

New member
בספר האלה הלבנה

מדברים על זה. אני לא יכולה ממש לעזור כי אני אישית הסתבכתי בספר הזה עם כל המושגים והשמות שרוברט גרייבס לא חושב שיש סיבה להסביר- מתוך ההנחה שכולם יודעים את כל מה שוהא יודע...

suki da yo

New member
לסטט, בוא נעשה עסק, אוקיי?

אתה תפסיק, אבל ממש בזה הרגע, לזלזל בי. עזוב. אל תגיב למה שאני אומרת, ואל תדבר איתי, כי כל מה שאתה אומר לי מסתכם ב" את נחותה, לא מלומדת, ובאופן כללי לא יודעת כלום, והיית רוצה להיות איטיליגנטית מלומדת כמוני". אני לא רוצה להתחיל לענות להודעות כאלה בדרך שהאצבעות שלי מדגדגות לי לעשות, ואני גם לא רוצה לשמוע את זה. תתעלם ממני, וזהו.

Justin Angel

New member
להרגיע, שניכם...

טל לא מתכוון לזלזל באף-אחד, הוא פשוט מביע את עצמו כמו צב נכה עם שיתוק מוחין. הוא באמת האיש הכי נחמד שאני מכיר שמכר את הנשמה שלו לשטן :) בכל מקרה, אני מצפה לראות את שניכם מתחבקים חיבוק גדול במפגש הבא. אין טעם ששני חברים איכותיים במיוחד בקהילה הצעירה שלנו סתם יהיו מסוכסכים בגלל כמה מילים שנאמרו בחוסר טעם וספק בדיחה ספק רצינות. חיבוק דוב גדול של שניכם, ואני רוצה תמונה להראות לאנשים! :)

suki da yo

New member
ג'סטין, כשאתה חוטף קריזה

כולם מטיפים לך מוסר. תחשוב איך אתה מרגיש בנושא. אני חוטפת קריזה בעדינות, במילים לא כואבות, ובטיפה פחות אכזריות. אז תעזוב.

Justin Angel

New member
אני לא חוטף קריזה...

ויש הבדל, למרות מילים, אני עדיין אוהב את כמעט כולם :) אבל ממש אוהב :) וזה לא טוב ששניכם לא תדברו, אתם חברים אינטגרלים מהקהילה הצעירה וגם אנשים מדהימים בפני עצמכם :) אז נעשה ככה, או שאני מחבק כל אחד מכם אינדווידאלית, או שאתם מחבקים אחד את השני :)

L e s t a t

New member
ג'סטין, אם היא לא רוצה לדבר איתי

שלא תדבר איתי. היא קלטה ממני שדרים קצת עויינים (ואולי גם בצדק, אולי שלא בצדק) והחליטה שאולי לא כדאי בכלל לדבר איתי - ואני לא מכריח אותה. שתדבר ותתחבק עם מי שבא לה.

Justin Angel

New member
אתה רוצה בעיטה בתחת?

אל תתחכם עם אנשים בגילי :) אתה לא בן-אדם נחמד, אתה כמוני רק הרבה יותר צעיר וקצת טיפה יותר מתון, אבל הרבה יותר ציני ופחות שקול. היא בצדק לא מחבבת אותך, ואתה בצדק כתבת. שניכם צודקים, אז בוא ניצא מנקודת הנחה מאוד הגיונית שזאת אשמתי ותתאחדו נגדי. אז, אני מניח שאני צריך להשתמש בכוח פיזי מתון כדי לגרום לשניכם לדבר, אלא תתנהגו כמו אנשים בוגרים שאני יודע שאתם ופשוט תדברו.

Justin Angel

New member
אני לא חוטף קריזה...

ויש הבדל, למרות מילים, אני עדיין אוהב את כמעט כולם :) אבל ממש אוהב :) וזה לא טוב ששניכם לא תדברו, אתם חברים אינטגרלים מהקהילה הצעירה וגם אנשים מדהימים בפני עצמכם :) אז נעשה ככה, או שאני מחבק כל אחד מכם אינדווידאלית, או שאתם מחבקים אחד את השני :)

TheBlueOne

New member
Oh My Gods

או קיי.. מי אתה ומה עשית עם ג'סטין שלנו?!?! ברצינות.. אתה רוצה לדבר על זה? משהו קרה? זה כבר מתחיל להיות מפחיד... אני כבר מתחיל להתגעגע לג'סטין הישן.. :)) בעצם.. תישאר.. :) זה יכול להיות מעניין להכיר את הצד הזה שלך.....

וקצת לינגוויסטיקה רלוונטית

השפה האירית אמנם אינה (כמדומני) חלק ממשפחת השפות האינדו-אירופיות, אך היא מושפעת מהן רבות. שורש החוזר רבות במשפחת השפות האינדו-אירופיות בהקשר של אלוהות הוא dyeu. הגיוני ששם האלה נגזר משורש זה במשמעות של "האלה" מכיוון שהיא הייתה האלה הגדולה או הראשית. מצורף לינק המסביר זאת.

למעלה