נזלת, צבעים וכו'

slepax

New member
נזלת, צבעים וכו'

שלום, אני לא בטוח שזה הפורום המתאים לשאלה, אבל מאחרת ומדובר בנזלת (שמקורה באף) אז אני מקווה שכן. לאחרונה הצטננתי, חום, נזלת, וגם גרון. עכשיו אחרי כמעט שבוע הנזלת מאוד צהובה. ניסיתי להבין למה אז חיפשתי וחיפשתי באינטרנט ולמדתי שזה קשור לסוג מסוים של תאי דם לבנים, לאנזמים, ולברזל. את הרעיון הבנתי. אבל בשביל שהנזלת תהיה צהובה זה אומר שכל התהליך צריך לקרות כחלק מהגנה מבקטריה (כי זאת הסיבה שתאי הדם הלבנים פועלים בכלל), אז האם אני עדיין חולה? האם נזלת צהובה מעידה על זיהום עכשווי? אשמח לכל תשובה או הכוונה. תודה, רונן

נזלת

רונן שלום הלכת קצת רחוק מדי... זה שאתה חולה במחלה זיהומית של דרכי הנשימה העליונים אני לא מחדש לך.. השאלה אם אתה חולה במחלה וירלית חולפת או מחלה חידקית הדורשת יותר תשומת לב. הנזלת הצהובה כביטוי של מעורבות חידקית במחלתך יכולה להיות גם סימן של סינוסיטיס ולכן חשובים הסימנים הקליניים המלווים את מחלתך. במידה ואין סימנים נוספים ( כאב ראש, כאב פנים, כאב שיניים או מסביב לעיניים) והינך ללא חום, אזי טיפול סימפטומי להפחתת הנזלת (וגם שטיפת אף) יכול להועיל. במידה וסמינים כנ"ל קיימים מלווה בתחושות גודש, הפרשה באחורי הלוע, אובדן חוש רייח וכד', פנה להערכת רופא משפחה או אא"ג , לשלילת סינוסיטיס. ד"ר קורן אילן

slepax

New member
נזלת

הי אילן, תודה על התשובה, אני לא רוצה לסבך אותך בפרטי המקרה הספציפים שלי (בעיקרון הייתה לי דלקת שקדים שחזרה ובאמצע גם כנראה התקררות/שפעת קלה). יש גם סימפטומים שחלקם כמו שציינת אבל מקורם יכול להיות אחר מאשר סינוסיטיס (אני לוקח אנטיביוטיקה למשל, מה שיכול להסביר את כאבי שיניים/חניכיים, עייפות, ירידה בחוש הטעם וכו'). אני לא מנסה להבין אם אני חולה, אני שואל פשוט מתוך סקרנות .. בהנחה ונאמר ואין לי סינוסיטיס, ואפילו אם לא מדובר בי אלא סתם במישהו שחלה, האם נזלת ירוקה בהכרח מצביעה על זיהום? האם מישהו שיש לו נזלת ירוקה עלול להיות מדבק? אם אני מבין נכון את הסיבה לנזלת ירוקה, אז התשובה היא כן. תודה, רונן

נזלת

רונן, באופן עקרוני, חלל האף פתוח לסביבה ומכיל ערב רב של חידקים, עובשים ופטריות בחיים השיווי משקל עם הסביבה. בתנאים מסוימים, בין היתר כאשר האף גדוש מאוד והולכת\פינוי הריר באף אינו טוב, נוכחות הנוזל הנ"ל, המהווה קרקע מזון טובה, נוטה גם לשנות את צבעו ותכונתו ולקבל גוון צהוב עם קונסיסטנציה צמיגה כחלק מהפעילות האנטיבקטריאלית המתרחשת בסביבה. אין הדבר מצביע בהכרח על חומרת המחלה וברמה העקרונית אין הדבר מצביע על עליה ביכולת ההדבקה אך הנ"ל בהחלט יכול להיות חלק מהביטוי של מחלה יותר "משמעותית" קרי זיהום חידקי |של חלל האף והסינוסים. אילן קורן

למעלה