נזקים כתוצאה משומר של חנות בגדים

amproject

New member
נזקים כתוצאה משומר של חנות בגדים

שלום לכל המייעצים והעוזרים בפורום אשמח אם תוכלו לתת ייעוץ או דרכי פעולה לגבי המקרה שארשום כעת. בשבוע שעבר לקחתי את בני הקטין בן 16-ה לקניון על מנת שיקנה בגדים לקראת שנת הלימודים. הילד נכנס למספר חנויות וקנה בגדים. לאחר מכן נכנס לחנות נוספת (אעדיף לא לנקוט כרגע בשם החנות.. אך היא שייכת לרשת גדולה מאוד) הוא מדד מספר בגדים בחנות זו והתייעץ עם המוכרת.. כשיצא לקרוא לי על מנת שאראה את הבגדים עליו ואייעץ לו הוא פסע מספר מטרים בהמשך הקניון ולמול בית קפה הומה אדם באמצע הקניון שומר החנות תפס אותו מאחור בחוזקה בכתפו.. השומר אמר לו שכשיצא מהחנות גלאי המתכות ציפצף ושהוא גנב.. לאחר מכן מחוץ לחנות למול עשרות אנשים דרש מבני בצעקות שיתפשט ויראה שאין מתחת לבגדיו דבר. בני התעקש להכנס למקום אינטימי יותר לכן השומר משך אותו בחוזקה בידו לעבר חדר המנהל והפעם שוב כינה את בני בצעקות "הוא הגנב שאנחנו מחפשים.. הוא גנב חולצות מתחת למכנסיו" , השומר דרש שיוריד בנוסף לחולצתו גם את מכנסיו. כשהשומר והמנהל גילו שבני אינו אלא חף מפשע בעוד הוא עם מכנסיו שפולות אין השניים טרחו להתנצל בפניו. בין קהל הצופים של המקרה נמנו גם חבריו של בני לספסל הלימודים שהפיצו את השמועה בבית הספר וקוראים לבני "גנב" בכל פעם שרואים אותו. בני אינו גנב אלא נער תמים רגיש וביישן שמעורער מבחינת בטחון עצמי כתוצאה משינויי גיל התבגרות.. מאז המקרה הוא נהפך סגור ומבודד ואף לא רצה ללכת ללימודים מספר ימים. בנוסף סימנים כחולים הופיעו על זרועו לאחר האירוע כתוצאה מתפיסתו של השומר.. ביקשתי מהחברה פיצויים מאחר ואני רואה את העניין בחומרה וחושש שאאלץ להתייעץ עם פסיכולוג בקשר לבני.החברה שלחה פיצויים כשוברים לשימוש בחנויות החברה ע"ס 200 ש"ח בלבד בנוסף למכתב התנצלות. מה עליי לעשות עם העניין?

בושה וחרפה - מעשה חמור לכל הדעות

שלום רב, ממש מרתיח לקרוא, שכך מתייחסים לאדם, ובוודאי לילד. מה שנעשה כאן זה תקיפה. כמובן שהחנות תטען שהיא פעלה, כפי שמצופה ממנה לפעול במקרה של חשד לגניבה, אבל כאן ההתנהלות חרגה לחלוטין מתחום הסבירות. בנוסף, יש כאן עילה ללשון הרע, שנגרמה כלפי בנך,שלכל הדעות, אינו גנב. במקרה רגיל, הייתי פונה לפיצוי כפי שאת עשית אך עוברת לסדר היום, אך כפי שאת מתארת תוצאות הארוע ניכרים ומשפיעים מאוד על בנך. כאמור יש באפשרותך, לפעול בשני מישורים: תקיפה על פי פקודת הנזיקין, והוצאת דיבה על פי חוק לשון הרע. כמו כן, תתכנה עילות תביעה נוספות וחילופיות. ראשית, הייתי דואגת לקחת את הילד לטיפול רפואי מייד, גם לפסיכולוג, על מנת שלא יוצר לו נזק גדול יותר ממה שכבר נגרם. שנית, הייתי פונה למשטרה ומגישה תלונה נגד השומר, המנהל והחנות, בגין תקיפה. היות ומדובר במס' עילות, מכוח חוקים שונים, מדובר במקרה מורכב, וקשה לתת ייעוץ מקיף מעל דפי האינטרנט, ולכן חשוב שתתיעצי עם עו"ד שמתעסק הן בלשון הרע והן בתביעות נזיקין. לא מדובר כאן בתביעה, שסיכויי ההצלחה שלה בטוחים (לפחות בהתייחס לתקיפה). וערך מוסף שאני הייתי מוסיפה, לעולם כף רגלי לא תדרך בחנות זו. זאת פשוט חוצפה שאין כדוגמתה. גם אם היה חשד לגניבה, הכל יכל להתנהל בצורה אחרת לגמרי. מקווה שעזרתי, בברכה,

מה ששכחתי לכתוב הוא

שלמרות שהסיכויים לגבי עילת התקיפה לא בטוחים, עדיין כדאי להגיש תביעה בלשון הרע.

למעלה