נזקים

נזקים

יוגי בר שלום! לא מזמן הערת כאן הערה בתגובה לאחת ההודעות שלי, שביוגה אפשר גם להנזק. מעניין אותי לדעת: איזה נזקים קיימים ביוגה ובאיזה מקרים הם עלולים לקרות?

יוגי בר

New member
נזקים ושות'

היי נטע אז זה הסיפור בקיצור: בכל דבר אפשר להנזק (אם לא לומדים אותו ע"י מורה מוסמך ומנוסה וגם קורה גם ביוגה. (ממליץ לך לקרוא את המאמר שלי במדור מאמרים- על מורים והוראה) ונתחיל בדבר פשוט: למי שיש לחץ דם גבוה למשל, אסור בתכלית האסור לעשות תנוחות הפוכות. זה יכול לגרום לתוצאות ממש לא נחמדות. נשים בזמן מחזור כנ"ל. אסורה תנוחה הפוכה. כניסה לא נכונה לתנוחה גם היא יכולה לגרום לצרה. איך נכנסים נכון לתנוחה? זו תורה בפני עצמה. והכי הכי חשוב!! פראנאימה- מדע השליטה בנשימה החיונית. כאן אין חוכמות. לימוד לא נכון יכול לגרום נזק למערכת העצבים ועוד יותר. ישנם מסגרות שלא מלמדות את התלמיד פראנאיימה כלל במשך 2-3 שנים הראשונות. שכן כדי לתרגל פראנאיימה צריך הגוף להיות מוכן. אז כן. ביוגה אפשר להתחרפן. אבל אין שום סיבה שזה יקרה באם מקפידים על כל הכללים והעקרונות הלימודיים. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

תודה ושאלה נוספת :)

אתמול התחלתי קורס יוגה. אחד התרגילים היה נשימה נכונה בישיבה. שמתי לב כבר מזמן שקשה לי לנשום עמוק בזמן ישיבה, ואתמול הבנתי שזה קשור לצורת הישיבה שלי. עם זאת, בתרגול של אתמול דווקא הצלחתי לנשום ולהכניס הרבה אוויר לחלל הבטן ואילו היום כשניסיתי לתרגל, ישבתי זקוף ופתחתי את בית החזה אבל התחושה היתה כאילו שאני לא נושמת. לא הרגשתי את הבטן מתנפחת וגם לא את החזה. במה יכולה להיות הבעיה? (ישבתי על כרית, כפי שעשיתי אתמול בשיעור).

יוגי בר

New member
נשימה לנשמה

היי נטע אז ככה: נשימה בטנית נכונה זה אחד הבסיסים החשובים ביותר של היוגה. והנה הדרך לתיקון הבעייה: 1. אל תתעצלי, הגביעי את הישבן כמה שיותר. בעזרת שתייים ואו שלוש כריות. כך שתרגישי נינוחה לגמרי והגוף יוכל להיות רפוי לגמרי בישיבה. 2. לכשארגנת לעצמך את הישיבה כמו שתארתי, מגיעה הטכניקה הזאת: משכי בעדינות את הכתפיים לאחור והבליטי את האגן מעט קדימה. וראי את ההבדל.( בשלב זה את כבר מבינה כי במצב שבו הכתפיים שחות מעט קדימה הבטן נכנסת מעט פנימה כך שקשה לך לנפח אותה.) במצב החדש זה לא יקרה. 3. הגיע קודם כל למצב שבו תנפחי את הבטן כהלכה. עזבי את החזה זה השלב הבא. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

sevitt

New member
נשימה נפשית

לפעמים קל לנשום עמוק וחופשי, ולפעמים מרגישים את הנשימה חסומה. מלבד לצורת הישיבה הדבר קשור גם לעד כמה את מרגישה "חופש לנשום". התחילי לאפשר לעצמך יותר חופש לנשום ולהיות חופשייה בכל תחום בחייך, אני יודע שזה קשה ומפחיד לרבים, אבל זו הדרך הטבעית והנכונה שגורמת לנשימה להיות חופשייה.

דברים אחרים

אתה צודק בזה שבדברים אחרים אני גם לא מרגישה חופשיה. אבל אני חשבתי דווקא ההפך: שאם הנשימה שלי תזרום יותר בחופשיות, זה יביא גם את החופש בדברים אחרים ולא ההפך.

יוגי בר

New member
הדדיות

היי נטע. הוא אכן צודק. מה שתיארתי לך זו רק טכניקה וטכניקה זו רק טכניקה. תרגישי לנשום חופשי וזה יהיה אחרת לגמרי. ולא רק בנשימה. בברכה ואהבה יוגי בר

שוב תודה לשניכם

אני כותבת אחרי שתרגלתי פעם נוספת. עדיין יש קושי למרות שאני מנסה כמה שיותר לתת חופש לנשימה, אבל עם זאת יש גם שיפור ואני מרגישה נפלא כרגע (דקות ספורות אחרי התרגול)

למעלה