נזקי גוף, למי לפנות?

נזקי גוף, למי לפנות?

ביום שבת נפלתי בבית וכתוצאה מכך נשבר לי הקרסול, קרעתי את הרצועות וקיים חשש לשבר בברך. ברצוני לציין כי ביום שישי עקב פיצוץ בצינור הדירה, הביטוח שלח שני אינסטלטורים לתקן. אלו נאלצו להוציא מרצפות כדי למצוא את הפיצוץ. לאחר תיקון הפיצוץ הודיע לנו האנסטלטור שבשבוע הבא יתקינו לנו מרצפות. בינתיים השאיר לנו חול ללא כיסוי כל שהוא. כתוצאה מכך נפלתי למחרת הצהרים. שאלתי היא למי עלי לפנות? יש לציין שהדירה היא דירה שכורה והביטוח הוא של בעל הדירה. אודה לקבלת תשובה.

עלייך לפנות לבעל הדירה ולדווח לו

שלום רב לך, אני מניחה שאם לבעל הדירה היה ביטוח אשר ידאג לו לתיקון הדירה, אזי אותו ביטוח חל גם על המקרה שלך. עלייך לפנות לבעל הדירה ולבקש ממנו את פרטי הביטוח הרלבנטיים למקרה שלך. בברכה,

תודה רבה על התגובה אך....

מה קורה אם בעל הדירה מסרב לתת לי את פרטי הביטוח? האם ביטוח על מבנה מכסה גם נזקי גוף? בתודה מראש

ביטוח

אם בעל הדירה מסרב לתת את פרטי הביטוח, ובטוח שיש ביטוח, אפשר - א. לשלוח דרישה בכתב (רצוי ע"י עו"ד), במקביל לבדיקת חוזה השכירות (אולי יש סעיף שמתייחס למקרה כזה); ב. לתבוע את בעל הדירה ולציין כי הוא מבוטח ולעתור לגילוי הפוליסה; ג. לבצע חקירה קצרה בחברות הביטוח ולברר באיזו חברה הוא מבוטח. פוליסת ביטוח הבסיסית למבנה ("הפוליסה התקנית") אינה כוללת כיסוי לנזקי גוף. יש פוליסות ביטוח מבנה שכוללות הרחבות - ביטוח כלפי צדדים שלישיים, ובד"כ הרחבות אלו אינן כוללות את בעל הדירה ו/או בני משפחתו. לכן נכתב למעלה שיש לברר את הפוליסה ואת הכיסויים. השוכר לא בהכרח מכוסה.

למעלה