נזקי גוף

AVI715

New member
נזקי גוף

בוקר טוב אבי קיבל 30 נכות לצמיתות עקב תאונת עבודה מביטוח לאומי(על 3 איברים שונים כל אחד 10אחוז). לאחר מכן יצא אבי לפנסית מחלה,וכיום אנו מתכוונים לתבוע את החלק של המפעל בגין הנכות הנ"ל. שאלתי האם עקב הנכות של ביטוח לאומי צריך גם חוות דעת פרטית או שאפשר להסתמך על הנכות מביטוח לאומי! 2. אשמח לדעת בכמה מוערכת התביעה מבחינה כספית?(אבי בן 59 ושכרו 5000 ש נטו לחודש). תודה מראש אבא של יוסי

נזקי גוף

שלום רב, ראשית, ניתן לפנות אל מבטחי המפעל ולנסות לנהל איתם מו"מ. לצורך כך ניתן להשתמש בנכות של ביטוח לאומי אך זו אינה בהכרח מחייבת. אם המו"מ לא יצליח, או שתחליטו מראש להגיש תביעה לביהמ"ש, תהיו חייבים לצרף חוות דעת פרטית. אין לי אפשרות להעריך את התביעה מבחינה כספית, כאשר אין בפניי את הנתונים המלאים. בברכה,

AVI715

New member
המשך

האם אני מבין מדברייך שאם לא תוגש חוות דעת פרטית לביהמש לא תהיה נכות? וכמו כן איך יעריך בית המשפט את התביעה ללא נכות? אשמח לתגובתך תודה מראש

תוספת

אולם יתכן והוא יחליט לתת לך פיצוי גלובלי, לפי ראות עיניו על הנכות. בכל מקרה, אם יש נכות מוכחת, 30%, הייתי משקיעה את סכום החוות דעת, כי אם לא חבל להגיש את התביעה. תמתין שיהיה לכם כסף ואז תגישו. יש לכם שבע שנים עד להתישנות בברכה,

ranibe

New member
עקרונית צריך גם חוות דעת פרטית.

לגבי החלק השני ממש לא רציני יהיה לתת תשובה. תיקחו בחשבון כי צריך להפחית את תגמולי המל"ל ואולי גם את "פנסיית המחלה" . רני

חוות דעת רפואית

שלום רב, על פי חוק, עם הגשת התביעה חייבים לצרף חוות דעת מומחה רפואי. כל מומחה גובה שכר אחר עבר חוות דעת רפואית ערוכה כדין לבית המשפט. תלוי גם איזה מומחה רפואי, כך למשל מומחים בתחום האורטופדיה נוטים לגבות בין 4,000-5,000 ש"ח. באשר לשאלתכך השנייה, השאלה תלויה במשתנים רבים. אין מדובר ב"תפריט" פיצויים על פי נכות. הדבר תלוי גיל, נכות, שכר קודם לתאונה ועוד. רפואה שלמה, רפאל

למעלה